Στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Θ. Σολούκος: Μάχη σε Πόλη και Μαδρίτη 31/1/23
Στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες

Στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 14:45 14/10/2022

Φαντάζει εύκολο, αλλά δεν είναι. Το online στοίχημα είναι μια διαδικασία που έχει συνεχή εξέλιξη. Η ίδια η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθάει σε αυτό. Για έναν παίκτη που θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να τον αγχώνουν. Ή να χρειάζεται να μάθει προκειμένου να το κάνει με επιτυχία. Aκολουθεί στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες, για νέους παίκτες και προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε τα πλέον απαραίτητα από τα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να ξεκινήσει να παίζει στοίχημα online.

Στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες – Επιλογή στοιχηματικής

Είναι το τυπικά πρώτο βήμα πριν ξεκινήσετε να παίζετε στοίχημα on-line, αλλά και το ουσιαστικό. Διότι αυτή σας η επιλογή είναι αυτή που θα καθορίσει τον τρόπο παιχνιδιού. Πρώτο σας μέλημα είναι να εξετάσετε τις αποδόσεις που προσφέρει η κάθε εταιρία. Ειδικά στα αθλήματα ή πρωταθλήματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Οι αποδόσεις είναι αυτές που θα καθορίσουν το ποσοστό κέρδους που μπορείτε να έχετε από κάθε στοίχημα. Άρα η στοιχηματική της επιλογής σας θα πρέπει να είναι αυτή που έχει τις μεγαλύτερες αποδόσεις.

Δεύτερο στοιχείο που εξετάζουμε πριν ανοίξουμε ένα λογαριασμό σε στοιχηματική είναι το μπόνους* και οι προσφορές*. Και εδώ οφείλετε να δείξετε μεγάλη προσοχή. Όλες οι -νόμιμα- αδειοδοτημένες στοιχηματικές στην Ελλάδα προσφέρουν κάποιο μπόνους για τους νέους πελάτες. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους και δείτε αν τελικά σας συμφέρει κάποιο από αυτά. Επίσης πριν κάνετε την επιλογή σας ενημερωθείτε για το αν η πλατφόρμα που σας ενδιαφέρει διαθέτει πρόγραμμα ανταμοιβής των μελών της και ποιο είναι αυτό. Σίγουρα θα σας χρειαστεί.

Τέλος, θα πρέπει να εξετάσετε τις ειδικές αγορές. Καθώς εδώ και πολλά χρόνια το στοίχημα έχει φύγει από την εποχή της επιλογής απλώς του νικητή, εννοείται ότι θα πρέπει η επιλογή σας να βασίζεται στο μέγεθος και την ποικιλία των αγορών που προσφέρονται. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό το στοιχείο μπορείτε να το διαπιστώσετε παρακάτω στον οδηγό.

Διάβασε εδώ τον οδηγό του Match Money για την επιλογή της καλύτερης στοιχηματικής εταιρίας.

Ορολογία στοιχήματος

Απολύτως απαραίτητο να γνωρίζετε όσα περισσότερα μπορείτε σχετικά με το στοίχημα και τους όρους που το διέπουν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλοί όροι που χρησιμοποιούνται από τους tipsters, αλλά και άλλους στον χώρο αυτό. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα χάντικαπ. Ευρωπαϊκά και ασιατικά. Τα χάντικαπ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, το οποίο με την σωστή χρήση μπορεί να σας οδηγήσει στο ταμείο πιο εύκολα. Αρκεί να γνωρίζετε την σωστή χρήση του.

Αφού λοιπόν η απόφαση πάρθηκε και το άνοιγμα λογαριασμού σε μια από τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου, καλό θα ήταν να αναζητήσετε και έναν οδηγό με όλες τις χρήσιμες ορολογίες στοιχήματος, προκειμένου να μπορείτε να έχετε πλήρη και εις βάθος κατανόηση όλων των όρων που σχετίζονται με το παιχνίδι σας.

Καθορισμός μπάνκας

Στο προσεχές μέλλον πολλά είναι τα πράγματα που θα πείτε και μετά θα αναιρέσετε. Όπως για παράδειγμα ότι δεν θα στοιχηματήσετε σε κάποια ομάδα ή δεν θα επιλέξετε ξανά έναν τύπο στοιχήματος. Και στη συνέχεια θα το κάνετε. Συμβαίνει, καθώς το στοίχημα είναι ένα παιχνίδι που έχει τέτοιες ψυχολογικές μεταβολές.

Ο μόνος κανόνας που θα πρέπει να τηρηθεί χωρίς καμία έκπτωση είναι το ποσό του στοιχηματισμού. Δεν θα πρέπει ποτέ να υπερβεί το ποσό που έχετε τη δυνατότητα να χάσετε. Αφού καθορίσετε το ύψος του ποσού αυτού πλέον είστε σε θέση να  φτιάξετε την μπάνκα σας. Και να θυμάστε πάντα ότι κάθε σας ποντάρισμα θα πρέπει να είναι ποσόστωση της μπάνκας. Με πιο ενδεδειγμένο ποσοστό για τους αρχάριους το 5%.

Πιο απλά, αν η συνολική σας μπάνκα είναι 100 ευρώ, κάθε ποντάρισμά σας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι θα μπορείτε να συνεχίσετε να ποντάρετε και να ελέγξετε τις απώλειές σας αν το ξεκίνημά σας δεν είναι ενθαρρυντικό.

Βασικό επίσης είναι να μην παρασυρθείτε αν τα πρώτα σας στοιχήματα είναι επιτυχημένα και θεωρήσετε ότι πλέον μπορείτε να κερδίσετε μεγάλα ποσά. Η ψύχραιμη τοποθέτηση των δελτίων σας είναι αυτή που μπορεί να καθορίσει αν στο μέλλον η ενασχόληση σας με το στοίχημα θα είναι επιτυχημένη ή όχι.

Στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες

Στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες – Επιλογή στοιχημάτων

Με το που θα ολοκληρώσετε το άνοιγμα του λογαριασμού σας και την απαραίτητη διαδικασία της ταυτοποίησης του, μπορείτε να ρίξετε την πρώτη ματιά στο sportsbook. Και λογικό είναι να σας πιάσει δέος, καθώς οι περισσότερες – αν όχι όλες – από τις στοιχηματικές πλατφόρμες που έχουν νόμιμη άδεια στην Ελλάδα προσφέρουν για στοιχηματισμό τα περισσότερα – αν όχι όλα – από τα αθλητικά γεγονότα που έπονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Και το ερώτημα είναι ένα: «Από που θα αρχίσω να στοιχηματίζω;».

Η απάντηση είναι μια και θα πρέπει να παραμείνει μια. Σε αυτά που γνωρίζετε. Σίγουρα είναι συναρπαστικός και θεαματικός ο κόσμος του ΝΒΑ και αμφίρροπα τα ματς της Ευρωλίγκας, αλλά αν δεν έχετε γνώση σε βάθος του μπάσκετ, καλύτερα να παραμείνετε απλώς θεατές. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το ποδόσφαιρό. Ένα σωστός παίκτης στοιχήματος δεν ποντάρει απλά και γενικά στο ποδόσφαιρο.

Αντίθετα επιλέγει τη λίγκα που του αρέσει να παρακολουθεί. Στη συνέχεια φροντίζει να ενημερώνεται και σε καθημερινή βάση για το πρωτάθλημα ή τα πρωταθλήματα αυτά. Μεταγραφές, τραυματισμοί, απουσίες, αλλαγές προπονητών και γενικότερα κάθε τι που μπορεί να καθορίσει την εξέλιξη ενός αγώνα θα πρέπει να είναι γνωστό πριν γίνει το  ποντάρισμα.

Στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες – Επιλογή Tipster

Στην εποχή των social media κυριολεκτικά ο καθένας μπορεί να δηλώσει tipster. Βασικά μπορεί να δηλώσει το οτιδήποτε, αλλά εμείς εστιάζουμε στη συγκεκριμένη ιδιότητα. Ποσταρίσματα ή και μηνύματα που υπόσχονται σίγουρα ματς, σίγουρα ταμεία θα συναντήσετε δεκάδες σε καθημερινή βάση. Ας σας αποκαλύψουμε ένα μικρό μυστικό.

Κανείς δεν θα σας δώσει ότι υπόσχεται. Με ελάχιστες εξαιρέσεις τη συγκυρία που θα φέρει κάποιες εποχιακές επιτυχίες, συνήθως οι προτάσεις καταλήγουν σε αποτυχία.

Η λύση βρίσκεται σε κάποια sites όπως αυτό που φιλοξενεί τον συγκεκριμένο οδηγό. Σελίδες δηλαδή όπου απασχολούνται επαγγελματίες που αντικείμενό τους είναι συγκεκριμένα αθλήματα και συγκεκριμένες λίγκες. Έτσι μέσω αυτών μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που τελικά θα σας οδηγήσει στην επιτυχία και το κέρδος.

Γνώρισε εδώ τους tipsters του Match Money και τον οδηγό για να επιλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει.

Live στοιχηματισμός

Μπορεί να θεωρούμε ότι δεν πρέπει ακόμη να στοιχηματίσετε σε ένα γεγονός σε εξέλιξη ή αλλιώς να συμμετέχετε σε live στοιχηματισμό, αλλά δεν θα σας πούμε ψέματα. Είναι ο πιο συναρπαστικός τρόπος παιχνιδιού. Και για αυτό όλο και περισσότεροι παίκτες στοιχήματος τον επιλέγουν.

Για όσους πάντως κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο online στοίχημα καλό θα ήταν να το αποφύγουν. Ακόμη και αν παρακολουθείτε έναν αγώνα και έχετε το «μάτι» για να μπορέσετε να έχετε άποψη για το πως θα εξελιχθεί, και πάλι καλό θα ήταν να μην το επιχειρήσετε. Κυρίως γιατί μπορεί να θεωρείτε σχεδόν σίγουρο ότι θα μπει ένα γκολ, ή θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός από κόρνερ ή ακόμη θα βγει μια κόκκινη κάρτα. Και μπορεί να συμβεί. Αλλά είστε σίγουρος ότι έχετε «αγοράσει» την επιλογή σας στην σωστή απόδοση;

Μέχρι να το κάνετε αυτό καλό θα ήταν να το αποφύγετε. Αλλιώς στην πραγματικότητα παίζετε το παιχνίδι των στοιχηματικών. Και μακροπρόθεσμα αυτές θα είναι οι κερδισμένες.

Στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες – Cash Out

Είναι η πρόωρη εξαργύρωση του στοιχήματος. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάποιος παίκτης προχωράει σε cash-out. Μπορεί διότι έχει εξασφαλίσει ήδη κάποιο κέρδος το οποίο είναι ικανοποιητικό για την περίπτωση του και δεν θέλει να ρισκάρει παραπάνω. Ή σε μια αντίθετη περίπτωση κάποιο δελτίο ή αγώνας δελτίου να μην εξελίσσεται καλά και να θέλει να περιορίσει τις απώλειές του.

Ως νέος παίκτης στο διαδικτυακό στοίχημα δεν θα πρέπει να έχετε το μυαλό σας στο cash-out. Τουλάχιστον όχι μέχρι να κατανοήσετε σαφώς πως λειτουργούν οι αποδόσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Όλες οι αυξομειώσεις των αποδόσεων – και άρα και του ποσού που προσφέρεται στο cashout – καθορίζονται από την εξέλιξη που ο μπουκμέικερ εκτιμά ότι θα έχει ο αγώνας.  Μέχρι λοιπόν να αποκτήσετε την εμπειρία να μπορείτε να «διαβάζετε» τις αποδόσεις, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε την συγκεκριμένη επιλογή.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι σε κάθε περίπτωση το ποσό που προσφέρεται στο cashout είναι μικρότερο από το ποσό που αναλογεί στο πραγματικό κέρδος σας – ή απώλεια – εκείνη τη στιγμή. Που σημαίνει ότι η στοιχηματική κερδίζει έτσι και αλλιώς. Οπότε η επιλογή του «κουμπιού κινδύνου» θα πρέπει να γίνεται όταν η εμπειρία σας είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Μάθε εδώ τι είναι το cash out.

Μακροχρόνια στοιχήματα

Προφανώς σε social media ή από φίλους σας θα έχετε ακούσει ότι έχουν ποντάρει σε νικητές διοργανώσεων ή πρώτους σκόρερ πρωταθλήματος ή κάποια άλλη από τις διαθέσιμες επιλογές μακροχρόνιων στοιχημάτων. Και μάλλον θα περιμένετε να έρθει η στιγμή που θα κάνετε και εσείς το ίδιο. Συμβουλή μας είναι να αφήσετε αυτή την στιγμή να αργήσει όσο πιο πολύ γίνεται.

Η τοποθέτηση ενός μακροχρόνιου στοιχήματος – όπως άλλωστε το λέει και το όνομά του – θα σας αποφέρει κέρδη μετά από αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Και εσείς είναι απολύτως λογικό να επιθυμείτε να δείτε το αποτέλεσμα των ενεργειών σας να πιστώνετε άμεσα στον λογαριασμό σας. Επιπλέον ένας άπειρος παίκτης δεν μπορεί με άνεση να διακρίνει την συμφέρουσα απόδοση σε μια μακροχρόνια αγορά ώστε να κάνει την σωστή επιλογή.

Στοιχηματικός οδηγός για πρωτάρηδες – Ψυχολογία στοιχήματος

Πολλοί παίκτες μετά από ένα μεγάλο σερί χαμένων στοιχημάτων συνεχίζουν να ποντάρουν ελπίζοντας ότι κάποιο από τα μελλοντικά δελτία θα είναι νικηφόρο και έτσι θα μπορέσουν να ρεφάρουν. Ή να μετριάσουν την απώλεια. Λάθος. Απλώς λάθος. Αυτό που η εμπειρία λέει είναι ότι όσο πιο «θολωμένος» είναι ένας παίκτης από συνεχή ατυχή αποτελέσματα, τόσο πιο επιπόλαιες και λάθος θα είναι οι επιλογές που θα κάνει.

Ακόμη και η ίδια η επιλογή της μπάνκας πάει περίπατο σε μια τέτοια περίπτωση. Και φυσικά το ενδεχόμενο να μηδενιστεί το υπόλοιπο του λογαριασμού εξαιρετικά πιθανό. Η πιο απλή, αλλά σωτήρια λύση είναι να σταματήσετε εκείνη τη στιγμή τον στοιχηματισμό. Μέχρι να βρεθείτε σε μια πιο ήρεμη ψυχολογική κατάσταση. Καταλήγοντας, αυτό που μπορεί να ειπωθεί με μεγάλη σιγουριά είναι ότι η ενασχόληση με το στοίχημα είναι μια διαδικασία που μπορεί να προσφέρει ευχαρίστηση και πολλές έντονες στιγμές. Αρκεί να γίνει υπεύθυνα σε πρώτο στάδιο και με προσοχή και σύνεση σε δεύτερο. Για να μπορέσει να προσφέρει και ένα έξτρα εισόδημα εκτός από αδρεναλίνη. Ο οδηγός αυτός δημιουργήθηκε για να σας βοηθήσει στο τελευταίο κομμάτι. Ελπίζουμε να έχει ήδη αποδειχτεί χρήσιμος για όσους από εσάς τον έχουν διαβάσει.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ