ROI και Yield στο στοίχημα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go
Roi Yield

ROI και Yield στο στοίχημα

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 11:57 03/12/2022

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει έναν απλό παίκτη του στοιχήματος από έναν οργανωμένο και σωστά καταρτισμένο, που σέβεται το παιχνίδι και τις επιλογές του, είναι η στρατηγική. Ο τρόπος δηλαδή που θα προσεγγίσει το στοίχημα και θα καθορίσει τη συμπεριφορά του από την πρώτη μέρα ενασχόλησης, χωρίς να έχει σημασία σε ποια πλατφόρμα θα γίνει μέλος ή αν θα προτιμήσει κάποιο επίγειο κατάστημα. Οι όροι Roi και Yield δεν είναι απότοκα της σημερινής εποχής του online betting. Προϋπήρχαν στην οικονομία και ουσιαστικά το στοίχημα τους δανείστηκε, όπως έχει συμβεί και με κάμποσες θεωρίες από τα παιχνίδια καζίνο. Άλλωστε ως διαδικασία με τις αποδόσεις και τις συχνές αλλαγές στις τιμές, το στοίχημα παραπέμπει σε ένα βαθμό στη λειτουργία του χρηματιστηρίου.

Δες εδώ την ανάλυση του Match Money για την ακολουθία Fibonacci.

Τι είναι το ROI & Yield

Στο ερώτημα τι είναι το ROI & Yield η απάντηση είναι ότι πρόκειται για δύο απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να έχεις υπόψη σου πριν ακόμη αρχίσεις να ποντάρεις, όταν σχεδιάζεις την τακτική σου. Έχει να κάνει με τη διαχείριση του κεφαλαίου σου. Η οποία ανάλογα με το Roi και το Yield μπορεί να διαμορφωθεί στην πορεία. Είναι η μέτρηση του κέρδους ή της απώλειας που έχεις στο στοίχημα σε βάθος χρόνου. Σου δείχνει αν κάνεις γενικότερα σωστές επιλογές ή αν θα πρέπει να αλλάξεις διαχείριση. 

Στις ιστοσελίδες που διαβάζεις για το στοίχημα και χρησιμοποιούν tipsters υπάρχουν ως μέτρηση δίπλα στα ονόματά τους, ώστε να ξέρεις αν έχουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο στο παιχνίδι τους. Στα ποσοστά Roi και Yield είναι ευδιάκριτο το ποσοστό των επιτυχημένων και αποτυχημένων προβλέψεων. Μετρούν το ίδιο πράγμα, όμως δεν είναι απόλυτα ίδιοι τύποι. Θα χρειαστεί να δούμε πιο αναλυτικά στο παρακάτω κείμενο τι σημαίνει το καθένα και πώς υπολογίζεται.

ROI – Επιστροφή της Επένδυσης

Το Roi είναι ο όρος Return of Investment που σημαίνει Επιστροφή της Επένδυσης. Ταιριάζει γάντι στο στοίχημα διότι δείχνει το ποσοστό (επί τοις 100) με το οποίο είσαι συνολικά κερδισμένος ή χαμένος από την πρώτη μέρα που ξεκίνησες να παίζεις μέχρι την τελευταία. Πάντα με βάση το αρχικό κεφάλαιο σου.

Υπολογισμός ROI

Ας δούμε όμως τον τρόπο που μπορείς να υπολογίσεις το Roi of Investment παίζοντας στοίχημα. Μην πάει το μυαλό σου σε κάποια πολύπλοκη μαθηματική εξίσωση. Είναι ιδιαίτερα απλό: ROI= Κέρδη ή ζημιές + Ποντάρισμα / Συνολικό Ποντάρισμα Χ 100.

Όταν το ROI είναι στο 100% έχεις το αρχικό κεφάλαιο. Ούτε χάνεις, ούτε κερδίζεις. Απλώς διατηρείς το κεφάλαιό σου. Οταν είναι πάνω από το 100% έχεις κέρδος και όταν είναι κάτω από το 100% έχεις απώλειες. Πιο απλό δεν μπορεί να γίνει.

Μάθε εδώ για το σύστημα Martingale και το πόσο μπορεί να σε βοηθήσει στο στοίχημα.

Παράδειγμα ROI

Ας δούμε πιο ξεκάθαρα το εξής παράδειγμα: Ξεκινάς να παίζεις έχοντας ως κάβα, δηλαδή κεφάλαιο, 100 ευρώ. Και μέσα σε διάστημα ενός μήνα έχεις ανέβει στα 150 ευρώ. Τα 50 από αυτά είναι φυσικά τα κερδισμένα και το Roi μπορείς να το υπολογίσεις με βάση το παραπάνω παράδειγμα: ROI= 50+100/100 Χ 100 = 150%.

Αν συνεχίσεις να παίζεις, πάντα με την κάβα των 100 ευρώ, για άλλο ένα μήνα και έχεις στο τέλος 90 ευρώ το ROI = 90/100 Χ 100 = 90%. Αυτό σημαίνει ότι έχεις χάσεις το 10% του κεφαλαίου σου, δηλαδή 10 ευρώ, από τη μέρα που ξεκίνησες να παίζεις.

Επίσης το συμπέρασμα που βγαίνει με τον υπολογισμό του ROI είναι ότι έχεις πάντοτε θετικό πρόσημο. Αν για παράδειγμα χάσεις το μισό από το κεφάλαιό σου θα δείξει 50% και αν τυχόν τα χάσεις όλα τότε θα φτάσει στο μηδέν. Πολλοί λένε ότι από τη στιγμή που δεν βλέπεις αρνητικό πρόσημο, αυτό βοηθάει την ψυχολογία σου ώστε να συνεχίσεις να ποντάρεις απερίσπαστος με βάση την στρατηγική σου. Αντίθετα, αν κάποιοι βλέπουν πλην (-) στον λογαριασμό τους προκύπτει αρνητική επιρροή και δεν έχουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Λεπτομέρειες που για άλλους έχουν σημασία και για άλλους δεν λένε τίποτα.

YieldAmount of Cash

To Yield είναι άλλος ένας οικονομικός όρος που έχει προσαρμοστεί το στοίχημα. Είναι κατά λέξη η απόδοση παραγωγής, το λεγόμενο Amount of Cash. Είναι ο βασικός τρόπος για να αποτιμήσεις το καθαρό κέρδος ή την καθαρή απώλεια. Και η βάση του συγκεκριμένου τύπου ξεκινάει από το μηδέν, με τη διαφορά ότι ο διαιρετέος αριθμός είναι το καθαρό ποσό που έχεις κερδίσει ή έχεις χάσει. Όταν αυτός ο αριθμός είναι πάνω από το μηδέν υποδηλώνει κέρδος. Όταν είναι κάτω από το μηδέν καταγράφει τις απώλειες που έχεις.

Υπολογισμός Yield

Δεν θα δεις διαφορετικά πράγματα σε σύγκριση με τον υπολογισμό του Roi. Η διαίρεση αφορά το καθαρό κέρδος ή τη ζημιά με το συνολικό ποντάρισμα επί 100. Πιο αναλυτικά: Yield= Καθαρό κέρδος ή ζημιά / Συνολικό Ποντάρισμα Χ 100.

Παράδειγμα Yield

Έχει σημασία να δούμε και εδώ το εξής παράδειγμα. Αν έχεις ποντάρει 100 ευρώ και το καθαρό κέρδος σου έπειτα από ένα μήνα είναι 50 ευρώ, το Yield προκύπτει ως εξής: 50/100 Χ 100 = 50%. Από την άλλη αν είχες ζημιά 50 ευρώ, το Yield θα ήταν -50/100 Χ 100 = -50%. Έτσι το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι είτε αρνητικό είτε θετικό σε ποσοστό επί τοις εκατό. Είναι ακόμη ένας τρόπος για να γνωρίζεις την πορεία σου στοιχηματίζοντας και να ξέρεις πόσα ξοδεύεις, πόσα χάνεις ή πόσα κερδίζεις. Πάνω από όλα έχει να κάνει με τον αυτοέλεγχο στο παιχνίδι σου. 

Δες εδώ τα 10 κορυφαία tips για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στο στοίχημα.

Roi ή Yield;

Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να χρησιμοποιούν και τους δύο όρους. Στην ουσία όμως δεν υπάρχει δίλημμα. Είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενός το αν θα ορίσει το παιχνίδι του με βάση το Roi ή το Yield. Η δική μας συμβουλή, ως Match Money, είναι να κάνεις χρήση του ενός εκ των δύο οικονομικών όρων. Θα χρειαστεί να το ακολουθείς πιστά όσο θα ποντάρεις διότι αποτελεί τον σημαντικότερο οδηγό. Μπορεί να καθορίσει την αλλαγή τακτικής ή να οριοθετήσει ξανά από την αρχή το ποντάρισμά σου. 

Είτε με Roi είτε με Yield θα έχεις εικόνα από το ξεκίνημα της πορείας σου και θα αποφεύγεις τα λάθη, καθώς θα έχεις πειθαρχία. Γενικότερα αν έχεις αρχές στο στοίχημα θα διατηρήσεις περισσότερες πιθανότητες για να επισκέπτεσαι πιο συχνά το ταμείο. Οι υπολογισμοί σε κέρδη και ζημίες είναι ένας σημαντικός δείκτης για υπεύθυνο παιχνίδι. 

Το ποσοστό που δείχνει κέρδος

Πριν αρχίσεις να μετράς το Roi και το Yield πάντως καλό είναι να γνωρίζεις σε ποιο βαθμό μπορείς να είσαι ικανοποιημένος σε τυχόν κέρδη. Στο Roi ένα καλό ποσοστό είναι μεταξύ 108% έως 112%. Αν καταφέρεις να φτάσεις σε μεγαλύτερα νούμερα τότε θα είσαι πραγματικά χαρούμενος και θα το δεις στο πλεόνασμα που θα έχει το ταμείο σου.

Όσον αφορά το Yield το ποσοστό πρέπει να φτάνει ή να ξεπερνάει το 10%. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις τη δυνατότητα να κρίνεις και τις επιδόσεις ενός tipster που πιθανότατα σου ταιριάζει από πλευράς επιλογών και τρόπου σκέψης στο ποντάρισμα.

Οι συγκεκριμένοι δείκτες φανερώνουν την πραγματικότητα. Θα πρέπει πάντως να ξέρεις ότι με το Yield έχεις μια εκτίμηση που είναι πιο ρεαλιστική. Είναι θεωρητικά ο πιο καθαρός τρόπος μέτρησης κέρδους. Και γι’ αυτό ταιριάζει σε όσους είναι επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος. Είναι για όσους έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα στο ποντάρισμα.

Το Roi δείχνει πιο άμεσο καθώς έχεις μπροστά σου τα χρήματα της κάβας και γνωρίζεις με πόσα είχες ξεκινήσει. Η επιλογή είναι φυσικά υπόθεση του καθενός, αρκεί βασίσεις το παιχνίδι σου σε κάποιον από τους δύο δείκτες που θα σου προσφέρουν σίγουρα μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλη την πορεία.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ