ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Νορβηγία: Κύπελλο για… Ghostbusters

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 15:22 09/05/2018

 

‘Ολη η σοβαρή αγωνιστική δράση που ενδιαφέρει σήμερα στο κύπελλο Νορβηγίας είναι τα ματς μεταξύ ομάδων των δύο κύριων κατηγοριών, της Eliteserien και της OBOS ligaen. Έτσι δεν είναι; ΟΧΙ! Στο στοίχημα δεν έχει σημασία τόσο το αγωνιστικό μέρος, όσο το τι αποδίδει το παιχνίδι σου στο τέλος της ημέρας. Κανόνας απαράβατος αυτός και δεν επηρεάζεται ποτέ από την κατηγορία που παίζει κάποια ομάδα ή από το πόσο καλή ήταν στη διάρκεια του αγώνα. Αυτό που μετράει είναι τι αφήνει στο παντελόνι το bet το τέλος της ημέρας.

Υπάρχουν εκπλήξεις και πού;

Προς τι ο πρόλογος; Διότι το ερώτημα που προκύπτει σε τέτοιες φάσεις κυπέλλων πάντα είναι “Ποια ομάδα μικρής κατηγορίας μπορεί να κάνει τη ζημιά σε ομάδα της παραπάνω;”. Αν είχες βρει τον αποκλεισμό της Βίκινγκ την περασμένη εβδομάδα, πήρες το 6,20 που άξιζε η νίκη της Μπρίνε. Αν είχες ρισκάρει στο διπλό της Μπαρούμ επί της Στρόμεν, έκανες παντελόνι το 7,5άρι. Ή αν έκανες “τόμπολα” στην ισοπαλία (που σήμανε και αποκλεισμό μετά) της Μπράτβαγκ με τη Μόλντε, πανηγύρισες τρελά το 8,00 του “Χ”! Έχει παρόμοια σημεία η τρίτη φάση που παίζεται σήμερα;

Προφήτης δεν είμαι. Μπάλα βλέπω και παίζω στοίχημα. Αλλά αν με ρωτάει κανείς τη μαντεψιά μου απόψε, θα σταθώ σε τρία ματς.

Το βάρος στον “πόλεμο”

Η Μπρίνε μπορεί να κάνει τη ζημιά στη Σάντνες; Σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση η άλλοτε ομάδα που διεκδικούσε διακρίσεις και διεκδικούσε πρωταθλήματα (δεύτερη θέση το 1980, 1982, κυπελλούχος το 1987 και φιναλίστ το 2001). Η Σάντνες; Παραμένει στο θεσμό την ώρα που οι μεγάλες αντίπαλοί της στη μάχη ανόδου (Βίκινγκ και Άαλεσουντ) έχουν αποκλειστεί, ουσιαστικά υποτιμώντας το θεσμό για να πέσει το βάρος στον “πόλεμο” των δύο θέσεων για τον “παράδεισο” της Eliteserien. Εκτιμώ πως δεν αποκλείεται να “πιστολιάσει” το κύπελλο και η Σάντνες στο βωμό της ανόδου, και η Μπρίνε είναι “ειδικό βάρος” τέτοιο που να επιτρέπει την ελαχιστοποίηση του όποιου “επικοινωνιακού κόστους” προκύψει από ενδεχόμενο αποκλεισμό. Ο άσος της Μπρίνε στο 3,80 της Vistabet είναι ελκυστικός.

Λαγός από το καπέλο

Ενα ακόμα ματς που θα μπορούσε να βγάλει “λαγό από το καπέλο” είναι η Εγκερσουντς με τη Σταρτ. Αμφότερες είναι σε τραγική κατάσταση. Η λογική λέει πως στη Σταρτ θα επιδιώξουν κάποια στιγμή να απεμπλακούν από το κύπελλο για να σώσουν τη σεζόν στο πρωτάθλημα τους, αλλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη η γηπεδούχος και ένας αποκλεισμός από τέτοιας ανύπαρκτης δυναμικής ομάδα δεν είναι απόλυτα διαχειρίσιμος. Το 5,25 πάντως της Betshop μοιάζει “λουκούμι”, κι όσο κι αν το ρίσκο είναι μεγάλο, για “κυνηγούς φαντασμάτων” δεν είναι κακή ιδέα… 

Κι ας περάσει όποιος θέλει

Τέλος υπάρχει και το Φίλινγκσνταλεν – Μπραν. Κι αν στα προηγούμενα ματς υπάρχει “πιάσιμο”, εδώ από πού να πιαστείς; Η Μπραν πετάει! Πόσο εύκολο είναι να πάθει τέτοιο κάζο από ομάδα της τέταρτης κατηγορίας; Ασφαλώς καθόλου εύκολο. Αλλά εδώ μιλάμε πλέον για μία ομάδα που πρέπει με κάθε θυσία να ξεκουράσει παίκτες για να συνεχίσει να συναρπάζει στο πρωτάθλημα και να κυνηγήσει το θαύμα ως τέλους. Ίσως μία ισοπαλία σε αποδόσεις όπως το απίθανο 8,90 της Betshop έχει πλάκα να το τζογάρει με μια μικρότερη μίζα κανείς. Και ας περάσει όποιος θέλει στην παράτα!