ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η ποπ Ισλανδία για 1,90 ως 5,50!

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 11:47 20/05/2021

Eurovision, δεύτερος ημιτελικός! Δύο μουσικές που κινούνται στην αντίθετη πλευρά του άξονα, από αυτές που κυριάρχησαν στον πρώτο ημιτελικό, συγκεντρώνουν την μερίδα του λέοντος στην μοιρασιά των πιθανοτήτων για πρωτιά απόψε. Στην τρίτη θέση, δε, ακολουθεί ένα ψιλόλιγνο παλικάρι από την Ισλανδία. Με ένα άκουσμα που παραπέμπει τους λίγο μεγαλύτερους σε μια ντίσκο περασμένων δεκαετιών. Νοσταλγία.

Θα μπορούσε κάνεις με ευκολία να ανασύρει από το μυαλό του το πόσο οι μπαλάντες -και εν γένει τα πιο μελαγχολικά κομμάτια- έχουν αφήσει το στίγμα τους στον διαγωνισμό. Σε μία χρόνια σαν την φετινή, πάντως, όλος ο κόσμος προέρχεται από συνεχόμενα lock-down. Και την μελαγχολία δεν την ψάχνουμε σε καλογραμμένα ή όχι τραγούδια, αλλά είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας για 15 και πλέον μήνες. Ως εκ τούτου εκτιμάται πως τα πιο… διασκεδαστικά τραγούδια θα είναι αυτά που μπορούν να τύχουν των προτιμήσεων του κοινού στο τέλος.

Η πρωτιά και η τριάδα

Γι’ αυτό και η νίκη της Ισλανδίας στον ημιτελικό, ως αουτσάιντερ προφανώς και σε απόδοση 5,50, στη Stοiximan παρουσιάζει πραγματικό στοιχηματικό ενδιαφέρον. Έστω κι αν, ομολογουμένως, το τραγούδι της Ελβετίας, όπως και αυτό της Βουλγαρίας, ξεπερνούν το μέσο όρο ποιότητας του διαγωνισμού παραδοσιακά. Το να πλασαριστεί, δε, η Ισλανδία στην τριάδα του αποψινού ημιτελικού, αποδίδει 1,90 στη Stοiximan. Απόδοση που ίσως και να αγγίζει τα όρια του value. Με όσο ρίσκο μπορεί να περιλαμβάνει ο χαρακτηρισμός αυτός σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού. Με την όποια ελαφρότητα διακρίνει αυτόν της Eurovision. Και αυτά με βάση πάντα όχι ένα επαγγελματικό μουσικό αυτί. Μα με τη ματιά από τη στοιχηματική σκοπιά, αυτή μας ενδιαφέρει εδώ. 

Υ.Γ: Όσο για την ελληνική εκπροσώπηση, το 1,02 της πρόκρισης τα λέει όλα. Δεν μένει έξω η Στεφανία. Όμως το να κερδίσει την σημερινή ημέρα δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό. Και εδώ μιλάμε για στοίχημα…