ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Αγγίζει τον διπλασιασμό

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 13:57 04/04/2021

H “Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ” είναι ίσως ο μεγαλοπρεπέστερος ναός της Γαλλίας μετά την “Παναγία των Παρισίων”. Θρησκευτικό -καθολικό- πετράδι η Βασιλική της Μασσαλίας, αφιερωμένη στην Παναγία της Φρουράς. Εδραιωμένη στα απομεινάρια του αρχαίου φρουρίου της, φύσει και θέση είναι το σύμβολο της πόλης. Και λόγω μεγαλοπρέπειας κατασκευής και λόγω μεγέθους. Άλλωστε η “Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ” είναι το πρώτο που βλέπει κανείς προσεγγίζοντας το θρυλικό λιμάνι, αλλά και το τελευταίο όταν απομακρύνεται. Ειδικά όταν είναι ντυμένη στα γιορτινά, όπως σήμερα, ημέρα του Πάσχα των Καθολικών. Σύμβολο της Μασσαλίας, όμως, δεν είναι μόνο η “Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ”, είναι και η Ολιμπίκ Μαρσέιγ.

Κάτι περισσότερο από ποδοσφαιρική ομάδα για την πόλη είναι η Μαρσέιγ. Μέρος του οργανισμού της τοπικής κοινωνίας. Γι αυτό και παρά τους κλυδωνισμούς από τις περιπέτειες της δεκαετίας του 80-90 βρίσκεται εδώ ακόμα. Αλλωστε η Μασσαλία λατρεύει το ποδόσφαιρο. Ζει με αυτό, ζει για αυτό. Εξ ου και έχει γεννήσει έναν Ζιντάν κι έναν Καντονά. Λίγο είναι;Από τους τίτλους απέχει και φέτος η Μαρσέιγ. Αρκείται στο να διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αλλά για να μην γίνει καπνός κι αυτό, οφείλει απόψε να υπερκεράσει το εμπόδιο της ουραγού και καταδικασμένης Ντιζόν. Στην οποία οι σκέψεις αφορούν τη νέα σεζόν και το ξαναχτίσιμο της ομάδας, προφανώς στην Ligue 2. 

Η νίκη της Μαρσέιγ κόντρα στην Ντιζόν σήμερα το βράδυ, προφανώς και είναι φαβόρα. Στο 1,57 της Stοiximan η κορυφαία διεθνώς απόδοση. Η οποία γίνεται απέιρως ελκυστικότερη στο 1,87 για combo 1 με Over 1,5.Η ακόμα και το λίγο πιο ρισκαδόρικο-1 ασιατικό οριακά από τον διπλασιασμό (1,98).Και όχι μόνον αυτά, ακόμα 368 στοιχήματα προσφέρει η Stοiximan στο ματς της Μαρσέιγ με την Ντιζόν. Ενα bet για κάθε γούστο, δηλαδή!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ