Το περιμέναμε να συμβεί, είναι γεγονός, η Τζέντα θα φιλοξενήσει το «Κλάσικο» στον τελικό του Σούπερ Καπ, Ισπανίας. Τυπικά γηπεδούχος η Μπαρτσελόνα, η οποία στον ημιτελικό διέλυσε την Μπιλμπάο με 5-0, ήταν κυριαρχική και στα 90 λεπτά, η επίθεση δούλεψε ρολόι. Εδώ και καιρό… πετάει το σύνολο του Φλικ, συνδυάζει το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο με τα μεγάλα αποτελέσματα, βοηθούν πολύ και οι σημαντικές επιστροφές, έχει γεμίσει λύσεις και ποιότητα το ρόστερ.
Η Ρεάλ είχε πιο δύσκολη αποστολή κόντρα στην Ατλέτικο, αλλά την έκανε την δουλειά και θα κάνει τα πάντα να πάρει και την κούπα. Πάντα υπάρχει δίψα γι’ αυτά τα ματς, ο Εμπαπέ που αρχικά δεν ταξίδεψε με την αποστολή, το έκανε στη συνέχεια και τα ρεπορτάζ τον φέρνουν να ξεκινά και βασικός. Όλοι ξέρουμε πόσα μπορεί να προσφέρει, έστω κι αν δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό. Η εικόνα των δύο ομάδων είναι διαφορετική τούτη την ώρα, δεν μπορώ να βάλω στην ίδια στάθμη τις 9 σερί νίκες των «μπλαουγκράνα» και μάλιστα σε συνδυασμό με ωραίο, κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Θα πάρω τον άσο, γκολ θα πετύχει η «βασίλισσα», το combo 1 & goal/goal στο 2.72.
Η ανάγκη για βαθμούς φέρνει άγχος
Μέσα σε λίγες μέρες ο ΟΦΗ φιλοξενεί ξανά τον Αστέρα, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, στο Κύπελλο οι Κρητικοί πήραν την νίκη και την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το σημερινό θα είναι άλλο ματς, αμφότερες οι ομάδες θέλουν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη, δεν έχουν καταφέρει να το πετύχουν μέχρι στιγμής. Ο Κόντης βλέπει βελτίωση στην ομάδα του, αλλά οι βαθμοί είναι αυτοί που θα την απελευθερώσουν, να κάνει ακόμη πιο σπουδαία πράγματα. Ο Κόουλμαν έχει επίσης δώσει ώθηση στους Αρκάδες, αλλά η γενικότερη πίεση για ένα θετικό σερί που θα προσφέρει συνολικά… αέρα, είναι το ζητούμενο. Προφανώς η ανάγκη για βαθμούς είναι τεράστια και στις δύο πλευρές. Προσωπικά βλέπω ένα ματς κλειστό, με μετρημένες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Θα πάρω την ισοπαλία, το 3.16 μπαίνει στο… σακούλι.