ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Νίκος Αγγελής: Οι αποδόσεις της Boxing Day

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Αγγελής στις 10:42 25/12/2018

H Boxing Day, όσο κι αν εν έτει 2018 δεν έχει πια την ίδια γοητεία με αυτή των πρώτων μας στοιχηματικών χρόνων, παραμένει, και θα παραμένει για πάντα, μια πολύ ιδιαίτερη ημερομηνία για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το αγγλικό στοίχημα.

Το μπλογκ με τις εκτιμήσεις για την Boxing Day θα το ανεβάσω αύριο το πρωί (νωρίς ή αργά το πρωί, δεν μπορώ να σας το πω από τώρα, εξαρτάται…), αλλά για όποιον έχει διάθεση ας αρχίσουμε από σήμερα την κουβέντα με τα βασικά. Δηλαδή, με τις αποδόσεις.

Στο σημερινό μπλογκ, λοιπόν, βλέπετε τις αποδόσεις που βγάζω εγώ για τα παιχνίδια της Boxing Day και πάνω στις οποίες γίνεται η προεργασία και η μελέτη μου πριν καταλήξω στις τελικές επιλογές.

Θα το επαναλάβω βέβαια, δεν είναι ούτε πανάκεια ούτε η απόλυτη αλήθεια. Έχουν και αδυναμίες και μαύρες τρύπες – και καμία αντίρρηση, ίσως οι αποδόσεις που βγάζει κάποιος από εσάς να είναι πιο αξιόπιστες. Όμως είναι οι δικές μου, αποδόσεις τις οποίες κατανοώ και ελέγχω, που μπορώ να αντιληφθώ ακόμη και το πότε, και κυρίως το γιατί, ίσως να κάνουν λάθος. Που, με λίγα λόγια, αισθάνομαι απόλυτα οικεία μαζί τους και έμαθα σε βάθος χρόνου να τις εμπιστεύομαι.

Θα ξανατονίσω επίσης ότι οι αποδόσεις που βλέπετε είναι με μηδενική γκανιότα και τελείως ψυχρές. Δεν ξέρουν και δεν ενσωματώνουν ούτε πιθανές σημαντικές απουσίες, ούτε αλλαγές προπονητών, ούτε τις ιδιαιτερότητες ενός ντέρμπι, ούτε επιβαρυμένα προγράμματα, ούτε οικονομικά/εξωαγωνιστικά προβλήματα, ούτε τίποτα. Και φυσικά δεν τις ενδιαφέρει τι θα παίξει ο κόσμος και πού πρέπει να καλυφθούν και να καλύψουν τα νώτα τους…

Κι αν βέβαια δεν ξέρουν τίποτε από όλα αυτά, θα ρωτήσετε, τι είναι αυτό που ξέρουν, πού δίνουν βαρύτητα και τι υπολογίζουν;

Αρκετά πράγματα. Πρώτα από όλα, ξέρουν ότι, για παράδειγμα, η Άστον Βίλα και η Σάντερλαντ είναι πολύ μεγάλα μεγέθη για το επίπεδο της Τσάμπιονσιπ και της Λιγκ 1, αντίστοιχα, ενώ η Ρόδεραμ ή η Ακρινγκτον, πάντα για την κατηγορία τους, δύο «χωριά». Οπως επίσης ξέρουν ότι, πάλι π.χ., η Λιντς είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα της φετινής Τσάμπιονσιπ όσον αφορά τα xGoals και η Ιπσουιτς μακράν η χειρότερη. Κι όπως, τέλος, ξέρουν και τη φόρμα των ομάδων, ότι, ας πούμε, η Λούτον τρέχει 6-0-0 εντός-εκτός και η Πορτ Βέιλ 1-2-3 εντός έδρας.

Όλα αυτά μαζί, με το ανάλογο καλιμπράρισμα όπου χρειάζεται, καταλήγουν στο αποτέλεσμα που βλέπετε.

Καλές γιορτές σε όλους!