Γιατί χάνω στο στοίχημα; Συμβουλές και οδηγοί - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Θ. Σολούκος: Μάχη σε Πόλη και Μαδρίτη 31/1/23
γιατί χάνω στο στοίχημα

Γιατί χάνω στο στοίχημα;

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 13:58 14/10/2022

Είναι απλά δεδομένο. Ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά. Αυτό έλεγαν οι παλιοί και το ασπαζόμαστε. Ως έναν βαθμό βέβαια. Διότι και μπορεί να παίξεις και να κερδίσεις, αλλά και να πιεις δίχως να μεθύσεις. Αυτό όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο που θα μιλήσουμε σε άλλον οδηγό. Και αναφερόμαστε στο υπεύθυνο παιχνίδι και γενικότερα στον εθισμό από τον τζόγο. Εδώ θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί χάνω στο στοίχημα;

Δες εδώ τη θεωρία στοιχήματος του Match Money που θα σε βοηθήσει σ’ αυτό το δύσκολο παιχνίδι.

Σίγουρα δεν υπάρχει παίκτης του στοιχήματος που να μην έχει κάνει αυτήν την ερώτηση στον εαυτό του, σε έναν φίλο του, ή σε κάποιον ειδικό του στοιχήματος. Η συγκεκριμένη ερώτηση δεν έχει μόνο μία απάντηση, αλλά είναι αρκετές αυτές που την απαντούν. Υπάρχουν συγκεκριμένα λάθη που κάνει ο παίκτης για να χάσει στο στοίχημα. Αν τα γνωρίζετε, τότε είναι πιθανό να τα αποφύγετε. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους αρχάριους παίκτες, αλλά και στους πιο έμπειρους, οι οποίοι ενδεχομένως κάποιες στιγμές να παρασύρονται ή να έχουν μάθει κάποια πράγματα λάθος από την αρχή.

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτόν τον οδηγό και στο τέλος ίσως δείτε τον εαυτό σας σε κάποια από τα λάθη που έχετε ήδη κάνει και σας έχουν οδηγήσει σε ήττες στο στοίχημα.

Γιατί χάνω στο στοίχημα; – Συνεχές παιχνίδι σε όλα τα πρωταθλήματα

Εδώ υπάρχουν μαζεμένα δύο λάθη. Το ένα έχει να κάνει με τη διάρκεια στο παιχνίδι και το έτερο αναφέρεται στην επιλογή των γεγονότων και εν συνεχεία των αγορών. Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στο πρώτο, στη διάρκεια δηλαδή. Ακόμη ένα ρητό από τον θυμόσοφο λαό μας βρίσκει θέση και χώρο στο πληκτρολόγιο μας. Η διάρκεια τρώει τον παίκτη. Είναι νόμος. Αν δεν βάλεις ένα χρονικό όριο στη διάρκεια του παιχνιδιού σου, τότε στο τέλος της ημέρας θα είσαι σίγουρα χαμένος. Όταν παίζεις αδιάκοπα είναι αδύνατον να κερδίζεις συνέχεια. Κάποια στιγμή θα έρθουν οι απώλειες και το παιχνίδι σου θα σταματήσει όταν η κάβα θα μείνει στο μηδέν.

Αναφορικά με το παιχνίδι σε όλες τις λίγκες. Είναι αδύνατον να γνωρίζεις τι συμβαίνει ταυτόχρονα σε 10-20 πρωταθλήματα και διοργανώσεις. Επειδή ακριβώς θες να παίζεις συνέχεια πας από τη μία πλευρά της γης στην άλλη, ώστε να έχεις 24ώρη δράση. Λάθος. Και μάλιστα μέγα. Παίξε σε ότι ξέρεις, σε ότι κατέχεις, σε ότι μπορείς να έχεις -ρεαλιστικά και αντικειμενικά- άποψη. Μην παίζεις για να παίζεις. Αυτό δεν βγάζει πουθενά και είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε απώλειες.

Ελλιπής πληροφόρηση

Το στοίχημα είναι ένας συνδυασμός γνώσης και τύχης. Δεν κερδίζεις ούτε μόνο με το ένα, ούτε μόνο με το άλλο. Δεν είναι σαν το ΛΟΤΤΟ ή το ΤΖΟΚΕΡ ή το ΚΙΝΟ. Ακόμη κι εκεί βέβαια υπάρχουν κάποιες στρατηγικές για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να κερδίσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα εξαρτάται από την τύχη. Καθαρά και μόνο από την τύχη.

Δεν είναι όμως έτσι στο στοίχημα. Πρέπει να γνωρίζεις δεδομένα, να τα βάλεις όλα στην εξίσωση, να τα αξιολογήσεις-επεξεργαστείς σωστά και κατόπιν να αποφασίσεις που θα ποντάρεις.

Τι εννοούμε δηλαδή; Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τα πάντα για τις δύο ομάδες της αναμέτρησης στην οποία θα ποντάρεις. Ποιοι θα παίξουν, ποιοι είναι τραυματίες και ποιοι απουσιάζουν λόγω τιμωρίας. Ποιοι επιστρέφουν αφού ξεπέρασαν τα προβλήματά τους. Είναι άλλη ομάδα η Λίβερπουλ με τον Σαλάχ στο γήπεδο και άλλη χωρίς αυτόν. Τόσο απλά.

Από εκεί και πέρα πρέπει να αξιολογήσεις τα στατιστικά. Πόσα over/under φέρνει, τι κάνεις εντός και τι εκτός έδρας η γηπεδούχος και η φιλοξενούμενη αντίστοιχα. Είναι πολλοί οι παράγοντες τους οποίους πρέπει να εξετάσεις. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης το τι κρίνεται στο ματς, ποιος είναι ο διαιτητής, τι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν την ώρα του αγώνα και ποια θα είναι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Αν δεν ξέρεις τα περισσότερα από αυτά, τότε το ποντάρισμα σου είναι τυφλό και μακροχρόνια είναι αδύνατον να κερδίσεις. Σε περίπτωση που διαβάζοντας κάποια από αυτά βλέπεις την πρακτική σου και τις ελλείψεις σου, τότε έχεις κι απάντηση γιατί χάνεις στο στοίχημα.

Γιατί χάνω στο στοίχημα; Ποντάρισμα σε περισσότερα από ένα ματς

Τα μονά αποδεκτά είναι ο μόνος επαγγελματικός -ή αν προτιμάτε πιο σοβαρός- τρόπος για να παίξει κάποιος στοίχημα. Και τα πράγματα είναι απλά. Το στοίχημα είναι παιχνίδι αριθμών και η εταιρία κερδίζει μακροχρόνια βασιζόμενη στην γκανιότα. Αν προσθέτεις περισσότερα από ένα ματς στο ποντάρισμά σου, με άλλα λόγια αν παίζεις κατά κόρον (και όχι μια στο τόσο) παρολί ή συστήματα, στο τέλος θα είσαι χαμένος. Κι αυτό ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των πραγμάτων.

Οπότε αν παίζεις παρολί, αν με λίγα χρήματα στο ποντάρισμα επιδιώκεις τεράστια κέρδη, τότε κι εδώ η απώλεια είναι πολύ κοντά. Παίζοντας έτσι λαμβάνεις ακόμη μία απάντηση στο ερώτημα που έχεις κάνεις… γιατί χάνω στο στοίχημα.

Μόνο παίζοντας μονά αποδεκτά έχεις την γκανιότα σε επίπεδα που σου επιτρέπουν να έχεις βάσιμες ελπίδες ότι θα κερδίσεις στο στοίχημα και θα συνδυάσεις τη δεδομένη διασκέδαση με σημαντικά οφέλη, ή τουλάχιστον έχεις αυξημένες πιθανότητες να πετύχεις κάτι τέτοιο.

Απουσία διαχείρισης κεφαλαίου

Και σε συνέχεια του προηγούμενου κι αφού το στοίχημα είναι παιχνίδι αριθμών, έρχεται το πλέον απαραίτητο που πρέπει να έχει ο κάθε παίκτης που θέλει να ρισκάρει στο στοίχημα. Είναι η διαχείριση κεφαλαίου.

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι πρέπει να έχετε πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό σας αναφορικά με το οικονομικό σκέλος του παιχνιδιού. Ποιο είναι το διαθέσιμο κεφάλαιο που έχετε για ρίσκο; Ορίστε το οπωσδήποτε.

Κατόπιν αποφασίστε πώς θα το ποντάρετε. Είναι αδύνατον να βάλετε μονομιάς όλο το κεφάλαιο σε ένα ποντάρισμα. Δεν υπάρχει άχαστο στο στοίχημα. Όλα σπάνε και όλα μπορούν αν έρθουν. Είναι νόμος και αυτό όταν ποντάρετε. Οπότε καμία ευκαιρία δεν είναι μοναδική. Δεν πρέπει να ποντάρετε περισσότερο από 5% του συνολικού σας κεφαλαίου σε ένα στοίχημα. Αν το κάνετε τότε κι εδώ γνωρίζετε τις αιτίες της ήττας σας.

Η «σειρήνα» του live betting

Δεν υπάρχει κάτι πιο συναρπαστικό από το ζωντανό στοίχημα. Το live betting είναι η πεμπτουσία του στοιχήματος. Βλέπετε το ματς σε live streaming και θέλετε να ποντάρετε στην εξέλιξη του αγώνα. Σίγουρα η αδρεναλίνη ανεβαίνει. Η διασκέδαση και η ψυχαγωγία είναι δεδομένες και το ποντάρισμα γίνεται. Αν μάλιστα ξέρετε να εκμεταλλευτείτε το live, τότε μπορεί να βγάλετε σημαντικά κέρδη. Κι αυτό συμβαίνει για αρκετούς λόγους που θα εξηγήσουμε σε άλλον οδηγό, αναφορικά με το ζωντανό στοίχημα. Εδώ όμως είναι και η παγίδα. Το live betting είναι τόσο συναρπαστικό που μπορεί να σας παρασύρει σαν μία σειρήνα. Να σας κρατά συνεχώς στο παιχνίδι και να ποντάρετε από το ένα ματς στο άλλο. Εκεί χάνεται και ο έλεγχος, η διαχείριση κεφαλαίου… πάει περίπατο και εσείς οδηγήστε με μαθηματική ακρίβεια στον δρόμο της απώλειας.

Το ζωντανό στοίχημα χρειάζεται εγκράτεια, πειθαρχία και απόλυτο έλεγχο, αλλιώς θα την πατήσετε άσχημα και θα χάσετε στο στοίχημα

Γιατί χάνω στο στοίχημα; Παιχνίδι με συναίσθημα

Ακόμη ένα λάθος που οδηγεί σε ήττα. Ποτέ δεν παίζουμε με συναίσθημα στο στοίχημα. Είναι δύο έννοιες, δύο λέξεις, δύο όροι, πείτε το όπως θέλετε, ασυμβίβαστοι.

Δεν ποντάρουμε σε ένα σημείο επειδή απλά και μόνο θέλουμε να έρθει. Δεν παίζουμε στην αγαπημένη μας ομάδα για να έχουμε διπλή χαρά. Δηλαδή να περιμένουμε και τη νίκη της και να πληρωθεί το στοίχημά μας. Διότι πολύ απλά μπορεί να υπάρχει και διπλή απογοήτευση αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και αυτό είναι το πιο συχνό φαινόμενο. Ξέρετε γιατί; Διότι πολύ απλά το συναίσθημα θολώνει την κρίση μας. Πρέπει να αξιολογούμε σωστά τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας όταν παίζουμε στοίχημα. Δυναμικότητα ομάδας και όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε για την πληροφόρηση που πρέπει να έχεις. Αν αυτά δεν τα σταθμίσει σωστά ο παίκτης και βάλει αυτό που θέλει να βλέπει, πάνω από αυτό που υπάρχει μπροστά του και βλέπει πραγματικά, τότε θα χάσει στο στοίχημα.

Άμεσο ρεφάρισμα

Πείτε το και κυνήγι των χαμένων. Είναι μία φράση που χρησιμοποιείται κατά κόρον όταν αναφερόμαστε στον εθισμό στον τζόγο ή στο στοίχημα ειδικότερα. Είναι το άμεσο ρεφάρισμα. Και πιστέψτε μας. Συμβαίνει συχνά και οδηγεί τους παίκτες σε άσχημα μονοπάτια. Στο στοίχημα υπάρχουν τόσο η νίκη, όσο και η ήττα. Και τα δύο παίζουν. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν στοιχηματικές εταιρίες. Θα είχαν κλείσει αν κέρδιζαν πάντα οι παίκτες, δηλαδή εσείς.

Ως εκ τούτου, πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η ήττα δεν είναι μακριά. Για την ακρίβεια είναι πιο κοντά από τη νίκη με βάση τα νούμερα και την γκανιότα. Η μπάνκα έχει πάντα ένα πλεονέκτημα απέναντι στους παίκτες.

Αν λοιπόν έρθει η ήττα θα πρέπει να την αποδεχτείτε. Να μείνετε πιστοί στη διαχείριση κεφαλαίου που έχετε ορίσει πριν ξεκινήσετε. Αποδεχτείτε ότι σήμερα χάσατε. Κι αύριο μέρα είναι. Το παιχνίδι δεν σταματά ποτέ. Πάντα θα υπάρχει. Αν κάνετε το λάθος να ρεφάρετε στο επόμενο ματς ότι χάσατε στο προηγούμενο, τότε… θα υπάρχει και άλλο… επόμενο ματς. Κι ένα ακόμη. Και ούτω καθεξής. Το άμεσο κυνήγι των χαμένων θα σας κάνει ακόμη πιο χαμένους.

Εν κατακλείδι, αν στα παραπάνω είδατε τον εαυτό σας, ή αν αναγνωρίσατε κάποια από τα λάθη σας, τότε έχετε λάβει την απάντηση στο ερώτημα γιατί χάνω στο στοίχημα. Απόφυγε τα παραπάνω λάθη, παίξε υπεύθυνα και μέσα σε όρια, βάλε τη διασκέδαση πάνω από το κέρδος και τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν ως φυσικό αποτέλεσμα, δίχως να ζορίσεις καταστάσεις, οι οποίες έχουν τελικά τα αντίθετα -δυσάρεστα- αποτελέσματα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ