Άχαστο σύστημα στο στοίχημα; - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go
Το άχαστο σύστημα

Άχαστο σύστημα στο στοίχημα;

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 19:50 05/12/2022

Απαραίτητο το ερωτηματικό στον τίτλο. Είναι πιθανό να υπάρχει άχαστο σύστημα στο στοίχημα που να οδηγεί απευθείας στο ταμείο; Πριν απαντήσουμε το αυτονόητο «ΟΧΙ», να ξεκαθαρίσουμε ότι αν υπήρχε θα το έπαιζαν όλοι και θα κέρδιζαν συνέχεια. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να παίξουμε με περισσότερη ασφάλεια και να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να επαληθευτούν οι προβλέψεις μας.

Διάβασε εδώ την ανάλυση για τα κυριότερα συστήματα στο στοίχημα.

Οι αριθμοί και οι αποδόσεις καθορίζουν τα πάντα και το απρόβλεπτο είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Οι πιο έμπειροι παίκτες καταλήγουν σε επιλογές που μπορούν ακόμη και όταν στραβώσει το ματς, να ελιχθουν με τον κατάλληλο τρόπο. Είτε έχοντας προβλέψει από πριν για κάλυψη είτε παρεμβαίνοντας πάνω στην εξέλιξη. Από τότε άλλωστε που πρωτοεμφανίστηκε το online betting μέχρι σήμερα, οι δυνατότητες αντίδρασης ενός παίκτη είναι πάρα πολλές.

Άχαστο σύστημα: Υπάρχει τρόπος να κερδίζω συχνά;

Η επιλογή της τακτικής και των επιλογών έχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία  του καθενός. Άλλος θεωρεί ότι πρέπει να παίζει μεγάλα φαβορί, δηλαδή μικρές αποδόσεις, με μεγάλο ποντάρισμα. Και άλλος προτιμάει με μικρό ποντάρισμα να διεκδικεί μεγάλο κέρδος. Υπάρχουν και παίκτες που προτιμούν τα συστήματα ή τα στοιχήματα με κέρδη από μεσαίες αποδόσεις μεσαίες από 1.80 μέχρι 2.20.

Ο καλός και έμπειρος παίκτης έχει τη δική του στρατηγική για να κερδίζει συχνά, όμως από την άλλη αντιμετωπίζει ψύχραιμα την ήττα ή ακόμη και τις συνεχόμενες ήττες. Στο ερώτημα πάντως αν υπάρχει τρόπος να κερδίζω συχνά η απάντηση είναι «ναι». Θα αποφύγουμε όμως τα κεφαλαία γράμματα, όπως κάναμε πριν με το «ΟΧΙ» στην ερώτηση για το άχαστο σύστημα. Την προσέγγισή μας συνοδεύει απόλυτη ειλικρίνεια.

Επαγγελματίας σημαίνει μονό αποδεκτό

Έχετε ακούσει πολλές φορές για τους επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος. Οι περισσότεροι εξ αυτών, αν όχι όλοι, παίζουν μόνο ένα παιχνίδι και μάλιστα ύστερα από ιδιαίτερα αναλυτική μελέτη. Από τις πιθανότητες και την απόδοση μέχρι το τελικό ποντάρισμα ελέγχουν τα πάντα, όχι μόνο τη γνώση για τις ομάδες μιας αναμέτρησης. Και το ποσό στοιχηματισμού βγαίνει με βάση το μπάτζετ. Οι επαγγελματίες παίκτες δεν ξοδεύουν όλη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή παίζοντας τα πάντα. Κάνουν μία επιλογή και καλή και το αποτέλεσμα δεν τους επηρεάζει. Είτε κερδίσουν είτε όχι, δεν ενθουσιάζονται για να πάνε σε δεύτερο στοίχημα ούτε κάνουν προσπάθεια να ρεφάρουν. Έχουν την απαραίτητη ψυχραιμία και περιμένουν το επόμενο ματς που μπορεί να είναι την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα.

Δες εδώ τον αναλυτικό οδηγό του Match Money για επαγγελματίες παίκτες.

Άχαστο σύστημα: «Διάβασε» το λάθος

Επίσης ο σωστός επαγγελματίας ξέρει να διαβάζει το λάθος στις αποδόσεις και μόλις το εντοπίσει κάνει την κίνησή του. Είναι πολύ σημαντικό να ποντάρει σε μια απόδοση μεγαλύτερη από αυτή που θα περίμενε, διότι στην πορεία αν επαληθευτεί θα έχει τη δυνατότητα του cash out ή να παίξει ανάλογα με τις αποδόσεις και να βγάλει πάλι κέρδος.

Ο επαγγελματίας καταγράφει τις νίκες και τις ήττες και γνωρίζει καλά αν έχει κέρδος ή απώλειες ώστε να αλλάξει κάτι στην τακτική του στη συνέχεια των πονταρισμάτων. Γενικότερα έχει απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι του και γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί με τα προηγούμενα στοιχήματά του. Τίποτα στην τύχη και χωρίς βιασύνη.

Σύστημα για μικρά κέρδη

Πολλές φορές τα μικρά κέρδη είναι το ζητούμενο στο στοίχημα. Ένα καλό μεροκάματο που λένε κάποιοι παίκτες και το εννοούν, πάντα με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, παίζοντας φαβορί σε μικρές αποδόσεις τύπου 1.30 με 1.60. Συνήθως είναι για μία επιλογή αλλά η αλήθεια είναι ότι σύστημα μπορείς να παίξεις και με μικρές αποδόσεις. Με μια οκτάδα για παράδειγμα με μέσο όρο το 1.50 ανά παιχνίδι, σε ανεπτυγμένο σύστημα με 255 στήλες θα μπορέσεις να έχεις ένα ιδιαίτερα σημαντικό κέρδος σε πλήρη επαλήθευση ή ακόμη και με λιγότερες. Θα εξαρτηθεί και σε πόσες στήλες θα επικεντρωθείς. Ακόμη και αν το αποτέλεσμα δεν είναι ιδανικό, μπορεί να έχεις σημαντική επιστροφή από το ποντάρισμά σου.

Σύστημα για μεσαία κέρδη

Για τους παίκτες που έχουν ως επίκεντρο τις μεσαίες αποδόσεις που αναφέραμε παραπάνω, όπου ο στόχος κέρδους είναι ο διπλασιασμός, είναι αρκετά τα συστήματα που μπορούν να βρουν εφαρμογή. Για παράδειγμα οι θεωρίες Martingale και Labouchere που ξεκίνησαν από τη ρουλέτα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο στοίχημα, αλλά απαιτούν μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάς ότι οι εταιρίες εφόσον διαπιστώσουν ότι παίζεις σύμφωνα με κάποια μαθηματική ακολουθία είναι πιθανό να μην αποδέχονται τα πονταρίσματά σου.

Για μεσαία κέρδη ένα από τα καλύτερα συστήματα είναι το 3-4-5 με 10 τετράδες, 5 τετράδες και μία πεντάδα, δηλαδή 16 στήλες. Με ένα ευρώ ανά στήλη και μέσο όρο απόδοσης στο 2.00 μπορείς σε πλήρη επαλήθευση να πάρεις 192 ευρώ. Και σε μία τυχόν αποτυχία να κατέβεις στα 48 ευρώ που είναι το τριπλάσιο του πονταρίσματός σου. Θέλει όμως μελέτη και προσεχτικές επιλογές αγώνων.

Σύστημα για μεγάλα κέρδη

Στο σύστημα για μεγαλύτερο κέρδος βασική προϋπόθεση είναι η μεγαλύτερη απόδοση. Να έχεις το περιθώριο να πάρεις χρήματα ακόμη και με μία επαλήθευση. Γι’ αυτό, αν το κριτήριο επιλογής σου είναι οι αποδόσεις από 3.00 και πάνω, πρέπει να ρίξεις μια ματιά στις συνδυαστικές επιλογές.

Τα συστήματα 1-2-3 (Patent) και 1-2-3-4 (Lucky 15) είναι από τα πιο κερδοφόρα  αλλά αφορούν τους παίκτες που παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Για παράδειγμα στο 1-2-3 μπορείς να έχεις επιστροφή πάνω από το μισό του πονταρίσματός σου ακόμη και με μία επιτυχία. Με δύο και τρεις επιβεβαιωμένες προβλέψεις το κέρδος ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα. Όσο για το σύστημα 1-2-3-4 αν παίξεις ισοπαλίες από 3.00 και πάνω, στις δύο επαληθεύσεις έχεις ολόκληρη επιστροφή πονταρίσματος. Καθόλου άσχημα ειδικά για όσους προτιμούν να ποντάρουν σε τέσσερα Χ, χωρίς σύστημα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με τα συστήματα που προαναφέραμε θα ευνοηθείς σε περίπτωση νίκης.

Άχαστο σύστημα: Ποιο σύστημα να διαλέξω;

Είναι θέμα ορέξεως και τρόπου αντιμετώπισης από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Άλλος προτιμάει τα μονά ή τα παρολί και άλλος βρίσκει ως καλύτερη επιλογή τα συστήματα. Κριτήριο είναι πάντα ο βασικός στόχος σου. Η απόδοση καθορίζει τις επιλογές μας οπότε χρειάζεται μια καλή προπόνηση για να διαπιστώσεις ποια τακτική και ποιο σύστημα μπορεί να σου ταιριάζει. Οι πολλές στήλες χαμηλώνουν τα ποσά, άρα θέλει μετρημένες κινήσεις, με σκοπό την προστασία του κεφαλαίου και τη δυνατότητα να έχεις κάποιο κέρδος, μικρό ή σημαντικό, ανάλογα με τη βαρύτητα που δίνεις.

Πέρα από τα συστήματα στο στοίχημα, μπορείς να παίζεις ο ίδιος με το δικό σου σύστημα, αυτό που θα επιλέξεις να ακολουθήσεις γιατί ξέρεις ότι ταιριάζει στο χαρακτήρα σου. Κάθε παίκτης είναι μοναδικός και ο τρόπος που ποντάρει είναι μια τελείως προσωπική υπόθεση. Αν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου, τα υπόλοιπα είναι περιττά. Διάβασε και μάθε για τα συστήματα που υπάρχουν και κάνε στο τέλος την επιλογή.

Το κουμπί του Cash Out

Από τη μέρα που ανακαλύψθηκε και προστέθηκε στις υπηρεσίες των μπουκ η επιλογή του cash out, έγινε βασικός σύμμαχος των παικτών. Προφανώς προσφέρεται και σε στοιχήματα με συστήματα, οπότε αν δεις την ένδειξη και θέλεις να πατήσεις το κουμπί, μην το σκεφτείς δεύτερη φορά. Το cash out ανακαλύφθηκε για δύο λόγους που εξυπηρετούν τον παίκτη. Πρώτον για να ασφαλίζει έγκαιρα κέρδος και δεύτερον για να προλαβαίνει τις απώλειες και να μειώνει τη χασούρα. Μπορεί άχαστο σύστημα στο στοίχημα να είναι κάτι ουτοπικό, υπάρχει όμως το cash out που μπορεί να σώσει καταστάσεις.

Άχαστο σύστημα: Διαχείριση συναισθημάτων 

Τα όρια από την επιτυχία μέχρι την αποτυχία δεν είναι εύκολο να τα διακρίνει κανείς. Η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων στο στοίχημα είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε τακτική και οποιοδήποτε σύστημα. Είναι ο βασικότερος κανόνας. Επί της ουσίας δεν πρέπει να υπάρχει συναίσθημα αλλά λογική. Καθώς και η εκ των προτέρων αποδοχή ότι σε ένα παιχνίδι ρίσκου δεν μπορείς να γνωρίζεις από πριν την έκβασή του.

Σκέψου ότι η ήττα είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα και δείξε συμβιβασμένος με αυτή την προοπτική. Είναι θέμα καλής ή κακής μέρας, είναι φυσικά και θέμα τύχης. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με παγωμένο αίμα και πρέπει να είσαι ήρεμος είτε έχεις χάσει είτε έχεις κερδίσει ένα μεγάλο ποσό. Μάθε από τα λάθη σου για να γίνει ένας συνειδητοποιημένος παίκτης.

Διάβασε εδώ συμβουλές για να κερδίσεις στο στοίχημα.

Στόχος το μακροχρόνιο κέρδος

Στο στοίχημα πρέπει να έχεις επίσης κατά νου ότι δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε μεγάλες νίκες από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι εντυπωσιακό να έχεις μεγάλο κέρδος, όμως αυτό δεν θα συμβαίνει συνέχεια. Δες ως στόχο το μακροχρόνιο κέρδος και χτίσε επιλογές με υπομονή, ώστε να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι σου. Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι η σταθερότητα στην τακτική σου είναι κλειδί για την κερδοφορία. Η επιμονή είναι άλλο ένα σημαντικό συστατικό για μακροχρόνια κέρδη. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που τίναξαν τη μπάνκα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διασκέδαση

Επίσης μην ξεχνάς ότι παίζοντας στοίχημα διασκεδάζεις. Σίγουρα δεν θέλεις να χάνεις αλλά είναι μία πιθανότητα που συμβαίνει με όλα τα τυχερά παιχνίδια. Και το στοίχημα ανήκει σε αυτά παρότι μπορείς να προβλέψεις και να διαβάσεις από πριν την εξέλιξη ενός γεγονότος. Υπάρχει πάντα το απρόβλεπτο και ο παράγοντας που θα αλλάξει τις ισορροπίες, οπότε όλο το σχέδιο θα πάει περίπατο.

Υπομονή, επιμονή, καλή διάθεση και μετρημένο παιχνίδι από όλες τις πλευρές. Υπεύθυνο στοίχημα σημαίνει να είσαι οριοθετημένος από την αρχή μέχρι το τέλος, από τα χρήματα και το χρόνο που διαθέτεις μέχρι το πώς αντιμετωπίζεις τα απρόοπτα που μπορεί να συμβούν. Άχαστο σύστημα δεν υπάρχει αλλά έχεις το δικό σου σύστημα για να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ