ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Eurovision, ώρα… 4,50

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 14:57 22/05/2021

Με την Ελλάδα και την Κύπρο να έχουν προκριθεί με χαρακτηριστική ευκολία διεξάγεται σήμερα ο τελικός της Eurovision. Και λέγοντας “χαρακτηριστική ευκολία” εννοείται η κατάταξή τους στην βαθμολογία των ημιτελικών. Επίσημα δεν βγήκε, αλλά υπήρξαν και φέτος διαρροές. Και λίστες που είδαν για λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας πριν τις αποσύρουν άρον άρον οι επιτελείς της Eurovision. Σύμφωνα με αυτές η Κύπρος με την Τσαγκρινού ήταν τρίτη στον δικό της ημιτελικό. Και η μικρούλα αλλά θαυματουργή Στεφανία δεύτερη για την ελληνική εκπροσώπηση στον ημιτελικό νούμερο δύο. Τα ίδια ανεπίσημα νούμερα ήθελαν, για τον δεύτερο ημιτελικό τουλάχιστον, πρώτη τη Φινλανδία, τρίτη την Ελβετία και στις θέσεις 4-5 Βουλγαρία και Ισλανδία.

Απόψε στο μεγάλο τελικό, εκεί που διαφοροποιείται το παιχνίδι είναι ότι ψηφίσουν όλες οι χώρες, όλες τις χώρες. Ο περιορισμός τόσο των επιτροπών όσο και του televoting στο να ψηφίσουν τις συμμετοχές μόνο του ίδιου ημιτελικού, παύει να υφίσταται. Και όπως το γνωρίζει καθένας από τα προηγούμενα χρόνια, οι συμμαχίες, γλωσσικές συγγένειες, γεωγραφική γειτνίαση, αλλά και οι σχέσεις μεταξύ κρατών ή και λαών μπαίνουν γερά στο παιχνίδι. Και η Stοiximan έχει ένα ατελείωτο μενού επιλογών για την αποψινή βραδιά!

Σχέσεις και “συγγένειες”

Τι έχει να κερδίσει η ελληνική συμμετοχή; Σίγουρα τους βαθμούς της Κύπρου. Δεν μπορεί να ποντάρει κάπου αλλού, την στιγμή που η επίσης οι υψηλά πλασαρισμένες στους ημιτελικούς Φινλανδία και Ισλανδία. Που είναι τέρμα αουτσάιντερ στον τελικό με 35,00 και 15,00 αντίστοιχα στη Stoiximan. Και θα συναντήσουν τον τελικό την Σουηδία και την Νορβηγία, ενώ ψηφίζουν και οι Δανοί που έμειναν στον ημιτελικό. Με την ίδια προτίμηση σε γλώσσα και εθνοτική σύνθεση-συγγένεια ή γειτνίαση, από τα φαβορί θα έχουν κέρδη οι Μαλτέζοι (Αγγλία-Ιρλανδία-Ιταλία). Ενώ από τα άλλα φαβορί, οι Ιταλοί μόνο από Αλβανία-Μάλτα ευνοούνται. Και οι Γάλλοι από την Ελβετία και το Βέλγιο. 

Σε ρόλο φαβορί στη Stοiximan παραμένουν Ιταλία και Γαλλία, με την Μάλτα σε τρίτη τύχη στο 6,00, αλλά ίσως με καλύτερη συμμετοχή και ως ρυθμό και σίγουρα ως ερμηνεία! Τέταρτη τύχη δίνεται στην Ουκρανία στο 8,00 και θα έχει την τύχη να ευνοηθεί από την ψήφο πρώην Σοβιετικών χωρών (Ρωσία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία κ.λπ.). 

Μάλτα, Φινλανδία, Ισλανδία και Κύπρος-Ελλάδα!

Τι παίζουμε; Το προσωπικό μου παιχνίδι που περιλαμβάνει feed από τα πλασαρίσματα και τις σχέσεις χωρών, αλλά κυρίως το γούστο μου. Που λέει Μάλτα (6,00) ή Ισλανδία (15,00). Από εκεί και μετά έξυπνο αλλά δύσκολο bet είναι η πεντάδα για τη Φινλανδία. Θα έχει σημαντική “βοήθεια” από τους γείτονες και το 3,00 είναι αρκετά δελεαστικό, κάτι που ισχύει και για το 2,50άρι της Ισλανδίας, πάντα σε τιμές Stoiximan!

Τέλος, με την Κύπρο να θεωρείται (δικαίως) άχαστη για 10άδα και την Ελλάδα να έχει “δραπετεύσει” 2η από τον ημιτελικό, το να πλασαριστούν οι δύο χώρες (Ελλάδα και Κύπρος) στις 10 πρώτες για το 4,50 της Stοiximan μοιάζει άριστο deal με κάθε ρίσκο αποδεκτό! Απόδοση που προέκυψε από το “πέστο κι έγινε”. Να βγάζει δηλαδή απόδοση η Stοiximan σε bet που ζητάει κάποιο μέλος της. Στοίχημα που τίθεται στη διάθεση όλων των παικτών! Άλλα γούστα!