ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Long live the (new) King

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 13:19 25/04/2021

Με το 1000άρι του Μόντε Κάρλο στην τροπαιοθήκη του και τη σεζόν του στο χώμα on fire πήγε στη Βαρκελώνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Και αντιμετώπισε το “μικρό” 250άρι της καταλανικής πρωτεύουσας, όπως θα το αντιμετώπιζε προ τριετίας. Σαν το απόλυτο τρόπαιο, σαν ένα πραγματικό Γκραν Σλαμ! Μεγάλη δουλειά να μην διαλέγει αγώνες κανείς, μαρτυρά πραγματικά μεγάλο αθλητή. Στα ντουζένια του. Γιατί και ο Ράφα Ναδάλ, αλλίμονο, μεγάλος είναι. Τεράστιος. Ομως οδεύει πια στα 35 του.

Δίχως την παραμικρή διάθεση ηλικιακού ρατσισμού, ο Ναδάλ μετράει ανάποδα πια για την αποχώρησή του από τα κορτ. Εχει ήδη διαψεύσει γιατρούς και γιατρούς, παίζοντας σε αυτό το απίθανο επίπεδο επί 15 και πλέον χρόνια. Ξεπερνώντας στο παρελθόν σοβαρότατους τραυματισμούς σε γόνατο, μέση, ώμο μεταξύ άλλων. Τώρα όμως, ο Ναδάλ επιλέγει, όχι μόνο πού και πότε θα παίζει, αλλά πού και πότε θα φορτσάρει. Μόνο έτσι συντηρείται και παραμένει top ο αθλητής των 209 εβδομάδων ως Νο1 στην καριέρα του, ο σημερινός τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη.

Δύο μήνες μετά το έπος

Δύο νίκες έχει ο Στεφανος Τσιτσιπάς στην καριέρα του κόντρα στο “Βασιλιά του Χωμάτινου”. H μία σε σκληρό (προ διμήνου στην Αυστραλία) και μία στον ιστορικό ημιτελικό της Μαδρίτης πρόπερσι. Αναζητώντας, δε, κοινά στα παιχνίδια τους την τελευταία διετία, διαπιστώνει κανείς πως με εξαίρεση τον ημιτελικό της Ρώμης το 2019, όλα τα άλλα κρίθηκαν σε φουλ σετ. Στα τρία τα ματς του ATP tour ή στα πέντε σετ στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο. Στην επικότερη ανατροπή της καριέρας του Στεφ ως σήμερα, γυρνώντας το 2-0 σε 2-3! Όταν όλη η τενιστική Ελλάδα φώναξε: “The king is dead, long live the (new) king”!

Φαβορί ο Ναδάλ σήμερα, στον τελικό της Βαρκελώνης (17:00) με κορυφαία απόδοση για νίκη του το 1,60 της Nοvibet. Με την όλη αγωνιστική εικόνα του Τσιτσίπα φέτος, όμως, ο εύκολος άσσος δεν μοιάζει να είναι η κορυφαία επιλογή. Το να παιχτούν τρία σετ είναι πιθανότατο και το 2,37 της Βet365 απόλυτα fair στοίχημα. Εξερευνώντας το line στα γκέιμ, δε, τα 22,5 που προσφέρονται μοιάζουν με παγίδα. Και επιβεβαιώνονται κατά 99% μόνο αν πάμε σε τρίτο σετ. Γιατί στα δύο σετ θα χρειαστεί να πάμε σε 7-5, 7-5, κάτι ασύνηθες. Αν λομως πάμε σε τρίτο σετ, πάμε και σίγουρα σε περισσότερα Γκέιμ. Και αξίζει να ανεβάσει κανείς το line του προσωπικού του bet τουλάχιστον στα 25,5 γκέιμ, με το 2,44 του Pamestοixima να αποτελεί επιλογή… τοτέμ στο αποψινό παιχνίδι!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ