ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η “πιτσιρίκα” Σκόλα του 9,00

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 17:04 12/08/2021

H ονομασία της ομάδας παραπέμπει σε αυτό που ήταν πραγματικά πριν μερικά χρόνια Rigas Futbola Skola. Ποδοσφαιρική σχολή της Ρίγας. Από το 1962 αυτό έκαναν στην RFS. Εφτιαχναν ποδοσφαιριστές, λέει στο cv του το κλαμπ, αλλά και καλούς προπονητές και άξους άνθρωπους.  Και μετά, ήρθαν οι μέλισσες; Οχι. Ηρθε νέα διοίκηση στη σχολή, έυρωστη και άλλαξε ο σχεδιασμός. Οι σχολές-σχολές και νέο πρότζεκτ μια επαγγελματική ομάδα. Και όταν η ιστορική Σκόντο βάρεσε κανόνι, η RFS βρήκε χώρο και αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση. Εξασφάλισε την άδεια της Σκόντο στην top flight του Λετονικού φουτμπόλ και με όπλο την οικονομικά ολοκάθαρη θέση της και την εύρωση διοίκηση μπήκε στο χορό.

Και χόρεψε καλά η RFS, εξασφαλίζοντας άμεσα την αναγνώριση, αλλά και στην δεύτερη χρονιά της μια θέση στην Ευρώπη. Φέτος, μάλιστα, κατάφερε στην τρίτη της συμμετοχή σε ευρωθεσμό να παίζει σε έναν τρίτο γύρο, μάλιστα τη Γάνδη την έβαλε στο καναβάτσο 0-2 στο Βέλγιο πριν τα “βουβάλια” ισοφαρίσουν 2-2. Και πλέον πάνε απόψε σε επαναληπτικό με όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι. Ανοιχτά και πιθανά, κόντρα σε ότι λένε οι αποδόσεις!

Οχι, ομάδα που προηγείτο 0-2 εκτός έδρας, ακόμα κι αν το ματς έληξε 2-2, δεν μπορει να προσφέρεται στο 7,50 και 8,50 και 9,00 για νίκη-πρόκριση στο γήπεδό της. Ας είναι η RFS. Και ας λέγεται Γάνδη η αντίπαλος. Που,… ποια Γάνδη, δηλαδή; Δεν είναι μεν της πλάκας και του πεταματού, αλλά ούτε η Γάνδη του Φανχάζενμπρουκ στην πρώτη του θητεία είναι, ούτε η ομάδα του Πρεντόμ. Προφανώς και το ρίσκο είναι αυξημένο (και βάλε) αλλά 9,00 απόδοση στην Βet365 δεν αγοράζεις εύκολα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ