i Ν Η Ν Ν Η Ν
20:00

i Ν Η Η Ν Η Ν
Ανάλυση
Προγνωστικό
Στατιστικά
Γήπεδο
Stadion Stozice (16.038) Απόσταση
-
Ολίμπια Λιουμπλιάνας
Ανάλυση:
ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (Σλοβενία, Νο 197): Δεν πρέπει να συγχέεται με την παραδοσιακή Ολίμπια (χρεοκόπησε το 2005). Ιδρύθηκε το 2005 ως Ολίμπια Μπέζιγκραντ και από το 2009 μετακόμισε στη Λιουμπλιάνα, όταν και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία. Ανήκει από το 2015 στον γνωστό Αμερικανό επιχειρηματία Μίλαν Μάνταριτς (άλλοτε ιδιοκτήτης των Πόρτσμουθ και Λέστερ). Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2016, 2018), πέρυσι τερμάτισε δεύτερη και στο -9 από τη Μάριμπορ, την οποία νίκησε στον τελικό κυπέλλου με 2-1 (30/05) και πήρε το τρόπαιο.
Με συχνή παρουσία στην Ευρώπη από το 2011 (έλειψε τη διετία 2015-2016), πέρυσι ξεκίνησε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε από την Κάραμπαγκ (0-1, 0-0), κατόπιν στο Γιουρόπα απέκλεισε τις Κρουσέιντερς (5-1, 1-1), Ελσίνκι (3-0, 4-1), στα πλέι-οφ έμεινε εκτός από τη Σπάρτακ Τρνάβα (0-2, 1-1).
Αγωνιστικά νέα:
Μοναδικός διεθνής ο γκολκίπερ Βίντμαρ, έχει έξι ξένους και 9 παίκτες από τις πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες. Στις κυριότερες μεταγραφές αποκτήθηκαν ο εξτρέμ Μενάλο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), ο στόπερ Σμε (Μάριμπορ) και ο φορ Βούκουσιτς (Κρσκο, άλλοτε Πεσκάρα). Κυριότερες αποχωρήσεις του επιθετικού χαφ Κροναβέτερ και του αριστερού μπακ Στίγκλετς.
Ρίγας
Ανάλυση:
ΡΙΓΑΣ ΣΚΟΛΑ (Λετονία, Νο 392): Πέρυσι τερμάτισε τρίτη και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό κύπελλο. Η Ρίγας Σκόλα ήταν περισσότερο ομάδα ακαδημιών και το 2016 ανέβηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, κατέγραψε κατόπιν μια έκτη, μια πέμπτη και την περσινή τρίτη θέση.
Το πρωτάθλημα είναι σε πλήρη εξέλιξη (19η αγωνιστική), βρίσκεται στη δεύτερη θέση και το -4 από την πρωτοπόρο Ρίγα, δεν είχε καλή τρέχουσα φόρμα με τρεις ήττες σε τέσσερα ματς, στο τελευταίο (06/07) επικράτησε με 2-0 της Γελγκάβα.
Αγωνιστικά νέα:
Είχε έξι παίκτες στις πρόσφατες κλήσεις της εθνικής Λετονίας, στο ρόστερ διαθέτει 11 ξένους. Ξεχωρίζουν οι Σέρβοι επιθετικοί Λέμαγιτς, Καλιουντιέροβιτς, ο Σλοβάκος φορ Μάλετς, ενώ ο περσινός πρώτος σκόρερ Μάρουσιτς (Ουκρανία) απέχει καιρό λόγω τραυματισμού.
Ολίμπια Λιουμπλιάνας - Ρίγας Προγνωστικά
Ομάδα
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
50%
100%
0%

50%
75%
50%