Ανατροπές στο στοίχημα - οδηγός - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go
Ανατροπές στο στοίχημα

Ανατροπές στο στοίχημα – οδηγός

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 15:59 23/01/2023

Η ανατροπή στον αθλητισμό είναι συναρπαστική. Σε όλα τα σπορ, σε άλλα λιγότερο, σε άλλα περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι αυτή που ανεβάζει την αδρεναλίνη και φέρνει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις. Τόσο στους αθλητές, όσο και στους φιλάθλους. Το ίδιο συμβαίνει και στο αγαπημένο μας παιχνίδι, στο στοίχημα. Οι ανατροπές στο στοίχημα πραγματικά ιντριγκάρον τους παίκτες. Κάποιοι από αυτούς λοιπόν κυνηγάνε τις ανατροπές. Τόσο για τις μεγάλες αποδόσεις, όσο και για τη δράση που προσφέρουν, μέχρι να επιτευχθούν (αν επιτευχθούν τελικά). Σε αυτόν τον οδηγό θα μιλήσουμε λοιπόν για τις ανατροπές στο στοίχημα. Ποιες είναι, αλλά και πώς να παίξετε σε αυτές. Και υπάρχει κι ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε ανατροπές στο ζωντανό στοίχημα, και το pre live ποντάρισμα.

Ανατροπές στο στοίχημα

Αγορές στις ανατροπές στο στοίχημα

Οι αγορές στις ανατροπές έχουν να κάνουν με το τελικό αποτέλεσμα μίας αναμέτρησης. Και μιλάμε μόνο για νίκη. Δηλαδή για άσο ή διπλό. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ανατροπή του αποτελέσματος αν μία ομάδα κερδίσει από την ισοπαλία, δίχως δηλαδή να βρεθεί πίσω στο σκορ.

Pregame ανατρoπή – ημίχρονα τελικά

Ας ξεκινήσουμε με τις ανατροπές που βρίσκουμε στις αγορές πριν τη σέντρα. Είναι δύο. Αναφερόμαστε στο 1 ημίχρονο / 2 τελικό και στο αντίστροφο. Δηλαδή στο 2 ημίχρονο / 1 τελικό. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε νίκη του γηπεδούχου στο ημίχρονο και στο τέλος κερδίζει ο φιλοξενούμενος. Στη δεύτερη, κερδίζει η φιλοξενούμενη ομάδα στο πρώτο μέρος και στο τέλος πανηγυρίζει η ομάδα που παίζει στην έδρα της.

Ανατροπές στοίχημα: – 1ημίχρονο / 2 τελικό

Για να ποντάρουμε σε αυτήν την ανατροπή η ιδανική συνθήκη είναι να έχουμε ένα δυνατό αουτσάιντερ να παίζει στην έδρα του. Και να έχει μία έδρα σχετικά ισχυρή. Καλό θα είναι επίσης το φαβορί να έρχεται από ευρωπαϊκό ματς και να είναι σχετικά κουρασμένο, ή έστω αποπροσανατολισμένο ψυχολογικά και πνευματικά.

Σε αυτήν την περίπτωση το ματς μπορεί να ξεκινήσει και η γηπεδούχος να μπει μπροστά στο σκορ. Το φαβορί μόλις συνειδητοποίηση την κατάσταση και δει ότι χάνει το ματς και κινδυνεύουν οι στόχοι του στο πρωτάθλημα μπορεί να σοβαρευτεί στο δεύτερο μέρος και να μπει δυνατά για να πάρει το ματς. Τα σενάρια μπορεί να είναι αρκετά. Σίγουρα όμως για να γυρίσει η φιλοξενούμενη το ματς εκτός έδρας πρέπει να είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Αλλιώς η ανατροπή είναι από πολύ σπάνια ως σχεδόν αδύνατη.

Δες εδώ τον οδηγό του Match Money για στοίχημα με σκόρερ.

Ανατροπές στοίχημα: 2 ημίχρονο / 1 τελικό

Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να ποντάρουμε σε δύο δυνατά σενάρια. Το ένα είναι να έχουμε ως φιλοξενούμενη ομάδα ένα πολύ κουρασμένο φαβορί ή ένα φαβορί που να σκέφτεται ένα ευρωπαϊκό ματς και ένα αξιοπρεπές αουτσάιντερ ως γηπεδούχο.

Σε αυτήν την περίπτωση, είτε για τον έναν (κούραση), είτε για τον άλλο λόγο (επερχόμενο ευρωπαϊκό ματς), το φαβορί θα μπει να τελειώσει το ματς από νωρίς. Και μπορεί να του βγει αρχικά, να σκοράρει ένα γκολ και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενο στο σκορ. Στο δεύτερο όμως, είτε λόγω της κόπωσης, είτε λόγω του ότι οι παίκτες του θα σκέφτονται άλλα πράγματα, μπορεί να επέλθει η ανατροπή. Να πιέσει η γηπεδούχος, να ισοφαρίσει αρχικά, να το πιστέψει. Και στο τέλος να φτάσει και στη νίκη.

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με ένα φιλοξενούμενο αουτσάιντερ που να παίζει εξαιρετικά την κόντρα επίθεση. Πολλές φορές έχουμε δει τέτοιες ομάδες να μπαίνουν εξαιρετικά σε ένα δύσκολο ματς και να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ. Κακά τα ψέματα όμως. Όταν το φαβορί δει ότι χάνει ένα ματς στο γήπεδό του, σίγουρα στο δεύτερο μέρος βγάζει αντίδραση. Η αντίδραση φέρνει πίεση. Κι η πίεση μπορεί να φέρει τα γκολ της ανατροπής.

Live ανατροπή στο στοίχημα

Το ζωντανό στοίχημα είναι πάντα πιο συναρπαστικό από το pre-game. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στο στοίχημα με ανατροπή. Εδώ έχουμε αρκετά σενάρια και πράγματα που πρέπει να κοιτάξουμε και θα τα δούμε ένα προς ένα. Και φυσικά δεν μας δεσμεύει το ημίχρονο τελικό. Από τη στιγμή που κάποια ομάδα μπει μπροστά στο σκορ (ακόμη και στο πρώτο λεπτό) από εκεί και πέρα αν κερδίσει η άλλη που έμεινε πίσω στο σκορ, έχουμε ανατροπή.

Προηγήθηκε το αουτσάιντερ – ανατροπές στοίχημα

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Έχει γίνει πιο γρήγορο, όπως και όλα τα σπορ εξάλλου. Πολλές φορές έχουμε δει λοιπόν μία φάση να είναι αρκετή για να φέρει ένα γκολ. Κι αυτό μπορεί να έρθει από το αουτσάιντερ.

Στον αθλητισμό όμως, τις περισσότερες φορές, ο ισχυρός επιβάλει τον νόμο του. Κάπως έτσι λοιπόν αν η καλύτερη ομάδα μείνει πίσω στο σκορ και υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη, έχουμε μπροστά μας ένα υπαρκτό ενδεχόμενο ανατροπής.

Και φυσικά οι αποδόσεις είναι ελκυστικές. Δηλαδή ένας άσος του 1.50, αν το γηπεδούχο φαβορί μείνει πίσω στο σκορ στο 30’ για παράδειγμα, θα ανέβει ακόμη και στο 2.50 ή και στο 3.00. Εκεί σταθμίζετε τα γεγονότα και αποφασίζετε αν αξίζει ή όχι να παίξετε στην ανατροπή.

Δες εδώ τον οδηγό του Match Money για τα μακροχρόνια στοιχήματα.

Προηγήθηκε το φαβορί εκτός έδρας

Αν προηγηθεί το φαβορί εκτός έδρας αλλά δεν είναι και τόσο πειστικό και από την άλλη έχουμε μία ισχυρή γηπεδούχο που μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανατροπής. Και το λέμε αυτό διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε τεράστιες αποδόσεις. Δηλαδή αν ο άσος πληρώνει στο 3.00 πριν ξεκινήσει το ματς και στο 20’ το ματς γίνει 0-1, τότε η νίκη των γηπεδούχων μπορεί να ανέβει ακόμη και στο 6.00.

Φαβορί με θέματα στην άμυνα

Το φαβορί της αναμέτρησης δεν κερδίζει απαραίτητα. Αν ίσχυε το αντίθετο δεν θα υπήρχαν στοιχηματικές εταιρίες. Ως εκ τούτου, όταν παίζουμε ανατροπή θέλουμε ένα φαβορί που έχει αμυντικές αστάθειες. Δηλαδή μία ομάδα που σκοράρει μεν εύκολα επειδή έχει ποιότητα, αλλά στην άμυνα δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Αν μία τέτοια ομάδα πάρει προβάδισμα στο σκορ, αλλά κάθε κατεβασιά του αντιπάλου κρύβει κινδύνους, τότε αξίζει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να παίξουμε στοίχημα με ανατροπή.

Στοίχημα με ανατροπή – Ομάδες με επιθετική φιλοσοφία

Εδώ ψάχνουμε για ματς… ροντέο, όπως λέμε στη γλώσσα του ποδοσφαίρου. Αν παίζουν μεταξύ τους δύο ομάδες οι οποίες σκοράρουν κατά βούληση και προτεραιότητα έχουν την επίθεση, τότε η ανατροπή μας περιμένει στη γωνία με αυξημένες πιθανότητες. Κι αυτό διότι όταν ένα ματς μπορεί να φτάσει στο 3-2 ή στο 4-3, άνετα κάποια στιγμή μπορεί να έχει προηγηθεί η μία ομάδα, ή η άλλη και στο τέλος να μην έχουμε φυσικά την ίδια νικήτρια.

Ασταθείς αντίπαλοι

Όπως η επιθετική φιλοσοφία έτσι και η αστάθεια στις ομάδες, είναι ένας παράγοντας για να παίξουμε στοίχημα με ανατροπή.

Όταν μία ομάδα είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός και μόνο ματς κι απέναντί της είναι μία ομάδα με παρόμοια χαρακτηριστικά, τότε η ανατροπή μπορεί να έχει αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης και αυτό είναι απολύτως λογικό.

Ανατροπές στο στοίχημα

Αδιάφορο ματς

Σε ένα αδιάφορο ματς τα πάντα μπορεί να γίνουν. Όταν οι ομάδες δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο και μπούνε στο γήπεδο απλά για να απολαύσουν το παιχνίδι, τότε και πολλά γκολ ενδέχεται να δούμε και ανατροπές να γίνουν. Διότι πολύ απλά όταν προηγηθεί κάποια από τις δύο δεν θα κλειστεί πίσω να κρατήσει το σκορ. Τουλάχιστον αυτό λέει η κοινή λογική και η στατιστική τις περισσότερες φορές.

Αποβολή

Μία αποβολή αλλάζει τα αριθμητικά δεδομένα. Και η διαφορά όταν παίζεις 11 εναντίον 10 είναι τεράστια για επαγγελματίες παίκτες που ξέρουν πώς να την εκμεταλλευτούν. Σε περίπτωση λοιπόν που η ομάδα που είναι μπροστά στο σκορ μείνει με 10 παίκτες στο γήπεδο, έχει νόημα να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της ανατροπής του σκορ.

Στοίχημα με ανατροπές και cash out

Μην ξεχνάτε ποτέ το cash out όταν παίζετε ανατροπή στο στοίχημα. Μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά κερδοφόρο. Για παράδειγμα ας πάρουμε ότι ποντάρατε live ανατροπή σε ένα φαβορί που έμεινε πίσω στο σκορ στο 30’ και πήρατε μία απόδοση κάπου στο 2.50. Σε περίπτωση που το φαβορί ισοφαρίσει κάπου στο 50’ ή με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, τότε το 2.50 θα το δείτε να κατρακυλά στα επίπεδα του 1.60, ίσως και χαμηλότερα, ανάλογα με την εικόνα που έχει ο αγώνας. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά να βλέπετε το ματς ζωντανά. Όπως είναι ευνόητο λοιπόν αυτή η νέα αυξομείωση των αποδόσεων, θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε ένα μοναδικό cash out και να βγάλετε κέρδος, ανεξαρτήτως αν η ανατροπή ολοκληρωθεί ή όχι.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ