ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Φαβορί και αουτσάιντερ στις εκλογές ΕΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 14:51 07/09/2021

Στα τέλη του περασμένου Μάη όλα έδειχναν πως οι εκλογές της ΕΟΚ θα γίνονταν, αφού νομικά όλα τα προσκόμματα της πολιτικής ηγεσίας είχαν ξεπεραστεί. Φευ. Όταν όλοι οι νόμιμοι τρόποι κατέρρευσαν, με απόφαση σοκ για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, περί “μη συνάθροισης στις περιοχές που περικλείονται από τις οδούς….”, οι εκλογές ματαιώθηκαν την 12η ώρα! Αυτό το τριήμερο, όμως, τίποτε δεν προοικονομεί εκ νέου ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας. ΤΟ μπάσκετ πάει στις κάλπες!

Τι έχει αλλάξει από τότε; Μάλλον τίποτα. Φασούλας, Παπανικολάου και Λιόλιος εξακολουθούν να διεκδικούν πρωτιά στην εκλογική διαδικασία, τους περισσότερους σύμβουλους και εντέλει την προεδρία. Οι εκλογές έπαιζαν και τότε, παίζουν και τώρα στο στοιχηματικό τερέν της Nοvibet. Και τι άλλαξε από τον Μάιο; Τότε πρώτο φαβορί ήταν ο Λιόλιος στο 2,40 με τον Παπανικολάου στο 2,50 και αουτσάιντερ τον Παναγιώτη Φασούλα στο 3,50. Σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει παρασάγγας όσον αφορά στις αποδόσεις. Να μαρτυρά και αλλαγή στους συσχετισμούς και τις συνεργασίες; Ισως ναι, ίσως όχι.

Σήμερα, λιγότερα από πέντε 24ωρα προ της κάλπης, ο Φασούλας είναι γκραν φαβορί στο 1,85 ενώ προ ημερών είχε πέσει μέχρι και το 1,60. Δεύτερος έχει περάσει ο Λιόλιος στο 2,35 και ο -για κάποιους ρυθμιστής της εκλογικής μάχης- Παπανικολάου έχει υποχωρήσει στο 5,50. Για κάποιους η σύμπλευση Γκάλη με τον Φασούλα του 1,85 είναι τέτοιας βαρύτητας που ίσως κρίνει τη μάχη. Οι γνωρίζοντες λένε πως εντέλει ο Γκάλης έχει τεράστιο έρεισμα μεν, αλλά δεν ψηφίζει ο λαός, μα τα μπασκετικά κλαμπ και οι εκπρόσωποί των. Και εκεί το έρεισμα το έχει ο τεχνοκράτης Λιόλιος του 2,35. 

Και υπάρχουν και οι… πονηροί που λένε πως τελικά, δεν παίζεται στοίχψημα για νικητή εκλογών (!) αλλά για πρόεδρο. Που σημαίνει πως αν χρειαστεί να πάμε σε “κυβέρνηση” συνεργασίας, ο όποιος τρίτος θα έχει τεράστιο leverage, να ανταλλάξει στήριξη άλλης παράταξης με την τιμητική καρέκλα του προέδρου ας πούμε. Και κάπως έτσι σκέφτεσαι πως έστω κι αν βγει τρίτος σε ψηφους το αουτσάιντερ Παπανικολάου του 5,50, ποιος και πώς τον βγάζει έτσι εύκολα εκτός κάδρου για την προεδρία; Κυριακή μισή γιορτή. Η άλλη μισή όταν πάμε για την ανάδειξη προέδρου και του ΔΣ του…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ