Ανάλυση
Προγνωστικό
Στατιστικά
Γήπεδο
Stamford Bridge (40.834) Απόσταση
-
Τσέλσι
Ανάλυση:
Η επιστροφή της στις μάχες του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έκρυψε τελικά αναταράξεις, αν και βίωσε έναν όμιλο πραγματικά ρώσικη ρουλέτα. Οριζε την τύχη της στο φινάλε αφού με νίκη δεν περίμενε κανένα σενάριο, βρήκε απέναντι της την αποκλεισμένη Λιλ και δεν έσπασε τη στάμνα, πολύ πιο πειστική η παρουσία της στα εκτός έδρας όπου και τέλειωσε αήττητη (2-1-0).
Μπαίνει στη μάχη των νοκ άουτ με φρεσκαρισμένη ψυχολογία αφού το Σάββατο επικράτησε 2-1 της Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι του Στάμφορντ Μπριτζ, σταθεροποιήθηκε στην 3η θέση και έγιανε τις πληγές από την ήττα με τη Μάντσεστερ Γιουν. Οριακό αλλά ακριβοδίκαιο αποτέλεσμα, ήταν καθολικά ανώτερη και το άξιζε.
Αγωνιστικά νέα:
«Ολοι ξέρουν πως στο γήπεδό μας υπάρχουν κατά καιρούς σημαντικά θέματα, έχει να κάνει περισσότερο με την αδυναμία μας στο να μετουσιώνουμε σε γκολ τις ευκαιρίες που φτιάχνουμε. Είναι καθαρά ζήτημα αυτοπεποίθησης και για να το πετάξουμε από πάνω μας χρειαζόμαστε εμπειρίες και αποτελέσματα, δεν υπάρχει ο εύκολος δρόμος» εξηγεί ο Λάμπαρντ, μιλώντας και για το σημερινό φυσικά.
«Νέοι παίκτες, δύσκολο, αλλά ας το απολαύσουν, είναι απλό το να παίζεις σε τόσο μεγάλα παιχνίδια, απλά μετράει η διασκέδαση της εμπειρίας. Μπορούμε και εμείς να γίνουμε μεγάλη ομάδα, ίσως να μην έχουμε αυτή τη μεγάλη εμπειρία αλλά ξέρουμε να συμπεριφερόμαστε σε τέτοια ματς και θα το δείξουμε».
Ετοιμος και ξαναγυρνάει ο Πέδρο, παραμένουν εκτός οι Καντέ, Πούλισιτς, Χάντσον-Οντόι. Με την Τότεναμ επέστρεψαν οι Εϊμπρααμ και ύστερα από πολύμηνη απουσία ο Λόφτους-Τσικ.
Μπάγερν Μονάχου
Ανάλυση:
H Μπάγερν έγινε η πρώτη γερμανική ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που προκρίνεται από τους ομίλους με το απόλυτο των βαθμών. Εκανε 6/6 νίκες με γκολ 24-5. Στην πορεία της προς την Τσέλσι συνάντησε την άλλη λονδρέζα της διοργάνωσης, την Τότεναμ την οποία κέρδισε δύο φορές, εκτός έδρας με το εκκωφαντικό 7-2 και την τελευταία αγωνιστική σε αδιάφορο ματς στο Μόναχο με 3-1.
Διανύει εξαιρετική φόρμα αφού είναι αήττητη 11 σερί παιχνίδια (10-1-0). Στο 14-1-2 ο απολογισμός της με τον Φλικ στον πάγκο.
Σταθερά πρώτη στο πρωτάθλημα, στο +1 από τη Λειψία. Την Παρασκευή πάντως υποτίμησε την ουραγό Πάντερμπορν στο Μόναχο. Εκανε ροτέισον, έπαιξε με το ασυνήθιστο για αυτήν 3-4-3, έδωσε δικαιώματα, ισοφαρίστηκε δύο φορές, αλλά στο τέλος κέρδισε 3-2 με γκολ στο 88’. Τη λύση βέβαια έδωσε ξανά ο Λεβαντόφσκι σκοράροντας δύο φορές.
Αγωνιστικά νέα:
Γνωστοί απόντες Πέρισιτς, Ζίλε. Ο Μαρτίνεθ μπήκε στις προπονήσεις αλλά επειδή λείπει καιρό κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε εκτός.
Αντίθετα, ο Γκορέτσκα που είχε δοθεί αμφίβολος βρίσκεται κανονικά στην αποστολή.
Τσέλσι - Μπάγερν Μονάχου Προγνωστικά
Ομάδα
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
30%
80%
30%
57.1%
78.6%
64.3%