Η Ατλέτικο συνέτριψε χθες τη Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα απόψε έχει την ευκαιρία να περάσει να πατήσει κορυφή, εφόσον κερδίσει τη Σοσιεδάδ στο Μοντζουίκ.
Λογικά, το ματς δεν θα είναι περίπατος για τους μπλαουγκράνα, καθώς ο Φλικ έχει να διαχειριστεί πολλές απουσίες ξανά (Ραφίνα, Γκάβι, Φερμίν, Ζοάν Γκαρθία), ενώ πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός ο Λαμίν Γιαμάλ, που έρχεται από τραυματισμό.
Συν τοις άλλοις, η Μπάρτσα την Τετάρτη φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν, του Λουίς Ενρίκε για το Τσάμπιονς Λιγκ, επομένως το μυαλό αναπόφευκτα τρέχει και σε εκείνο το ματς.
Η Σοσιεδάδ είναι ποιοτικός αντίπαλος, αλλά της λείπει το ένστικτο του "σκοτώνω" τον αντίπαλο. Χρειάστηκε 6 αγωνιστικές για να κάνει την πρώτη της νίκη και αυτή ήρθε μεσοβδόμαδα με το στανιό 1-0 επί της Μαγιόρκα, σε ματς που έπρεπε να κερδίσει άνετα, βάζοντας μίνιμουμ τρία γκολ.
Να γίνει η δουλειά
Γενικά, οι Βάσκοι είναι ένα σύνολο με σπουδαία τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά χωρίς τον παίκτη με το εύκολο γκολ. Από την άλλη βέβαια, είναι μία ομάδα που μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά και να μην εκτεθεί απέναντι στους πρωταθλητές Ισπανίας, έστω κι αν στη Βαρκελώνη έχει απογοητευτική παράδοση.
Η Μπαρτσελόνα, των πολλών τραυματιών, θα προσπαθήσει λογικά απόψε να κάνει τη δουλειά αναίμακτα, χωρίς άλλες απώλειες, προκειμένου να στραφεί μετά στο μεγάλο ματς με την Παρί. Χαμηλά προφανώς ο άσος, ανεβαίνει ωστόσο πάνω από το 2.00 με Under 4,5.
Κολλημένη η Θέλτα
Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, μοιάζει αρκετά πιθανό το 2-3 γκολ στο Έλτσε - Θέλτα. Η Θέλτα μετράει πέντε σερί 1-1 στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα της πρεμιέρας με 2-0 από τη Χετάφε. Την Πέμπτη έχασε στη Στουτγάρδη με 2-1. Γενικά, όλα τα παιχνίδια της πάνε στο 2-3 γκολ, μετρώντας φέτος 7/7.
Κάπου εκεί γυρίζουν και τα ματς της αήττητης Έλτσε. Της νεοφώτιστης που έχει κλέψει τις εντυπώσεις και είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Κοντά στο 1.95 να συνεχίσει το σερί της η Θέλτα με το 2-3 και στο Μαρτίνεθ Βαλέρο.