Στοίχημα με κόρνερ – οδηγός - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Θ. Σολούκος: Παιχνίδι με το ντέρμπι 28/1/23
στοίχημα με κόρνερ

Στοίχημα με κόρνερ – οδηγός

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 22:05 17/01/2023

Είναι μία από τις αγαπημένες αγορές των ειδικών στοιχημάτων. Είναι στο στοίχημα με κόρνερ, το οποίο οι παίκτες τιμούν ιδιαίτερα με τα πονταρίσματά τους. Κι είναι απολύτως λογικό αυτό. Παίζοντας στοίχημα με κόρνερ ο παίκτης συμμετέχει -στοιχηματικά- σε κάθε φάση. Κάθε κατεβασιά, κάθε σέντρα, κάθε κεφαλιά, απόκρουση, ή αμυντική προσπάθεια έχουν τη δική τους σημασία.

Ιδιαίτερα αν παίζετε live στοίχημα, τότε τα κόρνερ, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα παίρνουν πάνω τους περισσότερα πονταρίσματα.

Δεν είναι τυχαίο που οι κορυφαίες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο στοίχημα με κόρνερ.

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας παρουσιάσουμε τις επιλογές που μπορείτε να βρείτε στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά και πώς μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κόρνερ. Πολύτιμα tips τα οποία ίσως σας βοηθήσουν στο τέλος της ημέρας πριν παίξετε στοίχημα στη… γωνία.

Διάβασε εδώ τον οδηγό του Match Money για τα μακροχρόνια στοιχήματα.

Αγορές για στοίχημα με κόρνερ

Η ζήτηση των παικτών έφερε και αυξημένη προσφορά από τους μπουκ. Ιδιαίτερα στα κορυφαία πρωταθλήματα και διοργανώσεις, οι επιλογές είναι από δεκάδες ως και εκατοντάδες ακόμη και πριν τη σέντρα. Στο live δε, η κατάσταση ξεφεύγει ευχάριστα και μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κόρνερ σε κάθε φάση, ανά λεπτό και ιδιαίτερα αν το παιχνίδι κρίνεται στο τέλος, τότε η αδρεναλίνη ανεβαίνει κατακόρυφα. Οι αγορές που θα βρείτε για στοίχημα με κόρνερ είναι οι εξής:

Over/Under αγώνα

Είναι η πλέον δημοφιλής αγορά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ισχύει ακριβώς ότι και στα γκολ. Ένα κλασικό όριο (ανάλογα με το ζευγάρι) με χάντικαπ στο 0.5 και ποντάρετε under ή over. Για παράδειγμα αν το line είναι στα 9.5 κόρνερ και παίξετε over, τότε θέλετε 10 ή περισσότερα κόρνερ στο ματς για να κερδίσετε το στοίχημα.

Over/Under αγώνα σε τριπλή επιλογή

Εδώ δεν έχουμε το 0.5 για να ξεχωρίζει την κατάσταση. Υπάρχει το όριο στο ακέραιο. Δηλαδή έχουμε ας πούμε το 9 κόρνερ ως line. Μπορείτε να παίξετε under, over, ή ακριβώς 9. Είναι ευνόητο ότι αν ποντάρετε ακριβώς στο όριο και αυτό βγει (κάτι εξαιρετικά δύσκολο), πληρώνει σε πολύ μεγάλη απόδοση.

στοίχημα με κόρνερ

Over/Under ομάδας

Το line εδώ έχει να κάνει με την κάθε ομάδα. Μπορείτε λοιπόν να ποντάρετε ξεχωριστά, είτε στη γηπεδούχο, είτε στη φιλοξενούμενη για το πόσο κόρνερ θα κερδίσει η κάθε μία. Κι εδώ υπάρχει η δυνατότητα για το 2way ή 3way market. Καλύτερα πάντως να παίζετε σε αγορά διπλής επιλογής και οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Over/Under ημιχρόνου

Διαχωρισμός κι εδώ σε σχέση με τη βασική αγορά over/under, αλλά αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με την ομάδα. Έχει να κάνει με το ημίχρονο. Οπότε θα πρέπει να βρείτε το όριο ανάλογα με το κάθε 45λεπτό ξεχωριστά. Σίγουρα το line είναι μικρότερο, αφού είναι μικρότερη και η χρονική διάρκεια, πάνω στην οποία επιδιώκετε να πιάσετε το line.

Kόρνερ Vs ανά ημίχρονο

Μένουμε στην αγορά ημιχρόνου, αλλά εδώ υπάρχει σύγκριση. Δηλαδή θα πρέπει να επιλέξετε σε ποιο ημίχρονο θα εκτελεστούν τα περισσότερα κόρνερ. Εδώ αναγκαστικά έχουμε τρεις επιλογές, αφού υπάρχει και το «Χ» σε περίπτωση που εκτελεστεί ίδιος αριθμός κόρνερ στο 1ο και στο 2ο μέρος.

Εύρος κόρνερ αγώνα – στοίχημα με κόρνερ

Όπως και στην αγορά των γκολ που έχουμε το εύρος 0-1, 2-3, 4-6, 7+, έτσι και στα κόρνερ μπορείτε να παίξετε με διαφορετικά σύνολα. Από τα πλέον κλασικά είναι τα 0-4, 5-7, 8-9, 10-11, 12-13, 14+ ή κάποια παρόμοια, αλλά πλέον με την αυξημένη ζήτηση κάθε εταιρία προσπαθεί να προσφέρει και κάτι διαφορετικό.

Ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη σε Χ κόρνερ

Ο μπουκ βάζει ένα όριο στον αριθμό των κόρνερ. Για παράδειγμα ας πούμε τα 4 κόρνερ. Εδώ θα πρέπει να επιλέξετε ποια από τις δύο ομάδες θα φτάσει πρώτη στα 4 κόρνερ. Είναι ευνόητο ότι εδώ δεν μπορεί να υπάρξει ισοπαλία, καθώς μία από τις δύο θα εκτελέσει πρώτη το 4ο της κόρνερ. Υπάρχει όμως μία άλλη πιθανότητα που δίνει μία επιπλέον επιλογή και κάνει την αγορά 3way. Να μην φτάσει καμία από τις δύο ομάδες στα 4 κόρνερ. Σε αυτήν την περίπτωση, ή το στοίχημα επιστρέφεται, ή χάνεται, ανάλογα πως ορίζεται από κάθε στοιχηματική.

Πότε θα εκτελεστεί το πρώτο ή το τελευταίο κόρνερ

Υπάρχει χρονικό διάστημα. Αγορά εμπνευσμένη και αυτή από τα γκολ. Δηλαδή μπορείτε να παίξετε ανά 10λεπτό ή ανά 15λεπτό και να ποντάρετε πότε θα εκτελεστεί το πρώτο ή το τελευταίο κόρνερ. Για παράδειγμα από 1-10, 11-20 κ.ο.κ. μέχρι το τέλος του 90λεπτού. Είναι ευνόητο ότι οι αποδόσεις είναι πιο μικρές στα πρώτα λεπτά και ανεβαίνουν όσο περνάει ο χρόνος.

Over/Under ανά χρονικό διάστημα στο στοίχημα με κόρνερ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά στο live. Ορίζεται κυρίως το over/under 1.5 ανά 10λεπτό. Πολύ συναρπαστικό γεγονός, αφού μέσα σε 10 λεπτά ζητάτε να στηθεί (ή όχι) η μπάλα δύο φορές στη γωνία. Κι εκεί όντως κάθε φάση είναι περισσότερο από σημαντική.

Διάβασε εδώ τον οδηγό του Match Money για τα combo bets.

Επόμενο κόρνερ

Ίσως είναι και η βασίλισσα στο live. Το επόμενο κόρνερ ποια ομάδα θα το κερδίσει; Δεν είναι δυνατόν εδώ να μην υπάρχει η απόλαυση του παιχνιδιού και της έντασης, αφού από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο κρίνονται τα πάντα.

Ασιατικό χάντικαπ κόρνερ

Κάποιες εκ των κορυφαίων εταιριών δίνουν ασιατικό χάντικαπ και στα κόρνερ με όρια από το 0.25 ως και το 0.75 και ανεβαίνουν ανάλογα με το line στο οποίο θα βγει.

Ασιατικό χάντικαπ γηπεδούχου Vs φιλοξενούμενης

Σε αυτήν την περίπτωση το χάντικαπ μπαίνει στο head to head των δύο ομάδων. Δηλαδή μπορεί ο γηπεδούχος να παίζει με -2.75 έναντι του φιλοξενούμενου. Οπότε αν ποντάρετε στην έδρα θέλετε να εκτελέσει η γηπεδούχος τουλάχιστον τρία κόρνερ περισσότερα από τη φιλοξενούμενη για να έχετε κάποιο κέρδος.

στοίχημα με κόρνερ

Πώς να παίξω στοίχημα με κόρνερ;

Και φτάνουμε στο πλέον κομβικό ερώτημα. Πώς να παίξω στοίχημα με κόρνερ; Υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική; Τι πρέπει να προσέξω και γιατί; Στον επίλογο λοιπόν αυτού του οδηγού θα σας δώσουμε τέσσερις πολύτιμες συμβουλές. Αυτές έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε τη συγκεκριμένη αγορά. Αν τις εφαρμόσετε στην πράξη, τότε ενδεχομένως να έχετε περισσότερες πιθανότητες να συνδυάσετε τη δεδομένη διασκέδαση με κάποιες σημαντικές νίκες στο στοίχημα. Ας τις δούμε λοιπόν:

Αγωνιστικό στυλ στο στοίχημα με κόρνερ

Μετρά πάρα πολύ στα κόρνερ και θα φέρουμε κάποια παραδείγματα. Θέλουμε λοιπόν μία ομάδα που να αναπτύσσεται αρκετά από τα άκρα, να έχει μεγάλα κορμιά στην άμυνα, τα οποία προωθούνται στις στημένες φάσεις και ακόμη καλύτερα κι αν υπάρχει κι ένας μεγαλόσωμος φορ. Μία τέτοια ομάδα ήταν η Τσέλσι του Μουρίνιο τη δεκαετία του 2000, αλλά και η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε. Παραδοσιακά καλή στις στημένες φάσεις από κόρνερ και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ομάδα που δεν κερδίζει πολλά κόρνερ τα τελευταία 20 χρόνια είναι η Μπαρτσελόνα. Βασισμένη στην τεχνική των παικτών της, με παιχνίδι από τον άξονα και με χαμηλό μέσο όρο ύψους, η Μπάρτσα σπάνια κέρδιζε πολλά κόρνερ, ακόμη κι όταν πίεζε ασφυκτικά τον αντίπαλο.

Στατιστική

Προϊόν και αποτέλεσμα του αγωνιστικού τρόπου παιχνιδιού κάθε ομάδας είναι η στατιστική της. Επειδή είναι αδύνατον να γνωρίζετε τι κάνει η κάθε ομάδα στην Ευρώπη κι επειδή δεν μπορείτε να τις έχετε δει live όλες, κοιτάτε πάντα τη στατιστική. Καλό βέβαια είναι να παίζετε στοίχημα έχοντας και εικόνα, αλλά αν αποφασίσετε να πάρετε μεγαλύτερο ρίσκο, τότε τουλάχιστον δείτε τα νούμερα. Αν αναμετρώνται δύο ομάδες που κερδίζουν και παραχωρούν πολλά κόρνερ (πρέπει να δείτε και τα δύο), τότε ανάλογα με το όριο του μπουκ, το Over μοιάζει μία καλή λύση για ποντάρισμα.

Σπουδαιότητα αγώνα

Πάντα μετρά στο στοίχημα, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το στοίχημα με κόρνερ. Τι κρίνεται στο ματς; Είναι ρεβάνς σε νοκ άουτ; Παίζεται ένας μεγάλος τίτλος. Τι ισχύει από όλα αυτά; Είναι πράγματα που επηρεάζουν τη μορφή αγώνα και σε συνδυασμό με τους δύο προηγούμενους παράγοντες, το βάζετε στην εξίσωση και αποφασίζετε.

Αγωνιστικός χώρος/Καιρός στο στοίχημα με κόρνερ

Αυτοί οι δύο παράγοντες πάνε πακέτο. Αμφότεροι επηρεάζουν τη μορφή του αγώνα. Σε ένα βαρύ τερέν είναι δύσκολο να παιχτεί καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Έτσι λοιπόν αν αυτές οι δύο συνθήκες δεν είναι καλές μην περιμένετε πολλές φάσεις, άρα ούτε και πολλά κόρνερ, τουλάχιστον με βάση τη λογική και τις πιθανότητες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ