ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Αγγλιδούλες: Το πλάνο των 56 ημερών για το τέλος της σεζόν

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Αγγελής στις 09:53 10/04/2020

Όταν διακόπηκε η αγωνιστική δραστηριότητα στις τρεις Αγγλιδούλες, έμεναν 9 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Συν βέβαια κάποια εξ αναβολής (αρκετές ομάδες της Λιγκ 1 και της Λιγκ 2 «χρωστάνε» δέκα παιχνίδια) και συν τα πλέι οφ. Συνολικά, με λίγα λόγια, 341 παιχνίδια. Κι αν δεν είχε προκύψει ο κορονοϊός και δεν είχαν έρθει τα πάνω κάτω, για το τέλος της σεζόν 2019-20 απέμεναν 73 ημέρες, μέχρι τον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ, που ήταν προγραμματισμένος για τις 25 Μαΐου.

Την Πέμπτη 9 Απριλίου, κι ενώ πλέον συμπληρώνεται ένας μήνας από την αναστολή της σεζόν, διέρρευσε μια επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του EFL στους 71 συλλόγους του Φούτμπολ Λιγκ. Στην οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, γίνεται γνωστό πως ο στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι το τέλος της σεζόν να συμπιεστεί μέσα σε 56 ημέρες.

Στην επιστολή διευκρινίζεται προς τους συλλόγους να μην επιστρέψουν στις προπονήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαΐου και να διαχειριστούν όλο αυτό το διάστημα σαν να ήταν «καλοκαιρινές διακοπές». Το πλάνο του EFL θέλει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα γήπεδα να ανοίγουν ξανά κάπου στις αρχές Ιουνίου, η κανονική σεζόν να ολοκληρώνεται μέσα σε 6 εβδομάδες (με συνεχόμενα παιχνίδια Τρίτη-Σάββατο) και στη συνέχεια να γίνουν και τα πλέι οφ με τους διπλούς ημιτελικούς και τον τελικό.

Αγγλιδούλες - Τσάμπιονσιπ

Σύμφωνα πάντα με αυτές τις ασκήσεις επί χάρτου του EFL, τα παιχνίδια που απομένουν για το τέλος της σεζόν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο οι τρεις τελικοί των πλέι οφ να μη γίνουν στο Γουέμπλεϊ αλλά σε κάποιο άλλο γήπεδο.

Όσον αφορά τη σεζόν 2020-21, κανονικά ήταν να ξεκινήσει για τις Αγγλιδούλες μας, ως συνήθως, στις αρχές Αυγούστου. Στην επιστολή δεν γίνεται λόγος για πιθανή νέα ημερομηνία για τη σέντρα, πάντως ο σχεδιασμός φαίνεται πως θέλει μια μικρή καθυστέρηση και ένα «ενδεδειγμένο» διάλειμμα ανάμεσα στο τέλος της σεζόν 2019-20 και στην αρχή της σεζόν 2020-21. Ανεπίσημα, το κενό ανάμεσα στις δύο σεζόν λέγεται ότι θα είναι μικρό (ας πούμε δύο εβδομάδων), γιατί, πολύ απλά, οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν, έστω κι αν επιβεβαιωθούν κάποια σενάρια που θέλουν να μη διεξάγεται του χρόνου Λιγκ Τρόφι.

Τι κρατάμε από όλα αυτά εμείς οι αγγλοστοιχηματζήδες; Πρώτο και βασικό, ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου, το νωρίτερο, δεν πρόκειται να δούμε τις ομάδες να επιστρέφουν στα γήπεδα. Κι από κει και πέρα, πάντα κορονοϊού επιτρέποντος, ότι μας περιμένει μια σεζόν-γίγας, που θα ξεκινήσει κάπου μέσα στον Ιούνιο και θα τελειώσει τον επόμενο Μάιο, πρακτικά χωρίς διακοπή.