Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της στήλης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μας δικαίωσε πανηγυρικά, όχι και ο Γκινάτ που είχε 8 πόντους και 7 ριμπάουντ. Αλλά ΟΚ στο 6.10 το ποντάραμε. Τελείωσε η φάση των ομίλων και πάμε να δούμε που μπορούμε να καλυφθούμε όσον αφορά τα μακροχρόνια, έχοντας μία εικόνα των αριθμών.
Στον Πρώτο σκόρερ ποντάραμε σε Μαρκάνεν και Βάγκνερ που είναι 2ος (127π.) και 5ος (108π.) στην λίστα αυτή την στιγμή. Θεωρητικά ο Φινλανδός θα δώσει άλλο έναν αγώνα οπότε δεν βγαίνει, ενώ ο Γερμανός μπορεί να παίξει άλλα τέσσερα παιχνίδια, οπότε εδώ κρατάμε ακόμα. Πρώτος στην λίστα των σκόρερ είναι ο Λούκα Ντόντσιτς ο οποίος έχει ήδη τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους, μιας και έχει πετύχει 162 πόντους. Είναι στο +35 από τον Μαρκάνεν. Η λογική λέει πως ο Ντόντσιτς αν παίξει δύο ακόμα αγώνες, αν δηλαδή η Σλοβενία νικήσει την Ιταλία και παίξει στους «8» λογικά με την Γερμανία, θα βγει πρώτος σκόρερ ακόμα και αν αποκλειστεί στα προημιτελικά.
Αυτό προκύπτει με βάση τους μέσους όρους των παικτών. Ο Ντόντσιτς έχει μέσο όρο 32.4 πόντους, ο Βάγκνερ για παράδειγμα 21.6 πόντους. Αν πάνε κι οι δύο τους «8», με βάση τους μέσους όσους ο Ντόντσιτς θα έχει ήδη 226 πόντους και ο Βάγκνερ 151. Η διαφορά τους θα είναι κοντά στους 75 πόντους και ο Βάγκνερ θα έχει άλλα δύο παιχνίδια όπου για να ξεπεράσει τον Ντόντσιτς θα θέλει να σκοράρει από 37.5 πόντους. Οπότε αξίζει η κάλυψη στον Ντόντσιτς, με την λογική πως θα παίξει άλλα δύο παιχνίδια.
🏆Πανίσχυρη προσφορά* γνωριμίας από την Elabet!
Βέβαια αν παίξει μόνο ένα, δηλαδή η Σλοβενία αποκλειστεί, πάλι θα έχει λογικά μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους και μπορεί να βγει πρώτος και με τρεις αγώνες λιγότερους. Τον Σλοβένο τον βρίσκουμε στο 2.95 που θεωρώ πως είναι μία καλή τιμή. Μία καλή επιλογή είναι και ο Αλπερέν Σενγκούν για κάλυψη στον Πρώτο σκόρερ, έχει ίδιους πόντους με τον Βάγκνερ (108π.) και θεωρητικά η Τουρκία θα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, άρα θα παίξει άλλα τέσσερα παιχνίδια.
Στις ασίστ ποντάραμε σε Γιόκιτς και Σρούντερ, με τον Γερμανό να έχει ελπίδες για πρωτιά. Έχει 31 μέχρι στιμής, πρώτος είναι ο Ντόντσιτς με 42, οι Σενγκουν και Γιοκουμπάιτις έχουν από 34. Άρα με τέσσερις αγώνες, δύο παραπάνω λογικά από τον Σλοβένο σταρ, ο Σρούντερ μπορεί να μας δικαιώσει.
Τουρκία για χρυσό
Από την φάση των ομίλων η ομάδα που εντυπωσίασε είναι η Τουρκία που τερμάτισε 1η στον όμιλο της και έκανε τα πάντα... άνω κάτω. Με βάση τις διασταυρώσεις γλίτωσε τις Γερμανία και Γαλλία, στις οποίες... έστειλε την Σερβία και τώρα έχει τον πρώτο λόγο για τα ημιτελικά όπου μπορεί να κοντραριστεί με την Ελλάδα. Μακάρι η Εθνική μας να πάει τελικό και να το σηκώσει, προσωπικά έχει μικρό ποντάρισμα έριξα στην Ελλάδα, αλλά ρεαλιστικά δεν ήμαστε το φαβορί. Αντίθετα η Τουρκία είναι και μπορούμε να ποντάρουμε ως... κάλυψη, αφού Σερβία και Γαλλία θα παίξουν μεταξύ τους στους «8». Πλέον πρώτο φαβορί για το χρυσό η Γερμανία.