Μπάγερν Μονάχου
Ανάλυση:
Μπαρούτι μυρίζουν τα αποδυτήρια της μετά το 3-0 της Τρίτης στο Μάντσεστερ από τη Σίτι για τον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Σανέ και Μανέ είχαν έναν πολύ έντονο καβγά με τον Σενεγαλέζο να χαστουκίζει τον Γερμανό διεθνή! Από την πλευρά του Μανέ, βγαίνει ότι ο Σανέ τον έβρισε και για αυτό έχασε την ψυχραιμία του. Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα είναι πολύ βαρύ και μοιάζει απίθανο οι Βαυαροί να μπορέσουν να γυρίσουν την κατάσταση στον επαναληπτικό της Τετάρτης.
Άλλωστε, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς στο τέλος είπε και ευχαριστώ που το σκορ δεν ξέφυγε περισσότερο. Αλλού για αλλού η άμυνά της και ιδίως ο στόπερ Ουπαμεκανό. Κραυγαλέα στην επίθεση η έλλειψη ενός κλασικού φορ. Πιο δραστήριος όλων ήταν ο Σανέ, αλλά χωρίς ουσία στην τελική ενέργεια. Εντελώς απαρατήρητος ο Μανέ, που μπήκε αλλαγή στο 69', ντεφορμέ Μουσιάλα και Γκνάμπρι.
Αγωνιστικά νέα:
Εκτός αποστολής ο Μανέ (20/6) με την χειροδικία εναντίον του Σανέ. Μάλιστα, αναμένεται να τιμωρηθεί και με πολύ βαρύ πρόστιμο. Η Μπάγερν δεν το έχει ανακοινώσει, αλλά κατά πληροφορίες μπορεί να φτάσει στο μισό εκατομμύριο ευρώ!
Δεν προλαβαίνει τελικά ο Τσούπο-Μοτίνγκ (18/10), που έλειψε και στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάγια έξω Νόιερ (12/0) και Ερναντές (7/0).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ζόμερ – Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ, Μίλερ, Κομάν – Γκνάμπρι.
Ελλείψει του Τσούπο-Μοτίνγκ μάλλον θα παίξει ξανά ο Γκνάμπρι ως ψευτοεννιάρι. Ο Μίλερ αναμένεται να επιστρέψει αντί του Μουσιάλα, που ήταν απογοητευτικός στο Μάντσεστερ. Παίζεται μία θέση στους μπακ μεταξύ Κανσέλο και Ντέιβις.
Χόφενχαϊμ
Ανάλυση:
Με τρεις κολλητές νίκες από τελευταία σκαρφάλωσε 14η και απέδειξε πως με βάση την ποιότητά της, δεν έπρεπε ποτέ να μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού.
Καθαρό το 2-0 (22', 69') επί της Σάλκε, είχε σαφώς τις περισσότερες και καλύτερες φάσεις. Προηγήθηκε με αυτογκόλ και το έκλεισε με πέναλτι, το οποίο εκτελέστηκε δύο φορές. Στο 85' έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ για το 3-0.
Πρώτη φορά ο τεχνικός Ματαράτσο κάνει τρεις σερί νίκες στην Μπουντεσλίγκα. «Ο τρόπος που πανηγύριζε ο πάγκος και έδινε ώθηση σε όσους έπαιζαν δείχνει τους δεσμούς που έχει αυτή η ομάδα», ικανοποιημένος ο Ματαράτσο από το συνολικό κλίμα στη Χόφε.
Αγωνιστικά νέα:
Μία νέα απώλεια, τέθηκε νοκ άουτ ο έμπειρος στόπερ Φογκτ (21/0). Ίσως επιστρέψει σε αποστολή μετά από 5 μήνες ο κορυφαίος χαφ Πρέμελ (13/1). Πιθανή η επάνοδος και του μπακ/χαφ/εξτρέμ Σκοβ (19/3), που λείπει σχεδόν έναν μήνα. Πάλι τιμωρημένος ο εφεδρικός φορ Νταμπούρ (16/5, 11 αλλ.).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-1-2): Μπάουμαν – Κάμπακ, Μπρουκς, Ακπογκούμα – Καντεράμπεκ, Γκάιγκερ, Μπέκερ, Ανχελίνιο – Κράμαριτς – Μπεμπού, Μπαουμγκάρτνερ.
Το κενό του Φογκτ θα καλύψει ο Κάμπακ, που είναι πιο δυναμικός και ταχύς, αλλά και... γκαφατζής. Ισως ενισχύσει τη μεσαία γραμμή ο Ματαράτσο με ένα έξτρα εξάρι (Ρούντι, Στίλερ ή Τοχουμτσού).