ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Under 1,88 και με γεμάτα σετ

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 13:59 06/05/2021

Όχι ένα σετ παραπάνω, αλλά ούτε τον… πυρετό του δεν έδωσε χθες ο Τσιτσιπάς στον Γάλλο Περ. Και ας αισθάνεται στο χώμα αγωνιστικά καλύτερα ο υψηλόσωμος γενειοφόρος. Είναι τέτοια η σεζόν που τρέχει στον πηλό ο Καρδιτσιώτης , που κόντεψε να στερήσει τον τίτλο στη Βαρκελώνη από το Ναδάλ. Ο οποίος τον έχει κατακτήσει 12 φορές στα τελευταία 16 χρόνια! Η φόρμα του Τσιτσιπά στο χώμα αυτή την ώρα, είναι η κορυφαία στον κόσμο μαζί με τον Ισπανό γίγαντα. Τελεία και παύλα!

Σήμερα, στο διάβα του Τσιτσιπά για δεύτερο σερί τελικό στη Μαδρίτη (είχε παίξει και το 2019 με τον Τζόκοβιτς και έχασε 2-0, ενώ πέρσι δεν έγινε το τουρνουά), θα σταθεί -όσο μπορέσει τέλος πάντων- ο Νορβηγός Ρουντ. Τον οποίο σε επίπεδο ανδρών πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει. Μία φορά έχουν αναμετρηθεί, προ πενταετίας στο τσάλεντζερ με νικητή τον Ελληνα άσο, 2-1 σε χώμα στην Ιταλία.

Τρομερή φόρμα

Ο Τσιτσιπάς έχει ένα ρεκόρ 10-1 στο χώμα φέτος. Πήρε τον τίτλο με 2-0 επί του Ρούμπλεφ στο Μόντε Κάρλο και έχει χάσει μόνο από το Ναδάλ στη Βαρκελώνη. Προφανώς και είναι το απόλυτο φαβορί με τον Ρουντ. Έχοντας μάλιστα και περισσότερες ανάσες, αφού έχει ξοδέψει λιγότερο από το μισό χρόνο και κόπο στο κορτ σε σχέση με τον Νορβηγό για να φτάσει στο αποψινό ματς (54΄ έναντι 148’, 1 ματς έναντι 2, 15 γκέιμ έναντι 32.

Το line των γκέιμ στα 21,5 μοιάζει μεγάλο, ειδικά αν συνυπολογιστεί πως οι ίδιοι μπουκ προσφέρουν ακλόνητο φαβορί για 2-0 τον Στεφ. Για να ισχύουν και τα δύο θέλουν ένα σετ 7-5 και εξίσου γεμάτο το δεύτερο. Με τη φόρμα του στο σέρβις και το 71% που “τρέχει” στα μπρέικ, το να κάνει διπλό μπρέικ και να πάρει ένα σετ 6-3 ή λιγότερο μοιάζει πολύ πιθανότερο από το να τον φτάσει ο Νορβηγός στα όριά του. Ή και στο τάι μπρέικ. Το Under 21,5 στο εξαιρετικό 1,88 του Pamestοixima!