ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

F1 2021: Του 1,60 και του 5,50!

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 19:25 27/03/2021

Μια σεζόν που ολοκληρώθηκε μετά 1000 προβλημάτων, αναβολών, ακυρωμένο γκραν πρι και πανδημίας αποτελεί εγγύηση το ότι η νέα σεζόν που ξεκινάει στο Μπαχρέιν δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερη. Ξεσκονίστε τις καρώ σημαίες σας. H Φόρμουλα 1 με το 72o παγκόμσιο πρωτάθλημά της υπό την FIA, είναι ξανά στην εκκίνηση! 

Σχεδόν μηδενικές αλλαγές, λένε οι ειδικοί. Κάποιοι μιλάνε και για σχεδόν επανάληψη της περσινής σεζόν που υπό συνθήκες πανδημίας ήταν σαν έργο κακοπαιγμένο. Ομως δεν είναι ακριβώς copy paste οι δύο σεζόν. Τουλάχιστον η μία και μοναδική μεγάλη αλλαγή κανονισμών φέτος ίσως και να είναι ικανή να φέρει σε κάποιο βαθμό αναστάτωση στην κορυφή. Ο λόγος για τον ανασχεδιασμό του πίσω μέρους των μονοθεσίου σε δάπεδο, ανάρτηση και diffuser. Ανασχεδιασμός που …ξεβόλεψε το ακλόνητο φαβορί Μερσέντες. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε μετά το τέλος του τριημέρου των χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν.

Το ερώτημα που έχει προκύψει είναι, ακόμα κι αν η αλλαγή “χάλασε” το στήσιμο της Μερσέντες, μπορεί η Red Bull-Honda να κάνει την υπέρβαση; Ή μέχρι να βρει τα πατήματά της ο Χάμιλτον κι η παρέα του θα έχουν ξαναστήσει το απόλυτο ”όπλο” για να πάνε τρένο σε ακόμα έναν τίτλο; Ρεπετισιόν για τη Μερσέντες στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών 2021 στο 1,60. Η δε ανάδειξη της Ρεντ Μπουλ στην κορυφή μεγάλο αουτσάιντερ, με ελπίδες όμως στο 2,90.

Στη μάχη των οδηγών, το τέρας Χάμιλτον πέρσι φάνηκε να απειλείται μόνο από τον δεύτερο οδηγό της ομάδας του, τον Μπότας. Φέτος όμως ο νεαρός Φερστάπεν, είναι ένα χρόνο πιο έμπειρος και με βελτιωμένο μονοθέσιο. Ίσως ο μόνος που μπορεί να φέρει τον πρωταθλητή σε δύσκολη θέση. Ο Βρετανός παραμένει το νούμερο 1 φαβορί σε απόδοση 1,90. Ο δε Φερστάπεν ακολουθεί βραχεία κεφαλή με 2,60 απόδοση για τον πρώτο του τίτλο! 

Στο Μπαχρέιν τι;

Για το δε Κυριακάτικο ραντεβού στο Μπραχρέιν, η δυναμική του Φερστάπεν είναι αδιαμφισβήτητη. Πιλότος με δέκα νίκες μολονότι έχει πάρει μόλις τρεις πολ στην καριέρα του. Αυτό λέει πολλά και το ότι ξεκινάει με τις καλύτερες των προδιαγραφών, ταχύτερο γύρο και από την πρώτη θέση στο Μπαχρέιν, του δίνει δυναμική. Η οποία εξυπηρετείται από το 1,60 της Spοrtingbet που είναι και η τρέχουσα κορυφαία απόδοση στην αγορά.

Mετά τις κατατακτήριες και τα προβλήματα που έδειξαν να έχουν τόσο κορυφαίες ομάδες (Μερσέντες) όσο και πιο …δεύτερες. Σαν την Χάας και την πρωτοεμφανιζόμενη Αλφα Ρομέο. Το ενδεχόμενο να βγει Αυτοκίνητο Ασφάλειας 2 φορές στον αγώνα είναι αυξημένο. Σε απόδοση 5,50 στην Spοrtingbet που έχει και πληθώρα 51 ειδικών και όχι μόνο bet για το Γρκαν Πρι του Μπαχρέιν!

*** tip. Με μία εταιρεία ακόμα άπειρη στη διαχείριση αγωνα, αν μάντευα ποιος θα κάνει την γκέλα και δεν θα πάρει καρώ σημαία στο φινάλε, τον πιο διαχυτικό, πιο παθιασμένο, πιο εκδηλωτικό θα επέλεγα. Όμως …Ελληνας δεν πιλοτάρει στην Φ1. Έτσι, ο αμέσως επόμενος τέτοιος χαρακτήρας μοιάζει να είναι ο Una Faccia, Una Razza Ιταλός Τζοβινάτσι της Αλφα Ρομέο. Για 3,50 στην Spοrtingbet.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ