ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Κφουμ

Θ. Χαρόπουλος: Πόσο πιθανό το θεωρείς να μείνει ως το Σάββατο στο 3,00;

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 09:29 05/11/2019

Η Κφουμ στην κορυφαία της σεζόν ιστορικά έχει καταφέρει να φτάσει μια ανάσα από τη διεκδίκηση της ανόδου στην Eliteserien, μέσω των πλέι οφ. Η Κφουμ, η οποία, όπως έχεις ξαναδιαβάσει στο Match Money, δεν είναι κάτι άλλο παρά η ποδοσφαιρική ομάδα του αθλητικού κλάδου της YMCA Νορβηγίας. Σαν να λέμε της ΧΑΝΘ, όχι Θεσσαλονίκης όμως, του Όσλο (ΧΑΝΟ δηλαδή)…

Αυτά τα έχουμε ξαναγράψει. Ό,τι και να είναι, επαγγελματική ομάδα η Κφουμ ΔΕΝ είναι. Μπάτζετ για μεταγραφές από ελάχιστο ως μηδαμινό, ανύπαρκτο. Στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια ποδοσφαιριστών, η στοχοπροσήλωσή της. Όμως φέτος έχει μια φουρνιά καλών παικτών, δόθηκε έγκριση και για μια ψιλοενίσχυση μεσούσης της περιόδου που η ομάδα “πέταγε” και κάπως έτσι έφτασε να είναι στην εξάδα, να διεκδικεί επάξια το να είναι μεταξύ των τεσσάρων που θα παίξει μπαράζ ανόδου στην Eliteserien!

Ένα βαθμό θέλουν πρακτικά ΚΦΟΥΜ και Σόγκνταλ για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Tι χρειάζεται η Κφουμ τελευταία αγωνιστική; Ένα βαθμό. Να φτάσει στους 46 βαθμούς, ώστε ακόμα κι αν η Κόνγκσβιγκερ κάνει διπλό στη Γιερβ και πάει επίσης στους 46, το “0” Goal Average της είναι ελάχιστο, δεν το βλέπει η Κφουμ από το δικό της +15. Και με ποιον παίζει αυτό το ματς “ένα βαθμό κι ας πεθάνω” η Κφουμ; Με τη Σόγκνταλ.

Η Σόγκνταλ, αφού έκανε μία κοιλιά ενός μήνα, που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη χρονιά, επανήλθε στις νίκες αρχές Οκτωβρίου και με 10 βαθμούς στα τελευταία 4 ματς έφτασε επίσης στους 45. Και με τι Goal Average, αφού εκεί πάει η κουβέντα προφανώς; Με ένα χορταστικό +13, λοιπόν. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, με ένα βαθμό κάνει κι εκείνη τόμπολα στους 46 και περιμένει τι; Ό,τι και η Κφουμ. Την Κόνγκσβιγκερ να μην κερδίσει στο Λέβερμιρ τη Γιερβ… 14-0!

Στο 3,00 άνοιξε το Χ στο ΚΦΟΥΜ – Σόγκνταλ, αλλά δεν πρόκειται να μείνει τόσο ψηλά ως το Σάββατο…

“Το παιχνίδι, μεγάλε μου”, θα πεις με το δίκιο σου, “παίζεται Σάββατο”. Τι φάση; Ε, αν περιμένουμε να έρθει Σάββατο, πόσο πιθανό είναι λες το ενδεχόμενο να παραμένει το σκέτο “Χ” στο 3,00 που άνοιξε το παιχνίδι; Όχι, δεν θα ισχυριστώ πως είναι fix και τελειωμένη ισοπαλία. Ποτέ δεν το έχω κάνει και ούτε πρόκειται. Αλλά πρόκειται για αποτέλεσμα που φέρνει δύο ομάδες στο στόχο τους. Έχουν λόγο να ρισκάρουν οτιδήποτε άλλο; Πες μου εσύ…

Τα υπόλοιπα, στο Match Money της Παρασκευής…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ