ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα της όπου κατάφερε να λυγίσει τους Σέρβους για να επικρατήσει με 2-0 (62', 73'). Αυτή ήταν και η ένατη σερί νίκη μετά την 1η Φλεβάρη 2022 και το 4-0 επί της Παραγουάης για τα προκριματικά Μουντιάλ.
Αμυντικά η Σελεσάο πήρε πολύ καλό βαθμό, απειλήθηκε μία φορά, μετά το 1-0 από κόρνερ. Μπορεί να γοήτευσε επιθετικά όμως ήταν τακτοποιημένη αμυντικά, με ηρεμία και καθαρό μυαλό, δεν άφησε τους Σέρβους να πάρουν ανάσες.
Δεν εκβίασε καταστάσεις στο α' μέρος, είχε ορισμένες καλές στιγμές με Ραφίνια και Βινίσιους αλλά δεν κατανάλωσε πολλές δυνάμεις στην αναζήτηση του γκολ.
Στο β' μέρος ήταν εμφανές ότι μετά από ένα διάστημα το γκολ άρχισε να... έρχεται. Ο Ραφίνια χάνει εύκολο τετ α τετ, ο Βινίσιους απείλησε ξανά και ο Άλεξ Σάντρο είχε δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής. Εν τέλει, η πίεση αυξήθηκε και βρήκε χαραμάδα με την κοντινή προβολή του Ρισάρλισον που σκούπισε την δύσκολη απόκρουση του Σέρβου γκολκίπερ στο διαφώνιο σουτ του Βινίσιους.
Εκεί απείλησαν οι Σέρβοι, που προσπάθησαν με το μπόι και την δύναμή τους να κάνουν κάτι από κόρνερ. Δεν το κατάφεραν και η Βραζιλία πάτησε το γκάζι, βρήκε με εξαιρετική συνεργασία/τελείωμα το 2-0 με (ξανά) με τον Ρισάρλισον για να ακολουθήσει φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών με το αποτέλεσμα στο τέλος κατά κάποιο τρόπο να αδικεί την Καναρίνιο.
Με χτύπημα στον αστράγαλο μένει εκτός από τα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου ο Νεϊμάρ. Στον αριστερό αστράγαλο το πρόβλημα για τον Ντανίλο, ο οποίος επίσης θα χάσει τις αναμετρήσεις με Ελβετία και Καμερούν. Αμφίβολος ο μεσοεπιθετικός Άντονι που έχασε δύο προπονήσεις.
Στην πρεμιέρα επικράτησε στις λεπτομέρειες 1-0 του Καμερούν. Δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στην αρχική σύνθεση ο Γιακίν, μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά στην αναμέτρηση, όσο κυλούσε ο χρόνος έπεφτε η απόδοση της αντιμετωπίζοντας θέματα στο ανοιχτό γήπεδο, δεν έβρισκε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και απειλούσε κυρίως από στατικές φάσεις, καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος η κεφαλιά του Ακάντζι στο 45’. Έλυσε το γόρδιο δεσμό με εξαιρετικό συνδυασμό και σκόρερ τον Εμπολό στο 48’, βελτίωσε την ανασταλτική λειτουργία στα τελευταία λεπτά και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.
Έλειψε στον προηγούμενο αγώνα ο εφεδρικός εξτρέμ Στέφεν, ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο στην τελευταία προπόνηση και για προληπτικούς λόγους τέθηκε νοκ άουτ. Δίνεται αμφίβολος ενόψει της αναμέτρησης.
Κανονικά αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα ο βασικός τερματοφύλακας Ζόμερ και ο αρχηγός μέσος Τσάκα, αφού ξεπέρασαν απολύτως τα θέματα τραυματισμών που είχαν.
Ντεμπούτο με την εθνική πραγματοποίησε ο μέσος Ρίεντερ.