Πόρτο
Ανάλυση:
Με συμπαγή εμφάνιση και χωρίς απρόοπτα το 2-0 στη Βιζέλα, που ήταν η τέταρτη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν θάμπωσε, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε, ήταν ουσιαστική.
Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο βλέπει την ομάδα του πιο συγκεντρωμένη μετά τη διακοπή και διακρίνει την αμυντική βελτίωση, που αποτελεί τη βάση για καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα προέβλεψε δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Εστορίλ, που μπορεί τώρα να είναι τελευταία, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα που έχει στο δυναμικό της.
Την Τρίτη περιμένει την Αντβέρπ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά νέα:
Παραμένει χωρίς έξι παίκτες. Για δεύτερο σερί εκτός ο αριστερός μπακ Γουέντελ (7/1) και ο εξτρέμ Γκαλένο (8/1). Συνεχίζουν ο αριστερός μπακ Ζαϊντού (2/0), ο επιθετικός χαφ Χάιμε, ο στόπερ Μαρκάνο (5/2) και ο εξτρέμ Βερόν. Καθώς δεν έχει αριστεροπόδαρο μπακ, αναμένεται να αλλάξει πλευρά ο Ζοάο Μάριο και να μπει στα δεξιά ο Μεξικανός Σάντσες.
Εστορίλ
Ανάλυση:
Συνεχίζει να χάνει, 3/3 ήττες με τον Βάσκο Σεάμπρα στο τιμόνι, παρότι δεν παίζει άσχημα. H αλήθεια είναι ότι άξιζε κάτι καλύτερο στο 1-0 από την Πορτιμονένσε, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει την υπεροχή που είχε στο β’ μέρος. Όπως και στο 0-1 από την Μπενφίκα στο 93’ δέχτηκε το γκολ από κόρνερ.
Γενικώς υπάρχουν θετικά αγωνιστικά δείγματα, αλλά όσο δεν έρχονται τα αποτελέσματα μεγαλώνει το άγχος. Ο Βάσκο Σεάμπρα δεν πιστεύει σε καμία διευκόλυνση από την πλευρά της Πόρτο, αλλά σκοπεύει να αποκαταστήσει τα εμπόδια εμπιστοσύνης της ομάδας του με μία καλή εμφάνιση και μία έκπληξη στο Ντραγκάο.
Αγωνιστικά νέα:
Συνεχίζει με ενοχλήσεις ο έμπειρος στόπερ Μανγκαλά (3/1), ενώ παραμένει απουσία και ο στόπερ Καμπάσο (6/0).