ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Υπεραξία 2,60 στο ντέρμπι

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 13:10 11/04/2021

Ένα χρονόμετρο σταμάτησε, ένα φάουλ που δεν δόθηκε. Το Λέι απ θα ήταν πιθανότατα εκπρόθεσμο, όπως και το στοπ που όπως και να εξελισσόταν η φάση, έβρισκε δεν έβρισκε ταμπλό, θα ήταν το σημείο αναφοράς ενός τελικού θρίλερ. Ενός τελικού Ιστορία. Του πρώτου στα χρονικά, βαμμένου σε χρώματα ελληνικά -αυτά του Παθναθηναϊκού- τελικού ευρωλίγκας στο μπάσκετ. Ήταν 11 Απριλίου του 1996. Ακριβώς 25 χρόνια πριν. Και για πολλούς είναι σαν να πέρασε μια μέρα, μια εβδομάδα. Για κάποιους, πάντως, αρκετούς, ήταν τότε σαν να μην είχε γίνει αυτός ο θρίαμβος. Σαν να μην το έζησαν. Και το έμαθαν αργότερα. Από τις εφημερίδες και τα αφιερώματα. Ο λόγος; Μία “φούσκα”. 

Μία “φούσκα”, μία  χρονοκάψουλα του μυαλού έφτιαξαν στο μυαλό τους χιλιάδες οπαδοί, αθέλητά τους τον Απρίλη του 1996. Και μπήκαν μέσα σε αυτή την κάψουλα οι μέρες που μεσολάβησαν από την 3η Απριλίου ως την 17η του ίδιου μήνα. Ήταν το 15ήμερο που περικλείεται από τον άθλο του Αμστερνταμ και το διπλό του Παναθηναϊκού (0-1), ως τη ρεβάνς και το 0-3 του ΟΑΚΑ. Από το που στέρησε το όνειρο του τελικού από χιλιάδες οπαδούς των πρασίνων. Και σε αυτό το ονειρικό 15ήμερο, συνέβη η ιστορική κατάκτηση της πρώτης ευρωλίγκας. Την οποία χιλιάδες Παναθηναίκοί δεν την έζησαν όπως σε διαφορετική συγκυρία. Αλλοι γιατί έψαχναν ολη μέρα για ένα εισιτήριο της ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Αλλοι γιατί ήταν ακόμα …σουρωμένοι (κυριολεκτικά) από το βράδυ της 3ης Απρίλη σε ένα συνεχές -10ήμερο και βάλε- πάρτυ. Και άλλοι γιατί δεν είχαν συνέλθει από το μεθύσι του μυαλού για τον θρίαμβο τον ποδοσφαιρικό.

Στοιχηματικές αξίες

Ετσι είναι το μυαλό. Κάνει παιχνίδια. Αλλά όταν μπουν στο χαρτί οι αριθμοί, τα παιχνίδια σταματάνε και μπάλα παίζει η λογική. Και δεν υπάρχει καμία ποδοσφαιρική λογική που να λέει ότι ο άκρατος φαβοριτισμός του Ολυμπιακού στο αποψινό ντέρμπι αιωνίων είναι αδικαιολόγητος. Την ίδια ώρα, όμως, δεν βρίσκεται στοιχηματική λογική στον κόσμο που να υποδεικνύει ότι υπάρχει δράμι αξίας στον άσο του Ολυμπιακού για αποδόσεις στα επίπεδα του 1,40-1,45. Και στο παρελθόν έχει έμπρακτα αποδειχτεί το παράλογο του πράγματος, με γκέλα του φαβορί, με εκκωφαντικά διπλά. Οχι μόνο σε ντέρμπι αιωνίων. Αλλά και σε αυτά.

Σε ένα ματς που προσφέρεται στο 1,45 ή οριακά πάνω από αυτό, υπάρχει εταιρεία που δίνει τον άσο στο 1,58. Διαφορά, δηλαδή, της τάξης του 10%. Ακόμα κι αν διαφωνεί κανείς με τις τόσο χαμηλές τιμές σε ντέρμπι, ο άσος της Nοvibet στο μηδενικής γκανιότας (0%) σετάκι της είναι ο αφρός μιας θάλασσας μέτριων αποδόσεων. Και ακόμα 512 στοιχήματα προσφέρονται στο μεγάλο ντέρμπι αιωνίων του Φαλήρου, μεταξύ αυτών και τα κόρνερ. Με το “νικητής στα κόρνερ” για τη Nοvibet ο Παναθηναϊκός να ‘αξίζει’ 2,55. Ποιος είχε περισσότερα κόρνερ στα δύο φετινά ντέρμπι αιωνίων σε Φάληρο και Λεωφόρο; Ο Παναθηναϊκός (5 και 4 αντίστοιχα)! Ο Ολυμπιακός βλέπετε παίζει πάρα πολύ στον άξονα! Tο δε Over 3,5 κόρνερ των πρασίνων να πληρώνει 2,60 στη Nοvibet, όπου παίζει και FREE BET ως 25 € απόψε. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ