ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Eurovision 2021, τα πρώτα bet!

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 13:51 07/05/2021

Eurovision 1979. Η τηλεόραση φρέσκο πράμα στην Ελλάδα ακόμα και όποιο νοικοκυριό είχε ήταν περίπου προνομιούχο. Όποιος, λοιπό, είδε Eurovision και Ελπίδα, “Σωκράτη σούπερσταρ”, το 1979, έχει κάνει εμβόλιο εδώ και μήνες. Και θυμάται, θυμάται πολλά από μια εποχή που το στοίχημα και η eurovision δεν συναντιόντουσαν πουθενά. Οχι επίσημα, όχι οργανωμένα τουλάχιστον. Γιατί σε οικογενειακό και ατομικό επίπεδο, τα ούζα, οι μεζέδες και τα παγωτά, στοίχημα παίζονταν κανονικά. Σε γκανιάν επιλογές, σε σύνθετα και σε head to head μεταξύ δύο τραγουδιών. Υπήρχε ποικιλία κι ας μην ήταν συντεταγμένο, αλλά καφενειακό το στοίχημα. 

Η Ελπίδα το ’79 μπήκε τελικό και έφτασε 8άδα. Σε ένα διαγωνισμό που τον κέρδισε το Ισραήλ με το “Αλληλούια” και λίγη ήταν η 8η θέση για την Ελπίδα. Κι ας είχε ελληνικό στίχο, μόνιμο πρόβλημα για Ελληνικές συμμετοχές τω καιρώ εκείνο. Και τις Κυπριακές μετέπειτα, από το ’81 και μετά που μπήκε στο κόλπο και η Κύπρος και άρχισαν τα ντεζ-πουά να πηγαινοέρχονται Αθήνα-Λευκωσία πιο γρήγορα κι από όσο έκαναν Πειραιά-Αίγινα τα Ιπτάμενα Δελφίνια, που μόλις στα τέλη της δεκαετίας είχαν ξεκινήσει τα δρομολόγιά τους στον Αργοσαρωνικό.

El Diablo για ψηλά

Φέτος, πάντως, ακόμα και χωρίς την Ελλάδα και το δικό της “ντουζ-πουάν” η Κύπρος διεκδικεί με αξιώσεις τη διάκριση. Στην πρώτη δεκάδα των φαβορί για κατάκτηση, με 25,00 στη Stοiximan η Κύπρος με το El Diablo της. Που ξεσήκωσε …κλαούνα και διαμαρτυρία από μερίδα θρησκόληπτων, λόγω… τίτλου! El Diablo, βλέπετε, σημαίνει “Ο Διάβολος”. Και δώστου συνωμοσιολογία και κακό!… Και στο Pamestοixima η Κύπρος είναι γκραν φαβορί στο head to head με την Ελλάδα. Στο 1,72 να καταταγεί σε καλύτερη θέση το El Diablo από την ελληνική συμμετοχή της Stefania με το Last Dance.

Από εκεί και μετά, βέβαια, πάμε σε ειδικότερες στοχεύσεις, με το 4,50 στο Pamestοixima για να μπει στην τριάδα το El Diablo της Κύπρου να αποτελεί ίσως το πιο απαιτητικό αλλά με άριστες πιθανότητες επιβεβαίωσης bet! Ως άκουσμα και μέτρο, άλλωστε, είναι καθαρά… γιουροβιζιονικό κομμάτι και ιδιαίτερα κοντινό στο αμίμητο Fuego της Ελένης Φουρέιρα που ήταν 2ο το 2018.