ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Oscar για 1,50 και για 5,00!

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 04:22 14/04/2021

Μόλις 8’ εμφάνισης στη μεγάλη οθόνη ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν στη Τζούντι Ντεντς τη μεγαλύτερη διάκριση στην αναμφίβολα τεράστια καριέρα της. Η Λονδρέζα -επιβλητικότατη σε όλα της- ηθοποιός, δεν πήρε το Όσκαρ Α’ γυναικείου το 1997 για τη συγκλονιστική ερμηνεία της ως Βασίλισσα Βικτώρια στην “Κυρία Μπράουν” του Τζον Μέιντεν. Ομως ένα χρόνο αργότερα υποδύθηκε για μόνον 8’ της ώρας μια άλλη Βασίλισσα. Την Ελισάβετ Α’. Ο “Ερωτευμένος Σαίξπηρ” του ίδιου σκηνοθέτη της χάρισε τελικά το χρυσό αγαλματίδιο του Β’ γυναικείου.

Ανετα κάνει την μίνι έκπληξη η κάτοχος δύο Όσκαρ, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Τέτοιες “γκέλες” οι odds-cοmpilers, τέτοιες ζημιές οι εταιρείες, δεν τις παθαίνουν συχνά. Αλλά τις παθαίνουν. Τα τελευταία χρόνια όμως οι αποδόσεις επιβεβαιώνονται. Θα συμβεί αυτό και φέτος; Ηδη το “Nomadland” και η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ έχουν χριστεί τεράστιο φαβορί με τις αποδόσεις να έχουν υποχωρήσει ακόμα και απο το αρχικό 1,30-1,50. Στο 1,12 πια το μεγάλο φαβορί για το αγαλματάκι φέτος στην καλύτερη ταινία. Και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να αλλάξει την ιστορία από το να γραφτεί. 

Το καλό deal και η έκπληξη που “έρχεται”

Το ίδιο συμβαίνει με τον τραγικό αδικοχαμένο Τσάντγουικ Μπόζμαν. Στο 1,08 το να του απονεμηθεί -μετά θάνατον δυστυχώς- το κορυφαίο κινηματογραφικό βραβείο στον πλανήτη για τον Α’ ανδρικό ρόλο. Και η Κλόε Ζάο έχει ήδη βάλει τον “Θείο Οσκαρ” στο τσεπάκι για τη σκηνοθεσία, στο 1.05 προσφέρεται! Από τα φαβορί, πάντως, το 1,50 της Stοiximan στο Διασκευασμένο Σενάριο είναι το απόλυτα καλύτερο deal στην αγορά και θεωρείται και άχαστο φαβορί. Χαρακτηριστικά, ο μέσος όρος του διεθνώς, δεν ξεπερνάει το 1,35!

Φαβορί του 1,08 ο πρόωρα χαμένος Μπόζμαν

Αυτές, όμως, οι κατηγορίες έχουν κριθεί. Και ο παίκτης δεν της πολυκοιτάζει. Το που μπορεί να χυθεί στοιχηματικό “αίμα” ενδιαφέρει. Και αυτό ίσως συμβεί στον Α’ γυναικείο. Εκεί που οι Βαϊόλα Ντέιβις και  Κάρεϊ Μάλιγκαν είναι τα μεγάλα φαβορί, όμως η αγαπημένη της Ακαδημίας με δύο βραβεία στην προθήκη της είναι η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Και μετά το 1997 και το 2018 έρχεται σαν τρίτη τύχη στο 5,00 της Stοiximan να πάρει άνετα μια φουλ στοιχηματική μίζα έχοντας ίσως δώσει την παράσταση της ζωής της στο ρόλο της Φερν στο Νόμαντλαντ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ