ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Άκης Αχλατλής: Η Ουατσιπάτο, η Ο’ Χίγκινς και το ουδέτερο

Δημοσιεύτηκε: Άκης Αχλατλής στις 11:32 14/02/2019

Σέντρα στο πρωτάθλημα Χιλής από την Παρασκευή, με δύο παιχνίδια στο πρόγραμμα να ανοίγουν την αυλαία, αλλά αυτό που κάνει εντύπωση στις πολύ πρώτες αποδόσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι το σετ στο Ουατσιπάτο – Ο’ Χίγκινς. Και δεν θα βάλουμε πληθυντικό (σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποδόσεις) την ώρα που γράφεται το κείμενο (Πέμπτη πρωί), μιας και μόλις δύο εταιρίες είχαν βγει με τιμές για την πρεμιέρα. Ο δικός μας ΟΠΑΠ, και πιο συγκεκριμένα τα επίγεια καταστήματα του ΟΠΑΠ, όπως και ο αντίστοιχος οργανισμός στη Χιλή.

Στον ΟΠΑΠ λοιπόν, το σετ είναι στο 2,15-2,95-2,85 . Το πρώτο και βασικό στοιχείο που δεν έχει ενσωματωθεί στο σετ είναι ότι το παιχνίδι θα γίνει σε ουδέτερο. Το επικοινώνησε η διοίκηση της Ουατσιπάτο από την Τρίτη το βράδυ, πως τα βελτιωτικά έργα που γίνονται στον χλοοτάπητα θα καθυστερήσουν περισσότερο και αναγκαστικά το ματς θα μεταφερθεί, από το Ταλκαχουάνο, στην Κονσεπσιόν και στο Εστερ Ρόα Ρεβογιέδο. Στην έδρα της Ουν. Κονσεπσιόν, σε ένα πιο μακρύ και κρύο γήπεδο συγκριτικά με τη φυσική έδρα της Ουατσιπάτο, που είναι το Εστάντιο CAP.

Ο ΟΠΑΠ δεν ενσωμάτωσε στο σετ του ότι το Ουατσιπάτο – Ο’ Χίγκινς θα γίνει σε ουδέτερο.

Ενας ακόμη λόγος γκρίνιας από τον κόσμο της ομάδας, καθώς η Ουατσιπάτο- για  να περάσουμε στο καθαρά αγωνιστικό – είδε μέσα στο Γενάρη να της φεύγουν τέσσερις πυλώνες της εντεκάδας της. Οι δύο βασικότατοι επιθετικοί Παραγκές (Κόλο Κόλο) και Τόρες (Ουν. ντε Τσίλε), που ήταν από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα πέρσι στο πρωτάθλημα, ο σημαντικός στόπερ Ουέρτα (Ουν. Κατόλικα) και ο εγκεφαλικός μέσος Τζίμι Μαρτίνες (Ουν. ντε Τσίλε).

Παραγκές (δεξιά) και Τόρες (αριστερά) ήταν καθοριστικοί το 2018 για την επίθεση της Ουατσιπάτο.

Γενικότερα, όπως θα διαβάσατε και στο αφιέρωμα του τρέχοντος τεύχους στο Match Money, η διοίκηση της Ουατσιπάτο έχει χαράξει συγκεκριμένη πολιτική τα τελευταία χρόνια και δεν κουνιέται από αυτή. Ο, τι καλό παράγει, το πουλάει. Η λίστα είναι μεγάλη, και παράπονο των φιλάθλων είναι ότι η διοίκηση θα μπορούσε να στελεχώσει όλα αυτά τα ταλέντα για να κάνει μία δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα και να μην τα ξεπουλήσει με την πρώτη ευκαιρία.

Παράλληλα με τους τέσσερις που ήδη αποχώρησαν, υπάρχει έντονο φλερτ της Ουν. ντε Τσίλε με τον οργανωτή Βαλενσουέλα (παίκτη που είχε πάνω από δέκα ασίστ στο προηγούμενο πρωτάθλημα), ο οποίος είναι όλο το μυαλό της Ουατσιπάτο στο οργανωτικό κομμάτι. Ο Βαλενσουέλα δεν πήρε μέρος στο τελευταίο φιλικό με την Ντεπόρτες Τεμούκο. Ο ίδιος τόνισε πως είχε ένα θέμα με τα δόντια του αλλά σε δηλώσεις του για την πιθανή μεταγραφή του, έχει τονίσει ότι το σκέφτεται σοβαρά.

Ουδέτερο γήπεδο, αποδυνάμωση ρόστερ, σειρήνες στο βασικό οργανωτή της ομάδας και το σκηνικό για την Ουατσιπάτο πριν την σέντρα δεν μοιάζει ιδανικό. Και δεν κολλάει ιδιαίτερα σε ομάδα που είναι φαβορί στην αναμέτρηση με την Ο’ Χίγκινς.

Χωρίς ήττα η Ο’ Χίγκινς από το 2015

Η Ο’ Χίγκινς τα τελευταία χρόνια, και πιο ειδικά από το 2015 και έπειτα, έχει στήσει μία μίνι παράδοση κόντρα στην Ουατσιπάτο καθώς κερδίζει εκτός έδρας στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στο νότο της Χιλής. Η Ο’ Χίγκινς κράτησε τον τεχνικό Φιγκερόα στον πάγκο, θέλοντας έτσι να δώσει συνέχεια στο καλό κλείσιμο της χρονιάς που έκανε μαζί του, πραγματοποίησε μία πολύ ήρεμη προετοιμασία και από τις δηλώσεις όλων των ποδοσφαιριστών βγαίνει ότι πάει στην Κονσεπσιόν με στόχο να επεκτείνει αυτή την μίνι παράδοση που έστησε.

Είναι δεδομένο πως η Ο’ Χίγκινς βλέπει όλη την κατάσταση που δημιουργήθηκε και θα φροντίσει να μπει δυνατά στο ματς για να εκμεταλλευτεί την συγκυρία, το μπερδεμένο σκηνικό που δημιουργήθηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο ώστε να ξεκινήσει τη χρονιά με ένα τρίποντο ψυχολογίας.


Η βασική εταιρία στοιχήματος στη Χιλή, μπορεί να είναι σε νηπιακό στάδιο στοιχηματικά και να παίζει με payout στο 80% (!), όμως από το συγκεκριμένο σετ είναι εμφανές ότι οι Χιλιανοί αντιμετωπίζουν το ματς ως τριπλή.

Πιστεύουμε ότι το διπλό της Ο’ Χίγκινς στο 2,85 είναι λάθος (υπενθυμίζουμε ότι αυτή η απόδοση είναι στον ΟΠΑΠ), κρίνουμε ότι τα σετ στο εξωτερικό θα είναι διαφορετικά, με το διπλό πιο χαμηλά και αν δεν είναι εξ’ αρχής με το άνοιγμα των πρώτων αποδόσεων, όταν θα έρθει η πληροφορία για το ουδέτερο γήπεδο, λογικά θα πάρει παιχνίδι η νίκη της Ο’ Χίγκινς κάτι που θα φέρει και την υποχώρηση της απόδοσης. Δεν αποκλείεται να το δούμε και σε ρόλο φαβορί πριν την σέντρα.