ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ο σίγουρος νικητής των εκλογών της ΕΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 23:21 27/05/2021

Το αν θα γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ την Κυριακή ακόμα κινείται στο δυσδιάκριτο όριο του πού τελειώνει το παρασκήνιο και η “μάχη” περνάει στο προσκήνιο. Τα έως τώρα δεδομένα λένε πως οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν. Προ ωρών η Ενωση Δικαστών άδειασε την πολιτική ηγεσία και τις αιτιάσεις της, άλλωστε. Μολαταύτα, μένουν οι καταγγελίες της πλευράς Φασούλα και οι φόβοι για επεισόδια. Μένουν φυσικά και οι καταγγελίες της παράταξης Λιόλιου για μη αδειοδότηση και τον τρόπο διεξαγωγής, το διαδικαστικό. Όπως, τέλος, υπάρχει και αταλάντευτη η στάση Παπανικολάου για οριστική διεξαγωγή των εκλογών και πορεία στην επόμενη μέρα. Εκλογές, που παίζουν μπάλα και στον στοιχηματικό στίβο!

Η πρόθεση του υπουργείου Αθλητισμού να ματαιώσει τις εκλογές ή να διεξαχθούν με ηλεκτρονικό τρόπο μοιάζει να πέφτει στο κενό. Υπό την έννοια ότι ανεξάρτητες δικαστικές αρχές έχουν αδειοδοτήσει τη διαδικασία. Ενώ ακόμα και η προσπάθεια έστω μέσω ΕΟΔΥ, Πολιτικής Προστασίας και Χαρδαλιά να μπει φρένο στις αρχιαρεσίες, μάλλον έπεσε οριστικά στο κενό. Ετσι, όλα δείχνουν πως οι εκλογές θα γίνουν. Και μάλιστα με πιθανότατη τη συμμετοχή και των επιπλέον 60 περίπου σωματείων που αν και εκτός μητρώου δικαιώθηκαν και έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν. Και μένει στον δικαστικό αντιπρόσωπο να πει το ναι την ημέρα της διαδικασίας.

Οι ισορροπίες

Σε κάθε περίπτωση, οι ισορροπίες είναι λεπτές. Τι αν, ποιοι, πως και πότε θα ψηφίσουν δίνουν άλλη εκλογική δύναμη σε κάθε υποψήφιο. Και εκεί “ακουμπάνε” και οι αποδόσεις που προσφέρονται στον στοιχηματικό “κόσμο”. Ο Stοiximan προσφέρει Λιόλιο οριακά φαβορί του 2,40 για πρόεδρος μετά το μεγάλο εκλογικό ντέρμπι. Με τον Παπανικολάου -που είναι και αυτός που θα κρίνει τη μάχη, έχοντας μπει τρίτος στον εκλογικό στίβο- να ακολουθεί οριακά πίσω στο 2,50. Για τον Stοiximan τρίτη τύχη έχει ο Φασούλας, ως ασουτσάιντερ του 3,50.

Προσοχή. Αποδόσεις για ΠΡΟΕΔΡΟΣ είναι οι παραπάνω, όχι για το ποιος θα έχει περισσότερες ψήφους. Εκεί ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά. Ειδικά μετά τη στήριξη της ΕΣΚΑ στον Φασούλα. Όμως ο Stοiximan προσφέρει παιχνίδι για τον επόμενο πρόεδρο, όχι για πλειοψηφία Και εκεί, ειδικά με την όποια δύναμη να μοιράζεται στα τρία, μπορεί μια συνεργασία να αφήσει πίσω τον όποιο πλειοψηφούντα. Ως εκ τούτου, ο σίγουρος νικητής των εκλογών θα είναι ένας. Αυτός που θα συνυπολογίσει τα παραπάνω, θα “μαντέψει” δυνάμεις, αυτοδυναμίες ή και συνεργασίες. Και θα ποντάρει στον “σωστό” επόμενο πρόεδρο!