ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Θ. Χαρόπουλος: Όλες μένουν, όλες πέφτουν, όλες παίζουν μπαράζ!

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 01:00 01/12/2019

Τελευταία αγωνιστική στη Νορβηγία και τα σενάρια φέτος είναι περίπου αμέτρητα. Οι συνδυασμοί, μάλλον, αφού τα σενάρια περιγράφονται επαρκώς στην έντυπη ΜΜ και στις σημειώσεις κάθε ανάλυσης. Εδώ, σε αυτό το μπλογκ, θα τα βρείτε μαζεμένα. Τι θέλει κάθε μία εκ των ομάδων με ισχυρό κίνητρο απόψε.

Στην κορυφή τα πράγματα είναι απλούστατα. Η Ρόζενμποργκ μπορεί να καταταγεί 3η και να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο αν κερδίσει και ταυτόχρονα ηττηθεί η Οντ. Αν κάνει έστω έναν πόντο η Οντ στη Χάουγκεσουντ, όλα τελειώνουν.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, πάντως, συγκεντρώνεται στην ουρά, όπου 6 ομάδες έχουν λιγότερες ή περισσότερες πιθανότητες για άμεση σωτηρία, για διεκδίκηση της θέσης τους στην κατηγορία στα διπλά μπαράζ με την 3η της OBOS league, αλλά και για άμεσο υποβιβασμό! Ολες μένουν, όλες πέφτουν, όλες παίζουν μπαράζ, δηλαδή.

Βαθμολογία Α' νορβηγίας

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορεί να σωθεί απευθείας κάθε ομάδα ή πως μπορεί να διεκδικήσει τη θέση της στην κατηγορία σε μπαράζ. Τα κρίσιμα ματς είναι Λίλεστρομ – Σάρπσμποργκ, Κρίστιανσουντ – Στρομσγκόντσετ, Τρόμσο – Σταμπάεκ, Μιοντάλεν – Βαλερένγκα και Ρόζενμποργκ – Ρανχάιμ:

*** Οποια εκ των ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ κερδίσει το μεταξύ τους ματς, παραμένει. 

*** Η ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ με ισοπαλία σώζεται αρκεί να μη κερδίσει μία εκ των Τρόμσο, Στρόμγσκοντσετ ή να μην κερδίσει η Μιοντάλεν με πέντε γκολ ή η Ράνχαϊμ με οκτώ. Η Σάρπσμποργκ, δε, σώζεται και με ήττα, αν κάνουν γκέλα Μιοντάλεν, Ράνχαϊμ και ηττηθεί μία εκ των Τρόμσο, Στρόμσγκοντσετ.

*** Η ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ με ισοπαλία για να μείνει απευθείας θέλει γκέλες των Ράνχαϊμ, Μιοντάλεν, Τρόμσο ή δύο εξ αυτών και ήττα της Στρόμσγκοντσετ. Με ήττα η Λίλεστρομ σώζεται αν ηττηθεί η Τρόμσο και δεν κερδίσουν Μιοντάλεν και Ράνχαϊμ. Υπάρχει δε και το σενάριο να παίξει μπαράζ σωτηρίας, αν κάνει ήττα και χάσει η Τρόμσο με ταυτόχρονη γκέλα μίας εκ των Μιοντάλεν, Ράνχαϊμ.

*** Η ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ (εκτός με Κρίστιανσουντ) με νίκη μένει στην κατηγορία, με ισοπαλία σώζεται αν δεν κερδίσουν τρεις εκ των Τρόμσο, Ράνχαϊμ, Μιοντάλεν, Λίλεστρομ. Με ήττα σώζεται αν δεν κερδίσουν Ράνχαϊμ, Μιοντάλεν και χάσει μία εκ των Τρόμσο, Λίλεστρομ (και διατηρήσει την υπέρ της διαφορά τερμάτων με τη Λίλεστρομ αν ισοβαθμήσουν στην 14η θέση). Πάει σε μπαράζ, αν ηττηθεί και γκελάρουν οι Μιοντάλεν, Ράνχαϊμ.

*** Η ΤΡΟΜΣΟ (εντός με Στάμπαεκ) με νίκη σώζεται απευθείας. Με ισοπαλία σώζεται αν χάσουν δύο εκ των Σάρπσμποργκ, Λίλεστρομ, Στρόμσγκοντσετ και γκελάρουν Μιοντάλεν, Ράνχαϊμ. Με ισοπαλία παίζει μπαράζ αν γκελάρουν Μιοντάλεν, Ράνχαϊμ και δεν χάσει καμία εκ των Σάρπσμποργκ, Στρομσγκοντσετ, Λίλεστρομ. Με ήττα παίζει μπαράζ αν δεν κερδίσουν Μιοντάλεν, Ράνχαϊμ. 

*** Η ΜΙΟΝΤΑΛΕΝ (εντός με Βαλερένγκα) σώζεται αν κερδίσει και ηττηθούν δύο εκ των Σάρπσμποργκ, Τρόμσο, Λίλεστρομ, Στρόμσγκοντσετ. Αν κερδίσει και φέρουν “Χ” οι προπορευόμενες, υπερτερεί των Τρόμσο, Λίλεστρομ στην ισοβαθμία και θέλει δύο γκολ διαφορά για να “έχει” και την Στρόμσγκοντσετ ή 5 για τη Σάρπσμποργκ. Πάει σε μπαράζ αν κερδίσει και ταυτόχρονα γκελάρουν δύο εκ των Ρανχαϊμ, Τρόμσο, Λίλεστρομ.

*** Η ΡΑΝΧΑΪΜ (εκτός με Ρόζενμποργκ) με νίκη σώζεται αν χάσουν τρεις εκ των Σάρπσμποργκ, Στρόσμγκοντσετ, Λίλεστρομ, Τρόμσο. Μιοντάλεν (ή και με ισοπαλία της Μιοντάλεν συνδυαζόμενη με δύο ήττες των άλλων τεσσάρων). Θα παίξει μπαράζ, δε, αν η ίδια κερδίσει, η Τρόμσο κάνει ισοπαλία και γκελάρει η Μιοντάλεν.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ