Ανάλυση
Προγνωστικό
Στατιστικά
Διαιτητής
Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία) Γήπεδο
Puskas Arena (67,215). Απόσταση
Σε ουδέτερο γήπεδο στη Βουδαπέστη, που απέχει 644 χλμ. από τη φυσική έδρα της Λειψίας και 1.683 χλμ. απ' αυτή της Λίβερπουλ. Καιρός
Ψυχρός
Λειψία
Ανάλυση:
Σε καλή φόρμα η Λειψία, προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες, σταθερά δεύτερη στο πρωτάθλημα, βρίσκεται πλέον στο -5 από την Μπάγερν και δείχνει η μόνη στην Μπουντεσλίγκα που μπορεί ως ένα σημείο να ακολουθήσει τους Βαυαρούς.
Την Παρασκευή κέρδισε δίκαια εντός έδρας 2-1 την Αουγκσμπουργκ, αν και με λίγο άγχος στο φινάλε, καθώς δέχθηκε τη μείωση στο 77’ με πέναλτι. Είχε πάντως ευκαιρίες και για τρίτο γκολ.
Αγωνιστικά νέα:
Εκλεισε στην Μπάγερν για το καλοκαίρι ο κορυφαίος της στόπερ Ουπαμεκανό, με 43 εκατ. ευρώ. Μέχρι τότε θα υπολογίζεται κανονικά από τον Νάγκελζμαν, δεν έχουν τέτοια κόμπλεξ οι Γερμανοί.
Δεν πρόλαβε τελικά να επιστρέψει ο Φόρσμπεργκ, που φέτος κάνει καλή σεζόν και θεωρείται από τις βασικές επιλογές του Νάγκελζμαν.
Επανέρχεται ο χρήσιμος μπακ/χαφ Χένριχς. Ακολούθησε την αποστολή στην Ουγγαρία, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος 100%.
Από την αρχή της σεζόν έξω ο σημαντικός αμυντικός χαφ Λάιμερ. Πάγια έξω και ο νεοφερμένος μεσοεπιθετικός Σομποσλάι (Ζάλτσμπουργκ), δεν έχει αγωνιστεί λεπτό με τη Λειψία.
Λίβερπουλ
Ανάλυση:
Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα ζητήματα στο να τερματίσει πρώτη στον όμιλο, σε γενικές γραμμές ουσιαστική και πειστική, κάποιες φορές και κομμάτι τυχερή.
Όλα αυτά που δεν έχει στο κομμάτι της Πρέμιερ, τρεις σερί ήττες μετά το εκτός έδρας 3-1 από τη Λέστερ, 30 πόντους κάτω (40 έναντι 70) από την αντίστοιχη περσινή αγωνιστική και στο -13 από τη Μάν. Σίτι.
Το λες και περίεργο παιχνίδι, με τις καθαρότερες φάσεις σε μια ανοιχτή εξέλιξη και μπροστά (67’), κάπου εκεί έσβησαν οι διακόπτες – απανωτά παιδικά λάθη πίσω και πλήρης ανατροπή (78’, 81’, 85’). 3 γκολ από τη Μάν. Σίτι στο διάστημα 73’-83’, άλλα τόσο στο Λέστερ, τυχαίο δύσκολα είναι.
Αγωνιστικά νέα:
Ταυτισμένη με τα προβλήματα. Στο Λέστερ έγινε αλλαγή και τέθηκε νοκ άουτ ο Μίλνερ. Εχασε το ίδιο και μένει εκτός ο Φαμπίνιο, προπονήθηκαν όμως κανονικά ο νέος στόπερ Ντέιβις και ο Οριγκί.
Συνεχίζουν εκτός οι Ματίπ, Κεϊτά, Ζότα, Γκόμες, Φαν Ντάικ,
Λειψία - Λίβερπουλ Προγνωστικά
Ομάδα
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
62.5%
62.5%
62.5%
30%
60%
40%