Tipster, πώς να βρω τον κατάλληλο ; - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Θ. Σολούκος: Το ντέρμπι και ο Φλιώνης 04/2/23
Ο καλύτερος tipster

Πώς να βρω τον κατάλληλο tipster;

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 16:51 11/10/2022

Ο tipster στο στοίχημα έχει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι η δουλειά του να γράφει γι αυτό ή να μιλάει ανάλογα με το μέσο στο οποίο εργάζεται. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αυτό που μετρά στο τέλος της ημέρας είναι η πρόταση που δίνει. Κι αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει σε συνδυασμό πάντοτε με τον τρόπο μέσα από τον οποίο προκύπτει αυτή η πρόταση.

Δες εδώ τους Tipster του Match Money.

Αν βρούμε τον κατάλληλο tipster, τότε αφενός έχουμε μία επαγγελματική άποψη για τα ματς τα οποία ενδιαφερόμαστε, αφετέρου γλυτώνουμε αρκετό προσωπικό χρόνο για ψάξιμο και διάβασμα. Και τα δύο είναι απαραίτητα για να ποντάρουμε στο στοίχημα. Το στοίχημα δεν είναι τυφλή τύχη, δεν είναι Τζόκερ, θέλει πολύ μελέτη πριν βάλουμε τον οβολό μας. Και η μελέτη αυτή χρειάζεται χρόνο.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο tipster

Έτσι λοιπόν αν βρούμε τον κατάλληλο tipster και τον εμπιστευτούμε, τότε στην αρχή της ημέρας θα έχουμε έτοιμο το σημείο πάνω στο οποίο ενδεχομένως να ρισκάρουμε. Κι εδώ γεννάται το κομβικό ερώτημα που είναι και η αιτία για να γραφτεί αυτός εδώ ο στοιχηματικός οδηγός. Πώς να βρω τον κατάλληλο tipster; Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που πρέπει να ελέγξω; Υπάρχουν και μάλιστα πολλά, ώστε να πάρετε τη σωστή απόφαση και τα παραθέτουμε εδώ. Συνεχίστε να διαβάζετε και στο τέλος αυτού του οδηγού θα έχετε μάθε πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο tipster.

ROI ή Yield

Είναι οι δύο διεθνείς όροι που έχουν να κάνουν με τον απολογισμό στο στοίχημα. Το ROI προκύπτει από την ακροστιχίδα, Return Of Investement, δηλαδή επιστροφή επένδυσης. Το ROI είναι πάντα θετικό και για να είναι θετικός ένας tipster ή εσείς αν κρατάτε το δικό σας ταμείο πρέπει να είναι πάνω από το 100%.

Το Yield έχει και αρνητικό πρόσημο και έχει πιο μικρό δείκτη. Στην ουσία όμως μετράνε ακριβώς το ίδιο πράγματα. Σε άλλον οδηγό στη θεωρία στοιχήματος θα διαβάσετε αναλυτικά πώς υπολογίζονται και οι δύο αυτοί δείκτες. Εδώ θα σταθούμε στην αναφορά αμφοτέρων ως δύο δεικτών μέσα από τους οποίους μπορείτε να βλέπετε τι κάνει ο κάθε tipster με μία ματιά. Πρέπει λοιπόν να επιδιώκετε να βρίσκετε αυτούς τους αριθμούς δίπλα σε κάθε tipster ώστε να γνωρίζετε αν το ταμείο του είναι θετικό ή αρνητικό.

Συγκεκριμένες λίγκες και ομάδες

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τα πάντα στο στοίχημα. Αυτό είναι νόμος. Όποιος διατείνεται το αντίθετο είτε ψεύδεται, είτε δεν ξέρει και πολλά από στοίχημα. Μπορεί και τα δύο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να ξέρει στο επίπεδο που είναι απαραίτητο τι συμβαίνει ταυτόχρονα σε 10 χώρες (ούτε καν σε πέντε), ή σε 20 πρωταθλήματα.

Ο σωστός tipster και γενικότερα ο σωστός παίκτης του στοιχήματος είναι πολύ συγκεκριμένος στο παιχνίδι του. Ασχολείται, για παράδειγμα, με την Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας και την ξεψαχνίζει. Έχει πλήρες ρεπορτάζ, γνωρίζει την παράδοση, τις σχέσεις των ομάδων, τις ιδιαιτερότητες των τοπικών ντέρμπι, τον καιρό ανά εποχή, ακόμη και τη νοοτροπία με την οποία σφυρίζουν οι διαιτητές. Μην σας φαίνονται υπερβολικά. Τα πάντα παίζουν τον ρόλο τους στο στοίχημα. Για να τα μάθει όμως κανείς όλα αυτά πρέπει να κάνει focus. Δεν γίνεται αλλιώς. Και για να το πάμε κι ένα βήμα παραπέρα, καλό θα είναι να επιλέξετε και συγκεκριμένες ομάδες με τις οποίες ασχολείστε περισσότερο. Στο στοίχημα το φιλτράρισμα παίζει σπουδαίο ρόλο. Όσο πιο πολύ «μαζεύετε» το παιχνίδι σας σε συγκεκριμένα πράγματα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να κερδίσετε.

Ποσοστό επαληθευμένων προτάσεων των Tipster

Σίγουρα το ROI και το Yield είναι δείκτης για να ελέγξετε τον tipster σας, αλλά θέλετε επίσης να δείτε και τον απόλυτο αριθμό των προτάσεων. Δηλαδή αν έχει 60% είναι ένα αρκετά καλό ποσοστό αναφορικά με την ευστοχία του. Από εκεί και πέρα όμως οι αποδόσεις, τα πονταρίσματα, η αξία στα σημεία που προτείνει, είναι πολλά που παίζουν ρόλο και είτε ενισχύουν αυτό το ποσοστό, είτε το αποδυναμώνουν. Για να ξέρετε όμως τι από τα δύο ισχύει θα πρέπει να το έχετε μπροστά σας, ώστε να γνωρίζετε πόσο εύστοχος ή άστοχος είναι ο tipster που έχετε μπροστά σας.

Πώς να βρω τον κατάλληλο tipster;

Συνέπεια στις αποδόσεις

Ένας tipster που γνωρίζει καλά τη δουλειά του, δηλαδή το στοίχημα, πρέπει να έχει μία σταθερότητα και συνέπεια σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ένα από αυτά είναι και οι αποδόσεις. Δηλαδή δεν γίνεται τη μία φορά να προτείνει ένα φαβορί του 1.50 και την άλλη να πηγαίνει στο αουτσάιντερ του 4.00. Αυτό δείχνει μία αστάθεια και μία έλλειψη στρατηγικής, αμφότερα απαραίτητα ώστε να έχει μακροπρόθεσμα αυξημένες πιθανότητες κέρδους. Δείτε λοιπόν το ιστορικό του tipster και θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο ποντάρει.

Σταθερό ποντάρισμα

Ότι ισχύει για τις αποδόσεις, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το ποντάρισμα. Είναι αδύνατον ένας επαγγελματίας τίπστερ τη μία να ποντάρει 10€ και την άλλη να ανεβαίνει στα 100€ για να καλύψει με τη μία κάποιες μαζεμένες απώλειες. Αν το κάνει αυτό, τότε πολύ απλά είναι σε κατάσταση «πλημμύρας» δεν ξέρει να διαχειρίζεται ούτε το κεφάλαιό του, ούτε και τον πανικό του, οπότε καλύτερα να κρατήσουμε μία απόσταση από αυτόν. Αντί για καλός σύμβουλος, είναι πιθανότερο να μας οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες εφόσον τον ακολουθήσουμε. Στον αντίποδα, ένας tipster που ποντάρει με ασφάλεια και σύνεση δημιουργεί ένα αίσθημα σιγουριάς στον παίκτη.

Πληροφορίες – Ρεπορτάζ των Tipster

Οι πληροφορίες για τον αγώνα, το πλήρες ρεπορτάζ, η ανάλυση των δεδομένων, η στρατηγική. Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ που πρέπει απαραιτήτως να συμπληρωθεί από όποιον δίνει προγνωστικά, ή από εσάς αν το κάνετε μόνος σας. Ας πούμε για παράδειγμα ότι ένας τίπστερ προτείνει νίκη της Τότεναμ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ. Το σημείο επιβεβαιώνεται, όμως οι σπερς έπαιξαν χωρίς τον Κέιν και τον Λορίς, αλλά αυτό δεν υπήρχε στο ρεπορτάζ. Δεν είναι δυνατόν, σε καμία περίπτωση, να εμπιστευτούμε ξανά αυτόν τον άνθρωπο, όσο κι αν πέρασε το σημείο. Διότι πολύ απλά με έλλειμμα πληροφορίας -και μάλιστα σοβαρής- μακροχρόνια θα βγούμε χαμένοι. Μπορεί η τύχη να χαμογελάσει μία φορά -άντε και δύο ή τρεις- αλλά όταν δεν έχουμε μπροστά μας ότι πρέπει να ξέρουμε, τότε αργά ή γρήγορα, σε βάθος χρόνου θα βγούμε χαμένοι.

Πώς να βρω τον κατάλληλο tipster;

Value bet

Η αξία στο στοίχημα είναι κάτι αρκετά «ψαγμένο» και όχι εύκολα αναγνώσιμο από όλους. Ο επαγγελματίας tipster όμως πρέπει να είναι σε θέση να τη διακρίνει. Αν δηλαδή για παράδειγμα πιστεύουμε ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει 50% πιθανότητες να κερδίσει τον ΟΦΗ, αλλά βρίσκουμε τη νίκη του στο 2.25 και όχι στο 2.00 (με βάση τις πιθανότητες), τότε εδώ έχουμε ένα value σημείο. Βέβαια το υποκειμενικό στοιχείο παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτήν την περίπτωση, αφού το 50% το έχουμε ορίσει εμείς (ή ο tipster) και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έχουμε κάνει τη σωστή εκτίμηση. Βέβαια μακροχρόνια ο βλέπων σωστά την αξία ξεχωρίζει.

Tipster και προσωπικό κριτήριο – προτίμηση

Πέρα από τις προτροπές και τα πονταρίσματα-προτάσεις του tipster υπάρχει πάντα και το προσωπικό στοιχείο. Μην ξεχνάμε ότι το στοίχημα είναι πρώτα διασκέδαση και ψυχαγωγία και μετά επιδίωξη κέρδους. Αν δεν μας ευχαριστεί αυτό που βλέπουμε, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι έχει αξία η χρηματική νίκη, ή για να το πούμε καλύτερα, σε βάθος χρόνου θα βαρεθούμε ή θα σταματήσουμε να κερδίζουμε. Γι’ αυτό λοιπόν αν δεν σας αρέσει το τένις, ή το ιταλικό πρωτάθλημα, δεν ασχολείστε καν με αυτό, αποφύγετε να ακολουθήσετε έναν tipster που ασχολείται με αυτά.

Επίσης μπορεί να διαφωνείτε με μία πρόταση του τίπστερ που ακολουθείτε. Δεν είναι δεσμευτικό να παίζετε ότι δίνει αυτός. Φυσικά και υπάρχει το περιθώριο να βάλετε το προσωπικό σας κριτήριο, να αμφιβάλλετε για την ορθότητα της πρότασης και στο τέλος, είτε να πάτε κόντρα σε αυτήν, είτε να απέχετε. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ακολουθείτε τυφλά κανέναν στο στοίχημα. Θα πρέπει να έχετε και οι ίδιοι στοιχειώδη γνώση. Έτσι ώστε να κάνετε την κατάλληλη αξιολόγηση της πρότασης που διαβάζετε από τον τίπστερ της επιλογής σας.

MatchMoney tipsters

Πιστοί σε αυτές τις αξίες έχουμε επιλέξει τη συνεργασία με κορυφαίους tipsters, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μοιράζονται τη γνώση τους με εσάς, τους πιστούς φίλους του Match Money. Ενδεχομένως να έχετε ήδη έρθει σε «επαφή» μαζί τους και να έχετε διαβάσει περισσότερα γι’ αυτούς στο κατάλληλο section της ιστοσελίδας. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν όμως από τον οδηγό που είναι αφιερωμένος στην επιλογή του κατάλληλου tipster. Είναι λοιπόν απαραίτητη, έστω και μία επιγραμματική αναφορά σε αυτούς που κάνουν το καλύτερο δυνατό για να σας δείξουν πώς να αποφύγετε τις κακοτοπιές και με ποιον τρόπο θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βγείτε κερδισμένοι στον στίβο του στοιχήματος.

Πώς να βρω τον κατάλληλο tipster;

ΡεσπέρηςEurobet

Οι ευρωπαϊκές βραδιές έχουν άλλο χρώμα με το Eurobet. Ο Νίκος Ρεσπέρης «οργώνει» την Ευρώπη, «σκαλίζει» απόκρυφες μεριές της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ η γνώση του πάνω στα μεγάλα ματς σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Μπατιράκιtipster

Αγαπά τις μεγάλες αποδόσεις. Έχει συγκεκριμένο λόγο που το κάνει και ξέρει ότι δεν θα φτάνει συχνά στις νίκες. Μία όμως είναι αρκετή για να δώσει κέρδος και για τις υπόλοιπες.

Τσάρλιtipster

Περιττές οι συστάσεις για έναν εκ των κορυφαίων tipster στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία. Μακρά πορεία στον χώρο, ραδιοφωνική παρουσία, προτάσεις με γνώσεις, συνέχεια και συνέπεια.

Καθηγητής Μυστήριοςtipster

Η αξία στο στοίχημα είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της. Ο Καθηγητής Μυστήριος την αναλύει μέχρι εκεί που δεν παίρνει και πηγαίνει το value bet σε… άλλο επίπεδο.

Γιαννούλαςtipster

Επικεντρώνεται στην Ιταλία. Σε ένα πρωτάθλημα με πολύ παρασκήνιο, σχέσεις ομάδων, σκάνδαλα, αλλά και μεγάλους αστέρες. Είναι πάντα ενημερωμένος και επίκαιρος. Παρεμβαίνει έγκαιρα και έγκυρα.

Ζαχαράκηςtipster

Ο Ανέστης Ζαχαράκης λατρεύει την Μπουντεσλίγκα. Ένα πρωτάθλημα με ξεκάθαρο φαβορί (Μπάγερν), πολλά γκολ, αλλά και ομάδες-εκπλήξεις που ξεπετάγονται από το πουθενά και προκαλούν στοιχηματικές αναταραχές.

Σινάκοςtipster

Συνώνυμο με το ποδοσφαιρικό στοίχημα στη Γαλλία το ονοματεπώνυμό του. Ο Μιχάλη Σινάκος ξέρει τη Λιγκ 1 απ’ έξω και ανακατωτά και πάντα στοιχειοθετεί ότι προτείνει.

Σολούκος – Μπάσκετ

Είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας, από αθλητικής πλευράς. Αλλά και το δεύτερο πιο δημοφιλές όταν μιλάμε για στοίχημα. Ο Θάνος Σολούκος «παίζει μπάσκετ» με στοιχηματική ματιά από την Ευρωλίγκα και το Eurocup, μέχρι τις ευρωπαϊκές λίγκες και το ΝΒΑ. Γνωρίζει το άθλημα όσο λίγοι και αυτό αποτυπώνεται στις προτάσεις του.

Τεριακήςtipster

Γράφει για το πρωτάθλημα που συμμετέχουν Ρεάλ και Μπαρτσελόνια. Τι άλλο να κάνει για να πούμε ότι παίρνει μεγάλη ευθύνη… Έχει στις υποχρεώσεις του να δίνει σημεία από την ισπανική Λα Λίγκα! Αν τον διαβάσετε θα καταλάβετε τις γνώσεις που έχει ο Γιώργος Τεριακής.

Τράγος – Usa Betting

Πολλοί αμφιβάλλουμε αν έχει κοιμηθεί ένα βράδυ ολόκληρο όταν έχει δράση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τα αμερικάνικα σπορ είναι μία πολύ δημοφιλής κατηγορία και ο Παναγιώτης Τράγος γνωρίζει τα πάντα γύρω από αυτά. Οι κανόνες που σε εμάς φαίνονται ακαταλαβίστικοι γι’ αυτόν είναι η «αλφαβήτα». Εξ’ ου και τα πλέον ψαγμένα προγνωστικά είναι δικά σας, στην πλατφόρμα του Match Money.

Τσούτηςtipster

Κι αν η ευθύνη του Τεριακή είναι μεγάλη, τότε τι να πει και ο Αντώνης Τσούτης; Προτείνει σημεία από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Μιλάμε για την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και εδώ δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος. Αφού δεν υπάρχει παίκτης του στοιχήματος που να μην έχει ποντάρει μια φορά με φόντο το Νησί.

Φράγκος – Futbolatino

Άλλο ποδόσφαιρο, άλλη αδρεναλίνη, πολλές ιδιαιτερότητες. Ο Γιώργος Φράγκος με το Futbolatino δεν παίζει μπάλα μόνο σε Αργεντινή και Βραζιλία. Γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στις λίγκες της Λατινικής Αμερικής, ακόμη και τις λιγότερο δημοφιλείς. Φυσικά είναι παρών και στις σημαντικέ διοργανώσεις, όπως το Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα, με υπεύθυνα και «διαβασμένα» προγνωστικά.

Φραδελάκηςtipster

Κι επειδή ότι και να γίνει, ότι κι αν είναι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, είναι το δικό μας, το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Γιώργος Φραδελάκης καλείται να βγάλει άκρη με αυτό και να δώσει τα πλέον «ψαγμένα» σημεία, λαμβάνοντας υπόψη του όλους τους παράγοντες, αγωνιστικούς και μη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ