Αγγλία: Μπόμπες στο FA Cup, μπόμπες και στην Τσάμπιονσιπ - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go

Αγγλία: Μπόμπες στο FA Cup, μπόμπες και στην Τσάμπιονσιπ

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Αγγελής στις 23:03 30/11/2018

Από τα ιδιαίτερα Σαββατοκύριακα της αγγλικής σεζόν αυτό, ένα από τα τρία του χρόνου που τον πρώτο λόγο τον έχει το FA Cup. Αλλά ίσως το πιο ιντιργκαδόρικο να είναι πως και το πρόγραμμα της Τσάμπιονσιπ, της μόνης Αγγλιδούλας που έχει πλήρη αγωνιστική, μοιάζει σχεδόν… κυπελλικό.

Η γενική ιδιαιτερότητα της αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ είναι πως οι ομάδες που παίζουν σήμερα εντός έρχονται από δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, το περασμένο Σάββατο και την Τρίτη. Αυτό, στα «παλιά» χρόνια, σήμαινε πως η αγωνιστική προσφερόταν για διπλά, οι γηπεδούχοι είχαν περάσει πολλές ώρες στο δρόμο. Δεν αντιλέγω βέβαια, όλα αυτά τα ιδιαίτερα, παραδοσιακά και γνήσια αγγλικά τείνουν σιγά σιγά να εκλείψουν, όμως για μας τους old school πάντα θα μετράνε σε ένα βαθμό.

Στο ψητό, δύο ματς με ενδιαφέρουν από την αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ, το διπλό της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο Μπλάκμπερν και το διπλό της Ρόδεραμ στο Νόριτς, στο 4,00-4,33 το πρώτο, μέχρι και 9,00 το δεύτερο.

Οι αποδόσεις που ήθελες στο νέο Pamestοixima.gr

Στο Μπλάκμπερν – Σέφιλντ Γουένσντεϊ η λογική είναι απλή. Η Μπλάκμπερν έρχεται από δύο πολύ άσχημες ήττες σε Πρέστον και Γουίγκαν, σε ματς μάλιστα τοπικά ντέρμπι, κι αν βάλουμε στο λογαριασμό και το 1-1 με τη Ρόδεραμ πριν τη διακοπή, από τρία συνεχόμενα κακά ματς. Ακριβώς βέβαια επειδή η Μπλάκμπερν ήταν πραγματικά κακή και οι ήττες πόνεσαν, ο Τόνι Μόμπρεϊ, που παρεμπιπτόντως ανανέωσε χθες με βελτιωμένο συμβόλαιο τριάμισι χρόνων, έριξε χοντρά γκάζια και ζήτησε αντίδραση. Αλλά, ΟΚ, αυτό είναι ένα ρίσκο που πάντα το παίρνουμε όταν κοντράρουμε ομάδες που έχουν φάει ξύλο στα προηγούμενα ματς τους.

Την ίδια ώρα η Γουένσντεϊ νίκησε την Τρίτη την Μπόλτον, αγχωτικά, με 1-0 και σε κακό συνολικά ματς, αλλά το σημαντικό είναι ότι νίκησε, η πρώτη της νίκη σε εφτά παιχνίδια ήταν. Προφανώς, το μία νίκη ίσον καμία όταν λέγεσαι Γουένσντεϊ και πάνω σε αυτό, στο κλίμα που βγαίνει να μην πάει χαράμι το 1-0 της Τρίτης, μπαίνω στην πρίζα.

Το 4,00-4,33 του διπλού, το ξεκαθαρίζω αυτό, δεν είναι καθαρό value. Κάπου εκεί είναι η σωστή τιμή του διπλού, άντε, όχι 4,00-4,33, αλλά 3,75-4,00, σε αυτό το εύρος πάντως, λίγο πολύ στα ίσα τούς παίζουμε. Αλλά προσωπικά στη συγκεκριμένη περίπτωση με καλύπτει και το στα ίσα.

Το Νόριτς – Ρόδεραμ είναι σκληροπυρηνική περίπτωση. Κι εδώ όμως απλή η λογική. Η Νόριτς έκανε αυτό το φοβερό σερί των έξι νικών, που την έφερε από το πουθενά στην πρώτη θέση, αλλά στο μυαλό μου παραμένει μια ομάδα που στην καλύτερη μπορεί να θεωρηθεί πλέι οφ, όχι κορυφής. Το πρώτο δείγμα μέτριας εμφάνισης ήρθε την Τρίτη, στο 0-0 με τη Χαλ, κι όσο μικρό κι αν είναι το παραθυράκι που ανοίγεται, μου φτάνει για να χωθώ. Εχω εξάλλου και το κλικ που ζητούσα ήδη από τα Μαθήματα, ο Λέιτνερ, ένας χαφ-κλειδί σε αυτό το φορμάρισμα της Νόριτς ο οποίος όμως δεν έπαιξε λόγω ενοχλήσεων την Τρίτη, χάνει και το σημερινό, όπως επιβεβαίωσε στις χθεσινές του δηλώσεις ο Φάρκε.

Η Ρόδεραμ έχει σοβαρό πρόβλημα εκτός έδρας, και όχι μόνο φέτος: 0-2-21 ήταν το ρεκόρ της τη σεζόν 2016-17, όταν και υποβιβάστηκε από την Τσάμπιονσιπ, 0-3-6 είναι φέτος – δεν το ψάχνω παραπέρα, ήδη με αυτά έχει, σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ, σερί 0-5-27 στα τελευταία 32 ταξίδια της. Και πέρα από το εκτός έδρας, εννοείται πως ως ποιότητα και ως δυναμική ανήκει στο κατώτερο επίπεδο της κατηγορίας, στο γκρουπ της ουράς.

Αλλά, αστεία αστεία, στα τελευταία της δέκα ματς έχει μόνο μια ήττα, ενώ είναι αήττητη στα τελευταία έξι. Φίσκα στις ισοπαλίες βέβαια (1-8-1 και 1-5-0, αντίστοιχα), αλλά για ομάδα του επιπέδου της Ρόδεραμ είναι πολύ σημαντικό ότι στα τρία τελευταία εκτός έδρας έμεινε όρθια σε Μίντλεσμπρο, Πρέστον και Μπλάκμπερν. Ερχεται και από δυο μεγάλες εμφανίσεις, στα 2-2 με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ΚΠΡ, όπου ήταν πραγματικά άτυχη που δεν μάζεψε έξι (έστω, τέσσερις) πόντους, για τα δεδομένα τους είναι στα καλά τους οι «μυλωνάδες».

Το διπλό είναι στο 8,50-9,00, και μου κάνει απόλυτα. Οχι γιατί «φαίνεται» μεγάλο, αλλά γιατί για μένα η σωστή τιμή είναι κάπου στο 7,00. Αν είμαι σωστός, μιλάμε για ένα σημείο που θα έρχεται μία φορά στις εφτά και που θα πληρώνεται επί εννιά.

Ο πιο σημαντικός γύρος του FA Cup

Στο FA Cup, όπως πάντα στο κύπελλο της Αγγλίας, τα πράγματα είναι απλά. Ο δεύτερος γύρος του FA Cup είναι ο πιο σημαντικός όλης της σεζόν, κι αυτό γιατί έχει το μεγαλύτερο έπαθλο, τη συμμετοχή στον τρίτο γύρο, όπου μπαίνουν στο κόλπο οι ομάδες της Πρέμιερ και της Τσάμπιονσιπ. Κάθε ομάδα, ειδικά όσο πιο μικρή είναι, αυτό ονειρεύεται, να μπει στην κληρωτίδα του τρίτου γύρου και να της κάτσει το τζόκερ με μια κλήρωση απέναντι σε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή σε μια Λίβερπουλ. Κι ακριβώς για αυτό, είναι και ο πιο δύσκολος…

Από τα ματς που έχουν ψιλομοιρασμένα σετ, ή εν πάση περιπτώσει μικρά αουτσάιντερ μέχρι 3,50-3,60, δεν βλέπω κάτι. Ετσι κι αλλιώς αυτά τα σετ είναι τα λεγόμενα αντικυπελλικά, αλλά δεν βλέπω και κάτι που να μου δώσει σοβαρό ερέθισμα.

Οσον αφορά τα αουτσάιντερ, δεν μπορώ να θέσω βέτο για κανένα, κανείς δεν μπορεί. Στο FA Cup πάντα η πιο κρίσιμη παράμετρος είναι η έμπνευση του καθενός, κι αν κάποιος έχει έμπνευση για οποιοδήποτε αουτσάιντερ, καλά θα κάνει να την ακολουθήσει.

Live Στοίχημα στην Betshοp.gr

Τα ματς που με ενδιαφέρουν είναι ο άσος της Χάλιφαξ, στο μεσημεριανό τηλεοπτικό με τη Γουίμπλεντον, και το διπλό της Σάουθπορτ με την Τρανμίρ την Κυριακή το μεσημέρι, στο 5,00+ ο άσος της Χάλιφαξ, στο 8,00 το διπλό της Σάουθπορτ (για την ακρίβεια, στο 6,00 το 2 DNB της Σάουθπορτ, καθώς όταν παίζω διπλό σε παιχνίδι κυπέλλου έχω την τάση να κολλάω το DNB, από τη στιγμή που το Χ φέρνει το ζευγάρι σε επαναληπτικό στην έδρα της μικρούλας).

Στο Χάλιφαξ – Γουίμπλεντον, αισθάνομαι ότι η Γουίμπλεντον είναι ευάλωτη αυτή την περίοδο και για όσο δεν βρίσκει τον διάδοχο του Νιλ Αρντλι. Είναι πολύ ιδιαίτερη ιστορία η Γουίμπλεντον ως σύλλογος, και δεν ήταν καθόλου απλό ότι έφτασε στο σημείο να απολύσει τον Αρντλι, ούτε είναι απλό το ποιος θα είναι ο διάδοχός του – μην το πάρετε ως υπόσχεση, αλλά όταν τον βρει και τον ανακοινώσει, κι επειδή είναι η ομάδα που συμπαθώ περισσότερο από όλες τις Αγγλιδούλες, ίσως καταφέρω να της κάνω ένα αφιερωματάκι, είτε από εδώ είτε από τα Μαθήματα.

Από την άλλη, η Χάλιφαξ, το λέγαμε και στο blog του προηγούμενου γύρου, είναι το παραδοσιακό σκληρό κλαμπ του Γιόρκσιρ, καλή ομάδα για να ακολουθείς σε ένα παιχνίδι κυπέλλου, ειδικά όταν παίζει εντός έδρας, στο παραδοσιακό «Σέι» (το γήπεδο στην κεντρική φωτογραφία του blog). Είναι και τηλεοπτικό το ματς, το παίρνω πολύ εύκολα το ρίσκο.

Το Τρανμίρ – Σάουθπορτ δεν είναι τηλεοπτικό, αλλά έχει τοπικό χαρακτήρα. Της χωρίζουν δύο κατηγορίες διαφορά, καθώς η Σάουθπορτ είναι στη Νάσιοναλ Νορθ, όμως δυο κατηγορίες δεν είναι και τόοοσο μεγάλη διαφορά όταν μιλάμε για FA Cup.

Σαφώς αυτά τα ζευγάρια εξαρτώνται κυρίως από το πόσο καλά θα παίξει η μεγάλη, και πάντα η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει, γνωστό αυτό. Η Τρανμίρ πάντως δεν βρίσκεται στα καλύτερά της: βαριά ήττα με 5-2 στο Γκρίμσμπι, στον πρώτο γύρο χρειάστηκε επαναληπτικό κόντρα σε ομάδα αντίστοιχου επιπέδου, την Οξφορντ Σίτι, ισοφαρίζοντας στο 90’ σε 3-3 στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, και γενικά είναι τέσσερα πέντε παιχνίδια που δεν βγάζει καλή εικόνα.

Από την πλευρά της, η Σάουθπορτ είναι στα ντουζένια της, με εφτά παιχνίδια χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και τρία σερί διπλά στο πρωτάθλημα (και πέντε σε όλες τις διοργανώσεις), ενώ πέρασε και στον πρώτο γύρο του FA Trophy. Θα κατεβάσει αρκετό κόσμο στο Πρέντον Παρκ (λιγότερα από 40 χιλιόμετρα απόσταση), δίνει την αίσθηση ότι πάει όντως να παίξει τελικό και να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει – και με έψησε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ