ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Θ. Χαρόπουλος: Τα σενάρια στη Β’ Νορβηγίας και πώς θα παιχτούν τα πλέι οφ

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 08:10 09/11/2019

Τελευταία αγωνιστική σήμερα στη Β’ Νορβηγίας, όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και τι ακριβώς μας περιμένει στη συνέχεια. Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ ανόδου, η  3η Σταρτ έχει τεράστιο πλεονέκτημα στη συνέχεια, ενώ η ομάδα που θα καταταγεί 6η θα πρέπει να περάσει ένα γολγοθά για να κάνει την υπέρβαση.

Ειδικότερα, ενώ ως πέρσι τα πλέι οφ παίζονταν μεταξύ των 4 σταυρωτά (3-6, 4-5 και οι νικητές μεταξύ τους για την ευκαιρία διεκδίκησης της ανόδου κόντρα στον 14ο της Eliteserien). Φέτος η διαδικασία έχει αλλάξει ως εξής: 

Η διαδικασία πρόκρισης ξεκινάει με τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 5η και 6η θέση, με γηπεδούχο την 5η σε νοκ άουτ αγώνα (παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί). Η νικήτρια του πρώτου πλέι οφ θα αντιμετωπίσει την ομάδα που κατετάγη 4η στην κανονική διάρκεια, στην έδρα της 4ης με τον ίδιο κανονισμό (νοκ άουτ, παράταση, πέναλτι) και εντέλει η νικήτρια αυτού του αγώνα θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα (παράταση, πέναλτι αν έρθει ισοπαλία) τη Σταρτ στη Σορ Αρένα (έδρα της Σταρτ) για να αποφασιστεί ο νικητής των πλέι οφ της OBOS ligaen που θα παίξει τη θέση στην κατηγορία των μεγάλων σε διπλά ματς με τον 14ο της Eliteserien.

Τρία διπλά ο 6ος, έναν “1” η Σταρτ

Είναι ολοφάνερο πως η θέση που θα τερματίσει κανείς μετράει πολύ φέτος, ο 6ος πρέπει να κάνει τρία διπλά, ενώ η Σταρτ έναν άσο -ή όποια καταταγεί στην 4η θέση έναν άσο κι ένα διπλό (στη Σταρτ)- για να κερδίσει τη διαδικασία. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρώτα από όλα πρέπει να μπουν στα πλέι οφ οι διεκδικήτριες και μετά θα δουν το πόσο μακρύ ταξίδι έχουν να κάνουν! 

Η Σταρτ θα πρέπει να παίξει 3 ματς για την άνοδο, η 5η και 6η της κατάταξης 5!

Τούτων δοθέντων, ας δούμε και τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής μαζεμένα σε ένα μέρος. Ποιος πάει για τι και πώς!  

*** Η Κόνγκσβιγκερ μπαίνει στα πλέι οφ μόνο με δική της νίκη και ταυτόχρονα να μην έρθει ισόπαλο το Κφουμ-Σόγκνταλ, ή να χάσει η Νεστ Σότρα. 

*** Με ισοπαλία Κφουμ και Σόγκνταλ και οι δύο τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου, εκτός αν η Κόνγκσβιγκερ κερδίσει τη Γιερβ με περισσότερα από 13 γκολ διαφορά.

*** Κφουμ και Σόγκνταλ περνάνε με ήττα στα πλέι οφ αν δεν κερδίσει η Κόνγκσβιγκερ ή αν χάσει η Νεστ Σότρα. Η Κφουμ, επιπλέον, περνάει και με ήττα με δύο γκολ ότι κι αν κάνει η Κόνγκσβιγκερ αν κάνει ισοπαλία η Νεστ Σότρα.

*** Η Νεστ Σότρα με νίκη μπαίνει στα πλέι οφ. Με ισοπαλία θέλει ήττα της Σόγκνταλ η μη νίκη της Κόνγκσβιγκερ. Αν χάσει θέλει να μην κερδίσει η Κόνγκσβιγκερ.

*** Η Νότοντεν για να μην παίξει πλέι άουτ, χρειάζεται τρίποντο και μη νίκη της Στρόμεν. 

*** Η Στρόμεν αποφεύγει το πλέι άουτ με νίκη. Με ισοπαλία ή ήττα, θέλει να μην κερδίσει η Νότοντεν.  

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ