Μαρσέιγ
Ανάλυση:
Με επιθετικό στιλ ξεκίνησε ο Γκατούζο στον πάγκο της και για ένα ημίχρονο στη Μονακό έδειξε στοιχεία που δεν είχε δείξει ως τώρα. Προηγήθηκε δύο φορές αλλά προδόθηκε από την άμυνα και αφού ισοφαρίστηκε, έχασε στο 52’ με 3-2. Εβαλε το πρώτο του γκολ ο ακραίος Ν’ Ντιάιγ, ακριβό απόκτημα του καλοκαιριού.
Την Πέμπτη υποδέχθηκε την Μπράιτον κι έφερε 2-2. Μοιρασμένο ανά ημίχρονα το παιχνίδι. Καλύτερη στο πρώτο, προηγήθηκε με 2-0 με τους Μπεμπά και Βερετού. Αλλά στη συνέχεια ξέμεινε από δυνάμεις και φάνηκε ξανά πως έχει αντοχές για μια περίπου ώρα. Οι Αγγλοι ισοφάρισαν και αν είχαν λίγο χρόνο ακόμα θα μπορούσαν και να το γυρίσουν.
Αγωνιστικά νέα:
«Η νίκη είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Θα έδινα και τα δυο μου χέρια για να την πάρουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Γκατούζο, που φαίνεται να αναγνωρίζει το πρόβλημα φυσικής κατάστασης.
Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Λόντι (6/0). Τραυματίστηκαν ο στόπερ Ζιγκό (5/1) και ο μέσος Βερετού (7/0). Επιστρέφει μετά από δύο αγώνες ο αθλητικός χαφ Κοντογκμπιά (3/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λόπες (7) – Κλος (7/0), Μπεμπά (7/1), Μπαλέρντι (3/0), Μουρίγιο (1/0) – Χαρίτ (6/0, 1 σαν βασικός), Ρονζιέ (7/0), Ουνάχι (3/1) – Σαρ (5/2), Ν’ Ντιάιγ (7/1), Ομπαμεγιάνγκ (7/0).
Το κέντρο έχει μόνο έναν υγιή καθαρό ανασταλτικό, τον αρχηγό Ρονζιέ. Ο Κοντογκμπιά είναι και λίγο ρίσκο αν μπει απευθείας. Ο Χαρίτ ξεπέρασε ένα χτύπημα την Πέμπτη και κρατάει τη θέση του.
Μπροστά ίσως επανέρθει βασικός το σενεγαλέζικο παλτό Ισμαΐλα Σαρ αλλά υποψήφιος είναι και το αργεντίνικο δαμάλι Κορέα, που θα αποφασιστεί μέσα στη μέρα αν μπορεί να παίξει γιατί έχει ένα χτύπημα από την Πέμπτη.
Χάβρη
Ανάλυση:
Από το δεύτερο ημίχρονο με την Κλερμόν, που την κέρδισε χάρη σε δύο γκολ ως το 7’, είχε εμφανίσει κάποια σημάδια κόπωσης. Τα επιβεβαίωσε με τη Λιλ, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Εξαιρουμένου ενός αρχικού ενθουσιασμού, γρήγορα έσβησε και το 2-0 ήρθε πανεύκολα.
Αγωνιστικά νέα:
Επιστρέφει άμεσα ο βασικός φορ Μπαγιό (3/1), που δεν έπαιξε επειδή είναι δανεικός από τη Λιλ. Επανέρχεται και ο βασικός νεαρός στόπερ Σανγκαντέ (6/0), που έλειψε τελευταία στιγμή την περασμένη εβδομάδα.
Εκτός στα τελευταία ο ταλαντούχος επιθετικός Ζουζού (3/0 σαν αλλαγή). Μακροχρόνιος ο ανερχόμενος μέσος Ταργκαλίν (1/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ντεσμάς (7) – Σαλμιέ (7/0), Σανγκαντέ (6/0), Λορίς (7/1), Οπερί (6/0) – Κεστά (7/0), Κουζάγιεφ (7/2), Τουρέ (7/0) – Καζιμίρ (5/0), Αλιούι (7/4), Μπαγιό (3/1).
Οι δύο επιστροφές θα μπούνε και στην 11άδα, σε άμυνα και επίθεση.