ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Αγγλιδούλες: Οι αποδόσεις της αγωνιστικής του Σαββάτου

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Αγγελής στις 11:40 06/12/2018

Κάθε φορά που συζητάμε για ένα παιχνίδι, είτε από τα Μαθήματα στην εφημερίδα είτε τώρα τελευταία μέσα από τα blogs του Match Money, πάντα πρωταγωνιστής είναι οι αποδόσεις. Μικρό και δεν με καλύπτει το 2,40, λάθος των μπουκ το 3,20, με μοιρογνωμόνιο τα σετ, στο 4,00+ το παίζω, καθαρό value το 3,75 και ούτω καθεξής. Προφανώς πολύ καλά κάνουμε, στοίχημα χωρίς αποδόσεις, πολύ απλά, δεν υπάρχει. Και η δικιά μας δουλειά, είτε ως παίκτες είτε (και ίσως κυρίως…) ως στοιχηματογραφιάδες, είναι αυτή ακριβώς, να εξετάζουμε τις αποδόσεις των μπουκ, να τις κρίνουμε και να τις εκτιμούμε. Κι αφού τις εκτιμήσουμε, να ποντάρουμε πάνω σε αυτές με τις οποίες διαφωνούμε.

Βουαλά, λοιπόν! Για να μη μιλάμε αόριστα και στον αέρα, στο σημερινό μίνι blog βλέπετε τις δικές μου αποδόσεις για την αγωνιστική που μας έρχεται στις Αγγλιδούλες, αυτές που βγάζει το, ας το πούμε, δικό μου μοντέλο, και πάνω στις οποίες γίνεται όλη η μελέτη και όλη η συζήτηση. Με μηδενική γκανιότα και χωρίς -το τονίζω- κανένα καλιμπράρισμα, δεν είμαι μπουκ εξάλλου εγώ, παίκτης είμαι…

Οι αποδόσεις που ήθελες στο νέο Pamestοixima.gr

Φυσικά, οι αποδόσεις που βλέπετε δεν είναι ούτε πανάκεια ούτε τέλειες. Κάθε άλλο. Και αδυναμίες έχουν και τρύπες, και πιθανότατα οι αποδόσεις που ίσως βγάζει κάποιος από εσάς να είναι καλύτερες και πιο αξιόπιστες, καμία αντίρρηση. Ομως έχουν ένα καθοριστικό πλεονέκτημα, είναι οι δικές μου, αποδόσεις τις οποίες κατανοώ και ελέγχω, που μπορώ να αντιληφθώ ακόμη και το πότε, και κυρίως το γιατί, ίσως να κάνουν λάθος. Που, με λίγα λόγια, αισθάνομαι απόλυτα οικεία μαζί τους και έμαθα σε βάθος χρόνου να τις εμπιστεύομαι.

Σε πολύ αδρές γραμμές, οι αποδόσεις που βλέπετε προκύπτουν από μια διαδικασία που λαμβάνει υπόψη της τέσσερις βασικές παραμέτρους. Το ειδικό βάρος των ομάδων, τη θεωρητική φετινή δυναμικότητά τους (κατά την άποψή μου, φυσικά), τους ψυχρούς αριθμητικούς δείκτες τους (λέγε με xGoals) και, last but not least που λένε και στο χωριό μου, την παραδοσιακή φόρμα. Αυτά, τίποτε άλλο.

Από κει και πέρα, είναι τελείως ακατέργαστες, όπως βγαίνουν από το «μηχάνημα». Δεν ξέρουν ούτε από απουσίες ούτε από αλλαγές προπονητών ούτε από ντέρμπι και πιθανές ιδιαιτερότητες ούτε από τίποτα. Ολα αυτά είναι στοιχεία για τα οποία, όπου χρειάζεται, θα πρέπει να επέμβει το ανθρώπινο χέρι.

Τα υπόλοιπα, αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, το Σάββατο το πρωί…