ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μπόλτον – ΚΠΡ: Από φαβορί αουτσάιντερ και πάλι φαβορί

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Αγγελής στις 07:34 13/09/2018

Το Μπόλτον – ΚΠΡ από την αγωνιστική του Σαββάτου άνοιξε με ένα πολύ λογικό σετ, στο 2,37-3,25-3,00 – όντως, λίγο πάνω λίγο κάτω, κάπου εκεί θα εκτιμούσα κι εγώ τις πραγματικές πιθανότητες του παιχνιδιού. Πολύ γρήγορα όμως είχαμε πλήρη αντιστροφή φαβορί και ο άσος βρέθηκε άμεσα στο 2,80-2,90, ενώ το διπλό υποχώρησε στο 2,50.

Συνήθως, τέτοιες δραστικές αλλαγές στις αποδόσεις έχουν ονοματεπώνυμο και στη συγκεκριμένη περίπτωση η αιτία πίσω από την αντίδραση της αγοράς ήταν τα ρεπορτάζ που εμφανίστηκαν και τα οποία ήθελαν την Μπόλτον να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση και να αντιμετωπίζει άμεσα ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών.

Αλλαγή δεδομένων

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν. Χθες, Τετάρτη βράδυ, η Μπόλτον ανακοίνωσε επίσημα πως τακτοποίησε τις υποχρεώσεις της και πλέον δεν τίθεται θέμα τιμωρίας. Όπως είναι φυσικό, σιγά σιγά η αγορά ενσωματώνει αυτή τη νέα πληροφορία και ήδη το σετ αρχίζει να διορθώνει ξανά, με τον άσο να οπισθοχωρεί προς το 2,60 και σε κάποιες εταιρίες να έχει ξαναγυρίσει φαβορί.

Καθαρά αγωνιστικά, ως ματς, δεν είναι απλό – εννοείται αυτό. Ένας άσος του 2,30-2,40 είναι (δηλαδή, ένα σημείο που έχει χοντριά κάπου 40-45% πιθανότητες να περάσει και 60-55% να μην περάσει), σε ένα ουσιαστικά εξάποντο ανάμεσα σε δύο ομάδες που, ανεξάρτητα το πώς ξεκίνησαν τη σεζόν, έχουν τον ίδιο στόχο, την παραμονή. Αλλά με δεδομένη την αλλαγή κλίματος στην Μπόλτον με τα νεότερα της Τετάρτης, αξίζει τον κόπο να το κυνηγήσουμε από 2,60 και πάνω, ειδικά μάλιστα καθώς κάποιες εταιρίες δεν φαίνεται να έχουν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και ο άσος παραμένει Πέμπτη νωρίς το πρωί στο 2,80 στη Sportingbet.

ΥΓ. Ένα ακόμη επιπλέον κίνητρο ίσως αποδειχθεί το γεγονός ότι την Τρίτη το βράδυ απεβίωσε ο 72χρονος πρώην ιδιοκτήτης και επίτιμος πρόεδρος της συλλόγου Έντι Ντέιβις. Ο Ντέιβις συνέδεσε το όνομά του με την πιο επιτυχημένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της Μπόλτον, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 την ανέβασε και την καθιέρωσε στην Πρέμιερ Λιγκ, και το Σάββατο στο Ρίμποκ (που από φέτος ονομάζεται University of Bolton Stadium) η ατμόσφαιρα θα είναι συναισθηματικά φορτισμένη, με τους παίκτες να φορούν μαύρα περιβραχιόνια και τη διοίκηση να αποτίει φόρο τιμής στον αγαπημένο πρόεδρο της εξέδρας.

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ