5η θέση
i Η Η Ι Η Ν Η
22:00
4η θέση
i Ι Ι Η Ν Ν Ν
Ανάλυση
Προγνωστικό
Στατιστικά
Γήπεδο
Allianz Riviera (36.180) Απόσταση
-
Νις
Ανάλυση:
Με χαμηλωμένα τα φτερά ξεκινά τη σεζόν αφού παρά το ότι λεφτά υπάρχουν, το χέρι πλέον δεν μπαίνει εύκολα στην τσέπη από τους ιδιοκτήτες. Μεγάλο ερωτηματικό και ο 34χρονος Ιταλός τεχνικός Φαριόλι, με μικρή εμπειρία στην Τουρκία.
Ακλόνητος ο 40χρονος στόπερ/αρχηγός Ντάντε. Μεγαλύτερη μεταγραφή ο ακραίος Μπογκά (Αταλάντα).
Στα τελευταία φιλικά έχασε με 2-0 από την Μπράγκα και στη γενική πρόβα έφερε με καλή εμφάνιση 1-1 με τη Βιγιαρεάλ το Σάββατο.
Σκόρερ ο νεοαποκτηθείς μέσος Σανσόν (Στρασβούργο). Προτιμήθηκε ο γκολκίπερ Μπούλκα αντί του έμπειρου Σμάιχελ που έπαιξε βασικός με τις ρεζέρβες την Κυριακή με τη Φιορεντίνα κι έχασε με 2-1.
Ο Φαριόλι φαίνεται πως μπαίνει με θετικό πνεύμα, «θα είναι ανοιχτό ματς. Ο στόχος δεν είναι να φάμε ένα γκολ λιγότερο από τον αντίπαλο αλλά να βάλουμε ένα παραπάνω. Θα είναι όπως σ’ ένα ρινγκ του μποξ, πότε θα χτυπάει ο ένας, πότε ο άλλος» είπε.
Αγωνιστικά νέα:
Τραυματίας τις προηγούμενες ημέρες ο πολυσύνθετος μέσος Μπουνταουΐ αλλά τελικά μπήκε στην αποστολή. Ο τεχνίτης μεσοεπιθετικός Κλοντ – Μορίς ίσως θα είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπούλκα – Λοτόμπα, Τοντιμπό, Ντάντε, Μπαρ – Γιουσούφ, Σανσόν, Τυράμ – Μπογκά, Λαμπόρντ, Μοφι.
Ο Φαριόλι αρχικά κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το ποιον γκολκίπερ θα ξεκινήσει, Μπούλκα ή Σμάιχελ. Τελικά ο Πολωνός Μπούλκα θα είναι ο τυχερός ενώ ο Σμάιχελ δεν μπήκε ούτε στην αποστολή και μάλλον θα πρέπει να ψάχνει ήδη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
Στα δεξιά Λοτόμπα η ο πιο επιθετικογενής αλλά ευάλωτος Ατάλ.
Στο κέντρο νέο πρόσωπο ο Σανσόν (δανεικός από την Αστον Βίλα), που πέρσι βοήθησε πολύ το Στρασβούργο. Μπροστά οι Λαμπόρντ (13 γκολ πέρυσι) και Μόφι (6 γκολ πέρυσι στο β’ γύρο) θα έχουν μαζί τους το νεοαποκτηθέντα Μπογκά.
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Λιλ
Ανάλυση:
Από τις θεαματικότερες ομάδες της περσινής σεζόν, φαίνεται πως συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος αφού ο Φονσέκα παραμένει πιστός στα πλάνα του.
Εχει αλλάξει πάντως πρόσωπα, προς αποχώρηση θεωρούταν και ο αρχισκόρερ Ντέιβιντ αν και ο Πορτογάλος κόουτς εκτιμά πως αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει.
Σημαντική προσθήκη ο 29χρονος στόπερ Ουμτιτί. Θα καλύψει το κενό του 37χρονου αρχηγού Φόντε που αποχώρησε.
4 μεταγραφές ζητά ακόμα ο τεχνικός της, στον «άσο», στο κέντρο και δύο παίκτες μπροστά. Πήρε τον Αργεντίνο μέσο Μιραμόν (Χιμνάσια) ενώ κλείνει κι ένα μέτριο Πορτογάλο εξτρέμ, τον Καβαλέιρο. Πέρυσι στην Αλάνιασπορ έβαλε 4 γκολ.
Σε 5 φιλικά έφερε 3-1-1. Εχασε με 2-1 από την Εμπολι και στο τελευταίο ήρθε 0-0 στην Μπρέντφορντ.
«Είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό όταν ξεκινάς μια δεύτερη σεζόν έχοντας ήδη βάλει βάσεις την προηγούμενη. Οι νέοι μας παίκτες είναι έξυπνοι και κατάλαβαν γρήγορα τις απαιτήσεις μας» δήλωσε ο Φονσέκα.
Αγωνιστικά νέα:
Τραυματίστηκε ο καλός αλλά ευάλωτος ακραίος Ουνάς, ανέτοιμος ο αντικαταστάτης του Ζέγκροβα αν κι έκανε κάποιες προπονήσεις αυτή την εβδομάδα και ο Φονσέκα λέει πως τον υπολογίζει. Ανέτοιμος και ο στόπερ Υμτιτί. Μακροχρόνιος ο στόπερ Τζαλό.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σεβαλιέ – Τ. Σάντος, Ντιακιτέ, Γιορό, Ισμαΐλι – Αντρέ, Μπαλέμπα – Ανχ. Γκόμες, Καμπελά, Βιρζινιύς – Ντέιβιντ.
Ο πολυσύνθετος μπακ/στόπερ Ντιακιτέ θα παίξει δίπλα στον 17χρονο Γιορό και δεξιά ντεμπουτάρει ο νεαρός Βραζιλιάνος Τ. Σάντος.
Πίσω από τον Ντέιβιντ (24 γκολ πέρυσι) οι Γκόμες και Καμπελά είναι σχετικά κλασικές επιλογές. Δεξιά θα μπει ή ο γρήγορος αλλά και αρκετά άγουρος Βιρζινιύς ή ο νεοαποκτηθείς Ισλανδός Χάραλντσον (Κοπεγχάγη).
Νις - Λιλ Προγνωστικά
Ομάδα
Θέση
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
Εκτίμηση
5η
74.2%
93.5%
61.3%
4η
58.1%
77.4%
51.6%
ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 dnb (1,98)
Αίνιγμα η Νις με τον άπειρο κόουτς, πάντως η 11άδα της είναι αρκετά αξιόλογη και δεν έχει προβλήματα. Επιθετικά μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις. Η Λιλ έχει προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Ο Φονσέκα δεν πάει στα σίγουρα, τεστάρει πράγματα. Δεν αξίζει να είναι φαβορί του 2,40 – 2,45. Αδικείται η Νις από τα σετ. Διορθώνει μεν ο άσος αλλά παραμένει αουτσάιντερ. Παίζεται και με dnb, στο 1,98 στην Betsson.