Λιλ - Στρασβούργο
ΠΡΟΤΑΣΗ: G/G (1,95)
Η Λιλ έρχεται από πολύ απαιτητικό παιχνίδι την Πέμπτη με την Αστον Βίλα. Μπορεί να υπάρχει στεναχώρια αλλά υπάρχει και περηφάνια για την προσπάθεια και μεγάλη διάθεση για να τελειώσει δυνατά τη σεζόν. Το Στρασβούργο έχει βελτιωθεί επιθετικά, πλέον δεν παίζει με ιδιαίτερη πίεση και βγάζει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Το γκολ είναι στις δυνατότητές του. Αρκετά αξιόλογο το G/G στο 1,95 στην Bet365.
Εφτασε μια ανάσα από ιστορική πρόκριση δείχνοντας μεγάλες δυνατότητες σε δύο ματς με την Αστον Βίλα.
Την Πέμπτη στη ρεβάνς του 2-1 του πρώτου αγώνα, με μια από τις σοβαρότερες φετινές εμφανίσεις προηγήθηκε με 2-0 αλλά στο μοναδικό της λάθος (87’) δέχθηκε γκολ. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι και αποκλείστηκε στα πέναλτι.
Πλέον όλο το βάρος πέφτει στο πρωτάθλημα και στο να διατηρηθεί τουλάχιστον στην 4η θέση που οδηγεί σε προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Πρέπει άμεσα να σκεφτούμε το Στρασβούργο, που είναι παιχνίδι ίσως σημαντικότερο και από αυτό με τη Βίλα. Οι παίκτες είναι δυνατοί ψυχολογικά και πιστεύω πως θα ξεπεράσουν την απογοήτευση. Δεν υπάρχει χρόνος για αδυναμίες αυτή τη στιγμή» είπε ο Φονσέκα.
Ελειψε την Πέμπτη λόγω διαστρέμματος ο σημαντικός και φορμαρισμένος Κοσοβάρος ακραίος Ζέγκροβα (26/5). Τώρα θα είναι παρών.
Τιμωρημένος ο Αλγερινός μέσος Μπενταλέμπ (21/0). Μακροχρόνιοι ο έμπειρος στόπερ Υμτιτί (6/0) και ο νεοαποκτηθείς φορ Ιλιτς.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σεβαλιέ (28) – Σάντος (24/1), Αλεξάντρο (24/0), Ντιακιτέ (15/3), Γκούντμουντσον (19/1) – Ανχ. Γκόμες (25/0), Αντρέ (26/3) – Ζέγκροβα (26/5), Χάραλντσον (20/1), Καβαλέιρο (15/1) - Ντέιβιντ (28/16).
Κάποιο φρεσκάρισμα είναι πιθανό. Ο στόπερ Αλεξάντρο θα αντικαταστήσει τον 18χρονο Γιορό (27/2) που έχει τραβήξει γερό κουπί φέτος.
Στο κέντρο αναμένεται να παίξει ο πολυσύνθετος Αγγλος Ανχελ Γκόμες ενώ στην επίθεση είναι υποψήφιος ο Πορτογάλος ακραίος Καβαλέιρο που επέστρεψε από μεγάλη απουσία και μπήκε αλλαγή την Πέμπτη.
Εχει ανεβάσει αισθητά στροφές, δείχνει πλέον σταθερά πως οι νεαροί του παίκτες αρχίζουν και ωριμάζουν και η παραμονή θεωρείται δεδομένη.
Τα τελευταία αποτελέσματα συνδυάζονται με καλές εμφανίσεις, όπως και στο 3-1 με τη Ρεμς όπου βρέθηκε να χάνει στο 7’ αλλά δεν πανικοβλήθηκε.
Ισοφάρισε ο πολύπειρος φορ Γκαμερό με πέναλτι (44’) και με πολύ πιεστικό β’ μέρος έφτασε στη νίκη με τον στόπερ Σιλά και τον επιθετικό Σαΐ.
Επιστρέφουν ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός Ντιαρά (27/2) και ο Ολλανδός φορ Εμέγκα (23/7).
Παραμένει εκτός ο μεσοεπιθετικός Αντζελο (21/0). Μακροχρόνιος ο ημιβασικός φορ Μοτίμπα (14/3).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-3): Μπελαρούς (10) – Περέν (27/0), Σο (9/0), Σιλά (17/2) - Γκιλμπέρ (27/1), Σάντος (6/0), Σισοκό (23/0), Ντελέν (23/1) - Μπακουά (27/2), Εμέγκα (23/7), Γκαμερό (23/4).
Με πολλές λύσεις πλέον ο Βιεϊρά, μπορεί να δοκιμάσει αρκετά πράγματα ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Ο έμπειρος Γκαμερό αναμένεται να συνεχίσει.