ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Toros vs …πρώην Toros

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 15:42 03/04/2021

Η Τορίνο και η Γιουβέντους έχουν κάτι κοινό. Εναν Ταύρο. Ασε που από το 2017 οι μπιανκονέρι τον έβγαλαν από το λογοτυπο τους. Ακόμα κι αν έπεσε θύμα της προόδου και των σύγχρονων κανόνων μπράντινγκ και ψηφιακού μάρκετινγκ, ο ταύρος παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι και της ιστορίας της Γιούβε. Ο Ταύρος, σύμβολο της μυικής και πνευματικής δύναμης στο ζωικό βασίλειο, ήταν ισοδύναμος με τη βασιλική αξία σε πολλές κουλτούρες, λατρεύτηκε. Ο ταύρος της Τορίνο και της Γιουβέντους, δε, ήταν παρμένος από το οικόσημο της πόλης. Και αυτό ήταν το μόνο που απέμενε να ενώνει τα δύο κλαμπ μετά το 1906.

Γιατί ως το 1906 Γιούβε και Τορίνο αποτελούσαν ένα σώμα. Ενα κλαμπ στημένο από μαθητές ενός σχολείου… αρίστων στην πόλη. Οταν όμως αγκαλιάστηκε κυρίως από την αριστοκρατία της πόλης, η απόσχιση του 1906 -“επανάσταση” εντός του κλαμπ από τις πιο φτωχές τάξεις των Τορινέζων- άφησε να αναδυθεί από τα σπλάχνα του ενός, η δύναμη του άλλου. Και όταν οι “επαναστάτες” ένωσαν τις δυνάμεις τους με την άλλη ομάδα της πόλης τότε, την Τορινέζε, εγένετο Τορίνο!

Ασπρόμαυρα χρώματα “κλεμμένα” από τη Νοτς Κάουντι οι μεν και nicknamed Μπινακονέρι. Tα καφέ επέλεξαν οι δε, τα μπραουτοκαπνισμένα χρώματα της Ταξιαρχίας της Σαβοϊας, η οποία που είχε απελευθερώσει την πόλη 200 χρόνια πριν, μέρος τότε του Δουκάτου της Σαβοϊας! Γι αυτό και έκτοτε η μεν Γιούβε εκπροσωπεί τις ανώτερες τάξεις και τον πλούτο. Αποτελεί ένα διεθνούς στάτους κλαμπ έχοντας ξεφύγει από τα σύνορα της πόλης και της χώρας. Η δε Τορίνο έλκει τη δύναμή της και έχει τον πυρήνα των οπαδών της εντός πόλης, άντε και στις γύρω περιοχές! 

Από συναγωγή, μουσείο κινηματογράφου!

Και όπως κάθε ντέρμπι που…σέβεται την υπόστασή του, το μεταξύ των δύο ομάδων ντέρμπι, το αρχαιότερο της Ιταλίας, έχει ένα όνομα. “Ντέρμπι ντέλα Μόλε”. Παρμένο από την “Mole Antoniana”, ένα κτίριο-σύμβολο της Πόλης, χτισμένο τον 18ο αιώνα ως συναγωγή. Που στεγάζει πλέον το Εθνικό Μουσείο του Κινηματογράφου στο Τορίνο!

Μετά το κάζο από την Μπενεβέντο η Γιούβε από το -10 βλέπει την Ιντερ να κάνει …παρέλαση προς τον επί 9 χρόνια θρόνο της. Και περισσότερο πλέον την ενδιαφέρει να κρατηθεί στην τετράδα, μην βρεθεί εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Αφού η Νάπολι καιροφυλακτεί στους 53 και η Ρόμα τους 50, τρεις και πέντε βαθμούς πίσω, αντίστοιχα! Η δε Τορίνο παίζει κάθε αγωνιστική για να επιβεβαιώσει και να διατηρήσει το στάτους της στην κατηγορία. Χιλιοστό περιθώριο για γκέλα δεν έχει η “Γκρανάτα”, ούσα μόνο έναν βαθμό εκτός επικίνδυνης ζώνης (με ματς λιγότερο πάντως). Όλο το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ!

Προφανές φαβορί η Γιούβε και μόνο σε μία εταιρεία το διπλό στο σετάκι της ξεπερνάει το 1,50. Ειδικότερα, η Nοvibet προσφέρει το ματς στο 5,80-4,30-1,55 και το αμφίσκορο που έχει σοβαρές ελπίδες επιβεβαίωσης προσφέρεται στο 1,77.

Από σκόρερ, δε, αξίζει μια δεύτερη ματιά στον Μπελότι που επανακάμπτει δριμύτερος και πιο φορμαρισμένος. Στο 4,00 προσφέρεται από τη Nοvibet ο στράικερ της Τορίνο για να σκοράρει οποτεδήποτε στο παιχνίδι!