ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Νίκος Αγγελής: Στοίχημα, συμβιβασμός και τρέλα

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Αγγελής στις 15:28 08/03/2019

Ουσιαστικά μόλις τρία παιχνίδια με απασχόλησαν εξαρχής στην αγωνιστική στις Αγγλιδούλες, το Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Ρόδεραμ και το Ντέρμπι – Σέφιλντ Γουένσντεϊ από την Τσάμπιονσιπ, και το Κόλτσεστερ – Νιούπορτ από τη Λιγκ 2.

Πριν όμως συνεχίσουμε οτιδήποτε, θα μου επιτρέψετε να σας παραθέσω τα Μαθήματα της εφημερίδας σε αυτό εδώ το λινκ. Αυτά τα τρία παιχνίδια διαπραγματεύονται τα Μαθήματα, διαβάστε τα αν έχετε χρόνο, ώστε και να αποφύγουμε την αμηχανία της επανάληψης αλλά και, ταυτόχρονα, να μιλάμε όλοι μας από την ίδια βάση.

Το Ντέρμπι – Σέφιλντ Γουένσντεϊ παραμένει τρίτο στη σκέψη μου – και ακόμη πραγματικά δεν ξέρω αν τελικά θα το παίξω. Το αυστηρό 3,75+ που ζητούσα, πλέον υπάρχει (στο 3,80 είναι μαξ), όμως κάτι μου λέει πως ίσως πρέπει να σεβαστώ το χαρακτήρα της Ντέρμπι και τη νίκη της την Τρίτη επί της Γουίγκαν.

Και ταυτόχρονα κάτι σαν να με μπερδεύει στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ναι μεν είναι βαθμολογικά μέσα στο κόλπο των πλέι οφ (στους έξι βαθμούς η διαφορά από την 6η θέση), αλλά δεν έχω πειστεί ότι το πιστεύει πραγματικά. Δεν ξέρω, είναι πολύ δικιά μου αίσθηση, δεν έχω κάτι χειροπιαστό, αλλά νομίζω πως ο Μπρους δεν πολυκαίγεται για τα πλέι οφ. Σαν να ξέρει ότι ακόμη και να χωθεί στην εξάδα, θα έχει λίγες ελπίδες για την άνοδο. Ή, να το πω κι αυτό, πως ακόμη κι αν ανέβει, ίσως να μην είναι καλό ούτε για τον ίδιο ούτε για τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Η φετινή Γουένσντεϊ δεν είναι έτοιμη ομάδα για να ανέβει στην Πρέμιερ και στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω πως αυτό που ενδιαφέρει πρώτα από όλα τον Μπρους ως το τέλος της σεζόν είναι να χτίσει χαρακτήρα για του χρόνου, τότε θα δώσει τη μεγάλη μάχη.

Τέλος πάντων, το είπα εξαρχής, είναι πολύ αόριστη και προσωπική αίσθηση, μπορεί να λέω και παπαρίτσες. Το βέβαιο είναι πως δεν θέτω βέτο. Με κατώτατο αποδεκτό όριο το 3,75, όποιος γουστάρει Μπρους και Γουένσντεϊ, μαζί του.

Στο Κόλτσεστερ – Νιούπορτ, στα Μαθήματα έδειξα μεγάλη διάθεση συμβιβασμού. Σήμερα χρειάζεται πάλι συμβιβασμός, αλλά σίγουρα λιγότερος. Πρώτα από όλα, γιατί το διπλό είναι στο 3,40 και σε αυτά τα επίπεδα θεωρώ πως, ναι μεν σαφώς και δεν τους παίζω από πλεονεκτική θέση, ούτε όμως και από μειονεκτική, λίγο πολύ υπό ίσοις όροις είναι η μάχη.

Κατά δεύτερον, και επίσης σημαντικό, γιατί το ρεπορτάζ της Κόλτσεστερ δεν είναι καλό, οι απουσίες των δύο βασικών κεντρικών της χαφ παραμένουν, και είναι απουσίες που πονάνε. Κι αν τυχόν δεν παίξει, ή δεν είναι στο 100%, και ο πιο ποιοτικός της παίκτης, ο Σζμόντιτς, ακόμη καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και είναι ξεκάθαρο αυτό, ένας μικρός συμβιβασμός υπάρχει, εν γνώσει μου και πλήρως συνειδητά. Αλλά για να θυμίσω το προσωπικό και αλάνθαστο κριτήριο πριν την τελική διαλογή, δεν δέχομαι η Νιούπορτ να ξεκινήσει αντεπίθεση για τα πλέι οφ κι εγώ να μην έχω ανέβει από την πρώτη στάση στο τρένο. Και ταυτόχρονα, δεν θα με πειράξει καθόλου αν τυχόν το τρένο αποδειχθεί μουντζούρης και εκτροχιαστεί στην πρώτη στροφή, δεκτά τα πάντα.

Στο Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Ρόδεραμ, πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να πω πέρα από την ιστορία των Μαθημάτων. Το ουσιαστικά μοναδικό μου πάτημα είναι αυτή η λεπτομέρεια που αναφέρω για τον μάνατζερ της Ρόδεραμ, τον Πολ Γουόρν. Τίποτε άλλο. Ακόμη και το 9,00 του διπλού, που στο μάτι ίσως να μοιάζει μεγάλο, δεν θα το χαρακτήριζα καθαρό ψυχρό value. Είναι κάπως τρελό, το δέχομαι, αλλά σε μένα αρκεί. Αν και βέβαια εγώ είμαι εγώ, δεν είμαι εσείς.

Φουλ εμβόλιμη έχει και την Τρίτη και στις τρεις Αγγλιδούλες, λογικά και εκτός απροόπτου εδώ θα είμαστε να το συνεχίσουμε.