Ανάλυση
Προγνωστικό
Στατιστικά
Γήπεδο
Estádio da Luz (64.642) Απόσταση
-
Μπενφίκα
Ανάλυση:
Είχε και πάλη ρηχή εικόνα στην Ουκρανία, έδειξε ξανά ότι διανύει δύσκολη περίοδο, αλλά έφυγε ζωντανή με το 2-1, ισοφαρίζοντας προσωρινά με πέναλτι του Πίτσι στο 67’.
Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε τη Δευτέρα στη ζόρικη έδρα της Ζιλ Βισέντε κι έστω και με το ισχνό 1-0 και χωρίς πάλι να πιάσει καλή απόδοση κατάφερε να διακόψει τα τέσσερα σερί επίσημα χωρίς νίκη και να επιστρέψει στην κορυφή, καθώς την είχε προσπεράσει η Πόρτο.
Αγωνιστικά νέα:
Εξέτισε ευρωπαϊκή τιμωρία ο νέος χαφ Βέιγκλ, που απέκτησε από την Ντόρτμουντ. Παραμένουν απώλειες ο δ. μπακ Αλμέιδα και ο χαφ Γκάμπριελ.
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ανάλυση:
Δεν έβγαλε δα και μάτια στο πρώτο ματς, κέρδισε μεν, όμως το 2-1 της δίνει ελάχιστο προβάδισμα. Οι Ζούνιορ Μοράες αφενός και οι Τάισον-Μάρλος αφετέρου καλά κλεισμένοι σίγησαν και μόνο από το κέντρο -και δη τον άξονα- (Αλαν Πάτρικ, Κοβαλένκο) βρέθηκαν λύσεις στο σκοράρισμα. Οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες στα δάκτυλα μιας παλάμης.
Στο πρωτάθλημα η επανέναρξη την έφερε αντιμέτωπη με τη Ντέσνα την οποία υπέταξε μόνο στο 94’ με 1-0 (σκόρερ ο Μάρλος), με το μυαλό να είναι εμφανώς στην Ευρώπη και στη ρεβάνς της Λισσαβόνας. Αλλωστε με το υπέρ της +14 είναι πρακτικά τελειωμένο το πρωτάθλημα και έχει την πολυτέλεια να το χρησιμοποιεί για …προπονήσεις, εξ ου καςι μόνο 4 παίκτες έπαιξαν 90’ και στα δύο παιχνίδια (Μπενφίκα και Ντέσνα), οι Ματβιένκο, Στεπανένκο, Αλαν Πάτρικ και Ζούνιορ Μοράες (αλλαγές αγωνίστηκαν οι Μάρλος, Τάισον και Ισμαϊλι για 30’ και 20’ αντίστοιχα).
Αγωνιστικά νέα:
Μολονότι είχε δει απευθείας κόκκινη και όχι δεύτερη κίτρινη στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Αταλάντα, τιμωρήθηκε με μια μόνο αγωνιστική ο Ντοντό (ακραίος μπακ/χαφ, 11/1), ως εκ τούτου εξέτισε στο πρώτο ματς και είναι διαθέσιμος απόψε. Διεκδικεί, δε, θέση βασικού από τον Μπόλμπατ στο δεξί άκρο της άμυνας. Αλλο ερωτηματικό δεν υπάρχει, με ουσιαστικά πλήρη αποστολή η Σαχτάρ, χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.
Μπενφίκα - Σαχτάρ Ντόνετσκ Προγνωστικά
Ομάδα
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
50%
50%
50%
100%
100%
100%