Στοίχημα με σύστημα: Τα καλύτερα συστήματα για στοίχημα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Θ. Σολούκος: Η κατάρα και το 6άρι 02/2/23
Στοίχημα με σύστημα

Στοίχημα με σύστημα

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 19:12 05/12/2022

Μονά αποδεκτά, δυάδες, τριάδες, combo και μια σειρά από στοιχήματα που έχουν γίνει πλέον της μόδας κυριαρχούν στις επιλογές των παικτών στο online betting. Ωστόσο υπάρχει και μια κατηγορία παικτών που θυμίζει λίγο την εποχή του ΠΡΟΠΟ με τα δελτία μεταβλητού συστήματος. Δεν είναι πολλοί, είναι όμως αρκετοί εκείνοι που ποντάρουν σε στοίχημα με σύστημα ή με ζητούμενα για να πάνε ταμείο με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με την επιτυχία των προβλέψεών τους. Χωρίς να χρειάζεται να επιβεβαιωθούν όλες οι εκτιμήσεις αλλά και με την πιθανότητα ενός μεγάλου κέρδους αν πραγματικά γίνει το απόλυτο. Εν ολίγοις υπάρχει μία κάλυψη στο ποντάρισμα ή σε μέρος αυτού που εξαρτάται ξεκάθαρα από τον βασικό στόχο του παίκτη.

Δες εδώ την ανάλυση του Match Money για το Σύστημα Labouchère στο στοίχημα

Στοίχημα με σύστημα: Σημαντικό κέρδος

Συνήθως αντιστοιχεί σε επιλογές υψηλών αποδόσεων, όπου το ποσοστό επιβεβαίωσης όλων δεν είναι μεγάλο. Από την άλλη όμως ακόμη και η επαλήθευση κάποιων επιλογών μπορεί να δώσει τη δυνατότητα για ένα σημαντικό κέρδος.

Επειδή έχει να κάνει σε έναν βαθμό με μαθηματικά, πρέπει είτε να είσαι γρήγορος στις πράξεις με τα ζητούμενα και να αποδεικνύεται στην πραγματικότητα ότι αξίζει να ποντάρεις. Θέλει χρόνο, μελέτη, εξαιρετική γνώση και φυσικά έμπνευση. Όσοι το επιλέγουν, το θεωρούν δικαιολογημένα πιο συναρπαστικό από το να επιλέξουν απλώς ένα ματς ή μια δυάδα που έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.

Στο παρακάτω κείμενο θα διαβάσεις αναλυτικά για το πώς θα κάνεις την καλύτερη επιλογή σε σύστημα, αν και η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται λίγη προπόνηση μέχρι να καταλάβεις ποιο είναι αυτό που σου ταιριάζει. 

Βασικές αρχές

Τρία πράγματα έχουν ξεχωριστή σημασία όταν παίζεις στοίχημα με σύστημα. Το ένα έχει να κάνει με το κεφάλαιο το οποίο θα διαθέσεις. Το οποίο συνήθως (όπως και το ποντάρισμα) δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο. Το δεύτερο έχει να κάνει με την επιλογή του συστήματος. Και το τρίτο με το ρίσκο που θα πάρεις ή αλλιώς το ποσοστό επιβεβαίωσης που θεωρείς ότι θα έχει προκειμένου να σε στείλει ταμείο. Είναι σημαντικό ότι βάζεις λίγα για να πάρεις πολλά ή τουλάχιστον να καλύψεις ολόκληρο ή ένα μέρος του πονταρίσματός σου. Αρκεί πράγματι με τις επιλογές σου να βρίσκει επιβεβαίωση ο συγκεκριμένος κανόνας.

Δες εδώ τον στοιχηματικό οδηγό για πρωτάρηδες στο στοίχημα.

Τι είναι το στοίχημα με σύστημα

Ως παράδειγμα θα πάρουμε φυσικά ένα ποδοσφαιρικό ματς. Όπως αναφέραμε παραπάνω βασική προϋπόθεση είναι οι υψηλές τιμές. Θα επιλέξουμε έναν αριθμό γεγονότων 3-4-5 που σημαίνει ότι μια τριάδα, δηλαδή τα λιγότερα από τα ζητούμενα, να μας φέρνει πίσω ένα σημαντικό ποσό. Στο συγκεκριμένο σύστημα έχουμε συνολικά 16 στήλες, δηλαδή μία πεντάδα, 5 τετράδες και 10 τριάδες.

Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση μιας και μόνο τριάδας πρέπει να φτάνει συνολικά σε απόδοση 15.00 με 17.00. Με τις τιμές να είναι περίπου ανά παιχνίδι στο 2.50 με 2.70. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα το σύστημα 3-4-5 αξίζει με αποδόσεις του 3.00 ώστε να αποδίδει καλά ακόμη και μία τριάδα. Σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα που θα παίρνεις πίσω θα είναι λιγότερα από εκείνα που ξόδεψες.

Επιπλέον είναι σημαντικό οι αποδόσεις να μην έχουν ιδιαίτερες αποκλίσεις. Να μην έχεις δηλαδή στο δελτίο σου ματς με απόδοση στο 3.00 και ταυτόχρονα άλλο παιχνίδι στο 1.70. Αν περάσει η μικρή απόδοση μαζί με άλλες δύο, μοιάζει αδύνατο να πάρεις πίσω έστω το ποντάρισμα που έκανες.

Τα κυριότερα συστήματα στο στοίχημα

Θα το προσεγγίσουμε με τον πιο απλό τρόπο που να είναι κατανοητός και στους πιο αδαείς. Τα συστήματα στο στοίχημα στηρίζονται στα μαθηματικά αλλά μην έχετε στο νου σας περίπλοκα πράγματα που δεν καταλαβαίνατε στο σχολείο. Τα πιο γνωστά είναι:

Σύστημα 2-3 ή Trixie

Είναι από τα πιο απλά για οποιονδήποτε παίκτη θέλει να πειραματιστεί. Διαλέγεις 3 αγώνες και έχεις μπροστά σου 4 στήλες. Αν υποθέσουμε ότι ποντάρεις ένα ευρώ ανά στήλη, θα ποντάρεις συνολικά 4 ευρώ. Και διεκδικείς μία τριάδα και 3 δυάδες. Είναι σημαντικό ότι σε αυτό το σύστημα μπορείς να παίξεις χαμηλότερες αποδόσεις, να κατέβεις ακόμη και μέχρι το 2.00.  Και αν τυχόν έχεις μια δυάδα που θα προκύψει, με απόδοση 4.00 (2.00 Χ 2.00), τότε αν μη τι άλλο έχεις γλιτώσει τις απώλειες. Αν όμως έχεις περισσότερες επιτυχημένες προβλέψεις, το ταμείο θα γράψει κέρδος. Το σύστημα 2-3 παίζεται και με over/under επιλέγοντας το αουτσάιντερ.

Σύστημα 2-3-4 ή Yankee

Είναι το σύστημα που προτιμούν περισσότεροι παίκτες. Σε σύγκριση με το προηγούμενο προσθέτουμε άλλο ένα ματς, δηλαδή άλλη μία απόδοση. Και οι στήλες ανεβαίνουν σε 11. Υπάρχουν 11 διαφορετικά στοιχήματα. Για την ακρίβεια έχουμε μία τετράδα, 4 τριάδες και 6 δυάδες. Αυτομάτως οι αποδόσεις πρέπει να ανέβουν για να υπάρχει στο τέλος η απαραίτητη κάλυψη. Αν θέλουμε έστω μία δυάδα να φέρνει πίσω το ποντάρισμα, πρέπει η απόδοση (παίζοντας ένα ευρώ ανά στήλη) να δίνει 11.00. Οι αποδόσεις ανά παιχνίδι πρέπει να είναι από 3.30 και πάνω. Αν δεν είναι ισοπαλία, θα πρέπει να είναι η νίκη κάποιου αουτσάιντερ. Ή κάποιο over 3,5 αντί για over 2,5 που θα έχει σοβαρές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί αν οι δύο ομάδες παίζουν επιθετικά. Το ρίσκο σίγουρα είναι μεγαλύτερο, ωστόσο δεν αναφερόμαστε σε απίθανα πράγματα. Είπαμε όμως, χρειάζεται γνώση, έμπνευση και τους κατάλληλους συνδυασμούς.

Σύστημα 4-5-6

Αν κάνεις μια καλή προπόνηση με τα προηγούμενα, θα φτάσεις με ασφάλεια στο 4-5-6 το οποίο ήταν από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα όταν ο κόσμος άρχιζε να μαθαίνει το στοίχημα και ήταν ακόμη έντονα επηρεασμένος από το ΠΡΟΠΟ. Για την ακρίβεια το προτιμούσαν από το 2000 και ίσως να το προτιμούν ακόμη και σήμερα εκείνοι που αρέσκονταν να συνδυάζουν ισοπαλίες αλλά έπαιρναν μεγαλύτερο ρίσκο. Ακόμη και να μην θεωρείς τον εαυτό σου καλό στα μαθηματικά, θα καταλάβεις γρήγορα ότι το 4-5-6 είναι το μεγαλύτερο σύστημα που αξίζει να ποντάρεις. Και περιλαμβάνει συνολικά 22 στήλες. Μία εξάδα, 6 πεντάδες και 15 τετράδες και μπορεί να έχει ποντάρισμα σε αποδόσεις από 2.20 και πάνω.

Αν το κάνεις στην πράξη, θα καταλάβεις ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλο ποντάρισμα ώστε να ξεφύγεις από τον προϋπολογισμό σου. Από την άλλη δεν είναι απίθανο να σου επιστραφούν τα χρήματα που έβαλες. Στις ισοπαλίες βέβαια με τιμές από 3.00 και πάνω, το κέρδος είναι τετραπλάσιο του πονταρίσματος. Πόσο εύκολο και πιθανό όμως είναι να συνδυαστούν 4 ισοπαλίες και μάλιστα να επιβεβαιωθούν. Κάποιοι πιστεύουν ότι αξίζει το ρίσκο, γιατί υπήρχαν φορές που έφτασαν μέχρι το ταμείο και το ποσό ήταν μεγάλο. Εξαρτάται από την στρατηγική του καθενός.

Διάβασε στο Match Money τι είναι η γκανιότα.

Στοίχημα με σύστημα: Το σύστημα με στάνταρ

Άλλη μια παραλλαγή που προτιμά μια μειοψηφία παικτών που θέλουν να ρίξουν το ύψος του πονταρίσματος Ουσιαστικά είναι κάτι ανάμεσα σε παρολί και σύστημα στο στοίχημα, με το ίδιο σκεπτικό στην στρατηγική αλλά πιο αυξημένο ρίσκο. Ας υποθέσουμε ότι η επιλογή σου είναι το σύστημα 3-4, με ένα από αυτά τα ματς να οριστεί ως στάνταρ. Ο μοναδικός κίνδυνος είναι ότι αν χαθεί αυτό το σημείο, χάνεται ολόκληρο το στοίχημα, ακόμη και αν επαληθευτούν οι υπόλοιπες επιλογές. Το στάνταρ σημείο δηλαδή μπορεί να καθορίσει τα πάντα. Αν σε αυτό η πρόβλεψη είναι επιτυχημένη, μπορείς να έχεις ένα σεβαστό κέρδος.

Θεωρίες σαν σύστημα

Στο στοίχημα με σύστημα θα μπορούσε κανείς να συμπεριλάβει και τις θεωρίες Martingale, Labouchere, D’ Alembert, όπως και το κριτήριο Κέλλυ που έχει να κάνει με το ποσοστό επαλήθευσης και προκύπτει από τη θεωρία του γνωστού φυσικού Τζον Λάρι Κέλι. Είναι μαθηματικοί τύποι οι οποίοι όμως χρειάζονται ισχυρό κεφάλαιο και μεγάλη πειθαρχία μέχρι να φτάσεις σε κάποιο κέρδος. Από την άλλη όμως αν γίνουν αντιληπτοί μπορεί ο μπουκμέικερ να σταματήσει να δέχεται τα στοιχήματά σου.

Για παράδειγμα στη θεωρία Martingale ορίζεις ένα συγκεκριμένο ποσό και εφόσον κερδίζεις, συνεχίζεις ποντάροντας τα ίδια χρήματα. Όταν χάνεις, διπλασιάζεις το ποσό στο επόμενο ποντάρισμα. Και το ίδιο κάνεις αν χάσεις ξανά. Σε περίπτωση νέας νίκης επιστρέφεις στο αρχικό ποσό πονταρίσματος. Η συγκεκριμένη μέθοδος θέλει αποδόσεις από 2.00 και πάνω, πέρα από μεγάλο μπάτζετ για να καλύψεις τις συνεχόμενες ήττες. Εν ολίγοις είναι αρκετά επικίνδυνο σύστημα.

Γιατί να παίξω στοίχημα με σύστημα

Αν θεωρητικά προσπαθήσουμε να βάλουμε σε ζυγαριά το μονό αποδεκτό στοίχημα με ένα οποιοδήποτε στοίχημα με σύστημα, το σίγουρο είναι ότι περισσότερες πιθανότητες επιβεβαίωσης έχει το πρώτο. Είναι όμως και θέμα τακτικής του κάθε παίκτη. Σίγουρα υπάρχουν φορές που αξίζει να ποντάρεις ένα ποσό για να προσπαθήσεις, με την απαραίτητη κάλυψη, να διεκδικήσεις περισσότερα χρήματα. Ακόμη και όταν κυνηγάς τουλάχιστον 4 ισοπαλίες, όπως αναφέραμε παραπάνω σε χαρακτηριστικό παράδειγμα, που είναι θεωρητικά πάντα λιγότερες οι πιθανότητες επαλήθευσης, έχεις μια πιθανότητα να γράψεις μεγάλο νούμερο στο κοντέρ. Τα ποσοστά επιτυχίας όμως δεν είναι μεγάλα και αυτό πρέπει να το γνωρίζεις εκτ των προτέρων.

Από εκεί και πέρα το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται γνώση και κάμποση μελέτη. Που σημαίνει να ξοδέψεις αρκετό χρόνο πριν από το ποντάρισμα, σε μια εποχή που όλα τα κάνουμε με μεγάλη ταχύτητα. Πριν από όλα αυτά όμως το βασικότερο είναι να έχεις έλεγχο στο παιχνίδι σου. Να ορίζεις εξ αρχής το κεφάλαιό σου και να μην ξεφεύγεις από αυτό. Πρέπει να είσαι απόλυτα οριοθετημένος και προσεχτικός για να μην βρεθείς εκτός προϋπολογισμού. Τα χρήματα που ξοδεύεις για το στοίχημα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και να μην έχουν σχέση με τις βασικές υποχρεώσεις σου. Να διασκεδάζεις στην προσπάθεια να κερδίσεις και όχι να έχει αυτοσκοπό στο κέρδος. Είτε παίζεις μονά αποδεκτά είτε προτιμάς τα στοιχήματα με σύστημα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ