Παρολί στο στοίχημα - Οδηγός - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Θ. Σολούκος: Παιχνίδι με το ντέρμπι 28/1/23
Στοίχημα με παρολί

Στοίχημα με παρολί – οδηγός

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 12:55 24/01/2023

Είναι από τις πλέον κλασικές λέξεις όταν μιλάμε για στοίχημα. Όπως συνειρμικά με τη λέξη στοίχημα έρχονται στο μυαλό μας οι λέξεις αποδόσεις, αγορές, ποντάρισμα, έτσι είναι και το παρολί. Είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος για να παίξετε στοίχημα με τους δικούς του φανατικούς φίλους. Είναι το παρολί και γι’ αυτό θα μιλήσουμε στον συγκεκριμένο οδηγό.

Θα αναφερθούμε στο τι είναι το παρολί. Κατόπιν θα δούμε για ποιους λόγους το επιλέγουν κάποιοι παίκτες, ή για ποιους λόγους το αποφεύγουν.

Θα δώσουμε κάποια πολύτιμα tips αναφορικά με το τι πρέπει να αποφύγετε αν παίζετε παρολί, ενώ θα δούμε και τους εναλλακτικούς τρόπους.

Σκοπός μας είναι, όταν θα έχετε διαβάσει αυτόν τον οδηγό να είστε σε θέση να αποφασίσετε με σωστά κριτήρια αν το παρολί είναι για εσάς ή όχι. Κι αν ναι, με ποιον τρόπο μπορεί να παίξετε στοίχημα με παρολί, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε.

Στοίχημα με παρολί

Τι είναι το παρολί;

Το παρολί είναι το στοίχημα που παίζει κάποιος παίκτης και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται δύο ή περισσότερα ματς. Δηλαδή δεν μιλάμε για μονό αποδεκτό στοίχημα. Θα πρέπει να βάλετε δύο γεγονότα τουλάχιστον. Για παράδειγμα να επιλέξετε τον άσο σε ένα παιχνίδι και το over 2.5 σε ένα άλλο. Αυτά τα δύο ματς αν παιχτούν σε ένα δελτίο συνιστούν ένα παρολί. Φυσικά οι επιλογές μπορεί να είναι πολύ περισσότερες. Και αυτό συμβαίνει συνήθως. Οι εταιρίες έχουν κάποιους περιορισμούς στον αριθμό των αγώνων. Συνήθως μπορείτε να βάλετε μέχρι 10 ή 15 ματς μάξιμουμ σε ένα παρολί. Αυτό εξαρτάται από τη νόμιμη στοιχηματική εταιρία στην οποία έχετε ανοίξει λογαριασμό.

Πώς βγαίνει η απόδοση στο παρολί;

Η απόδοση στο παρολί, η οποία καθορίζει και την ενδεχόμενη επιστροφή προκύπτει από το γινόμενο των αποδόσεων των γεγονότων. Δηλαδή αν επιλέξετε ένα παρολί με τρία σημεία και αυτά έχουν απόδοση 2.00, 1.50 και 2.50, τότε η συνολική απόδοση είναι 7.50. Αυτό προκύπτει αν πολλαπλασιάσετε τις τρεις αποδόσεις. Ως εκ τούτου αν έχετε τοποθετήσει 10 ευρώ ως ποντάρισμα, η επιστροφή σας θα είναι 75€.

Δες εδώ τον οδηγό του Match Money για τις ανατροπές στο στοίχημα.

Τι σημεία να επιλέξω στο παρολί;

Ιδού το ερώτημα. Και οφείλουμε να απαντήσουμε σε αυτό για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Πολλοί είναι οι παίκτες που μπερδεύουν το παρολί με την επιλογή σημεία… μπετόν. Τα «σιγουράκια» δηλαδή. Με άλλα λόγια να διαλέξετε 10 σημεία του 1.20 και να φτάσετε σε μία αξιόλογη απόδοση. Δεν είναι έτσι όμως. Είναι μέγα λάθος. Ανατρέξτε στη στατιστική και θα καταλάβετε τον λόγο. Δεν είναι λάθος επειδή το γράφουμε εμείς. Είναι λάθος επειδή τα νούμερα το δείχνουν. Και αυτό που δείχνουν είναι ότι τα σημεία στο 1.20 επαληθεύονται με ένα ποσοστό της τάξης λίγο πάνω από το 80%. Αυτό τι σημαίνει για ένα παρολί των 10 αγώνων στο 1.20;  Πολύ απλά ότι τουλάχιστον 1-2 ματς θα… σπάσουν, όπως λέμε στη γλώσσα του στοιχήματος. Και το δικό σας στοίχημα θα πάει στο καλάθι των αχρήστων. Γενικότερα στο στοίχημα -και όχι μόνο στα παρολί- φροντίστε οι επιλογές σας να έχουν απόδοση τουλάχιστον στο 1.50.

Πόσα ματς να βάλω;

Το παρολί είναι ένας τρόπος στοιχήματος, ο οποίος εξυπηρετεί τον μπουκ. Είναι η σκληρή αλήθεια, αλλά οφείλουμε να την καταγράψουμε. Δεν το λέμε αυτό επειδή έτσι πιστεύουμε, ή έτσι ματς ήρθε στο μυαλό. Το στοίχημα είναι μαθηματικά. Και τα μαθηματικά στο παρολί τι μας δείχνουν; Το αυτονόητο. Δηλαδή όταν βάζουμε περισσότερα από ένα γεγονός ανεβάζουμε την γκανιότα. Για παράδειγμα στο μονό αποδεκτό σε τελικό αποτέλεσμα έχουμε τρία ενδεχόμενα. Άσος, διπλό ή ισοπαλία. Όταν μπαίνει έστω και ένα ματς ακόμη οι συνδυασμοί πηγαίνουν στα ύψη. Αγγίζουν σχεδόν τη δεκάδα. Άρα ανεβαίνει και η γκανιότα. Ποιον ωφελεί αυτό; Φυσικά μόνο τον μπουκ. Γι αυτό λοιπόν βάλτε στο παρολί σας όσο λιγότερα ματς. Ιδανικά δύο παιχνίδια με απόδοση κοντά στο 2.00. Αν θέλετε να το τραβήξετε λίγο περισσότερο φτάστε την τριάδα. Μέχρι εκεί όμως. Παραπάνω δεν χρειάζεται.

Γιατί να παίξετε παρολί;

Κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίξετε παρολί. Αν θέλετε να δείτε πιο σοβαρά το στοίχημα, τότε δεν έχετε παρά να παίζετε μόνο σε μονά αποδεκτά. Είναι ότι πιο σοβαρό υπάρχει στο στοίχημα. Εφόσον όμως εσείς επιμένετε και θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας σε στοίχημα με παρολί, αυτό είναι δικό σας θέμα. Κατανοούμε πάντως τους δύο κύριους λόγους που ο κόσμος παίζει παρολί και σας τους παραθέτουμε.

Μεγάλη απόδοση

Καταρχάς μπορείτε να ανεβάσετε αρκετά την απόδοση. Να κυνηγήσετε το όνειρο. Να δείτε το στοίχημα πιο χαλαρά. Σε μορφή Λόττο ή Τζόκερ ή κάπως έτσι. Αυτό σημαίνει ότι κρατάτε και χαμηλά το ποντάρισμα. Δηλαδή ένας παίκτης που διαλέξει 5-6 παιχνίδια σε ένα παρολί και φτάσει την απόδοση στο 50.00 σημαίνει ότι με 10 ευρώ ποντάρισμα μπορεί να πάρει πίσω 500€. Σίγουρα είναι πολύ ελκυστικό, αλλά πιστέψτε μας είναι απίστευτα δύσκολα. Και στο τέλος θα οδηγήσει και σε απώλειες.

Ενεργός για μεγάλο διάστημα

Παίζοντας ένα παρολί και απλώνοντας τα ματς στη διάρκεια μίας ημέρας, ή σε ένα Σαββατοκύριακο, ακόμη και σε ένα διήμερο με Τσάμπιονς Λιγκ, μένετε ενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να πιάσεις τα 2-3 πρώτα παιχνίδια, ώστε το παρολί να συνεχίζει και να μην έχει ήδη χάσει. Έτσι λοιπόν οι παίκτες που επιλέγουν παρολί μπορούν να είναι σε ενδιαφέρον και εγρήγορση έχοντας παίξει ένα παρολί και να μην χρειάζεται συνεχώς να παίζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Δες εδώ τον αναλυτικό οδηγό του Match Money γι’ αυτούς που παίζουν στοίχημα με σκόρερ.

Γιατί να μην παίξετε παρολί;

Ο λόγος είναι προφανής. Η γκανιότα ανεβαίνει, όπως προαναφέρθηκε. Κι όταν η προμήθεια του μπουκ ανεβαίνει, τότε μακροχρόνια ο παίκτης βγαίνει χαμένος και αυτό είναι νομοτελειακό στο στοίχημα.

Αν τώρα θέλετε να σας δώσουμε περισσότερους λόγους, υπάρχουν κι αυτοί. Ακόμη και ο κορυφαίος tipster, ένας επαγγελματίας του είδους, παίζει σε ποσοστά του 65%. Και μιλάμε για τους κορυφαίους. Μαθηματικά μπορείτε να πιάσετε περίπου 2 στα 3 ματς…. αν είστε καλοί παίκτες. Οπότε; Και σε ένα παρολί των τριών αγώνων, ένα ματς είναι αρκετό για να αχρηστεύσει τις δύο σωστές επιλογές και να χάσετε και το κεφάλαιό σας.
Δεν θα σας κουράσουμε περισσότερο, αναφορικά με τους λόγους για να μην επιλέξετε το παρολί ως τρόπο παιχνιδιού. Θα σας πούμε απλά ότι στα δικά μας μάτια είναι περισσότερα ένα fun bet και όχι ένας σοβαρός τρόπος πονταρίσματος.

Cash out στο παρολί

Αν επιλέξετε να παίξετε στοίχημα με παρολί, τότε πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας το cash out. H σωστή χρήση του cash out σε στοίχημα με παρολί μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά να μειώσετε τον -δεδομένα- αυξημένο κίνδυνο που έχετε από την γκανιότα. Σε περίπτωση δηλαδή που έχετε παίξει μία δυάδα, ή μία τριάδα έστω και πιάσετε το πρώτο ματς, η πρώτη σας σκέψη πρέπει να είναι το cash out. Αυτό ενδεχομένως να είναι και μία καλή στρατηγική που μακροχρόνια μπορεί να επιφέρει κέρδος, αφού βασίζεστε κυρίως στο πρώτο ματς. Οπότε να έχετε πάντα στο μυαλό σας πότε σας συμφέρει να κάνετε πρόωρη εξαργύρωση, είτε με ολικό, είτε ακόμη και με μερικό cash out.

Στοίχημα με παρολί

Εναλλακτικοί τρόποι παρολί – Τα συστήματα στο στοίχημα

Άραγε υπάρχει κάποιος, κατά κάποιον τρόπο, ενδιάμεσος τρόπος ανάμεσα σε μονό αποδεκτό και παρολί; Κάποιο εναλλακτικό παρολί (αν θα μπορούσαμε να το… βαφτίσουμε έτσι).  Αυτό είναι το ζητούμενο. Και ναι… υπάρχει. Είναι το σύστημα. Φυσικά και έχουμε μιλήσει ήδη εκτενώς σε συγκεκριμένο οδηγό για στοίχημα με σύστημα. Όμως και εδώ θα κάνουμε, έστω και επιγραμματική αναφορά στα κυριότερα συστήματα, τα οποία μπορούν να εναλλακτικά να δράσουν ως παρολί.

3-2

Παίζουμε μία τριάδα. Ζητάμε τριάδα και δυάδες. Οπότε έχουμε περιθώριο να χάσουμε ένα ματς.

4-3-2

Πάμε με τετράδα, τριάδες και δυάδες. Σε αυτήν την περίπτωση… μπορείς να… αστοχήσεις ακόμη και σε δύο ματς.

6-5-4

Σύστημα για μεγάλες αποδόσεις. Για να έχουμε κάποια επιστροφή πρέπει να πιάσουμε τουλάχιστον τέσσερα από τα έξι ματς. Δεν το λες κι εύκολο. Άλλα είπαμε. Στο σύστημα μπορείς να κάνεις… λάθος.

Φυσικά τα συστήματα είναι πάρα πολλά με αναρίθμητες επιλογές. Το ποσό της επιστροφής κι αν αυτό θα είναι μεγαλύτερο από το κεφάλαιο που ρισκάρατε, εξαρτάται από την απόδοση των σημείων που έχετε βάλει στο σύστημά σας.

Bet Builder

Η μόδα που έγινε πλέον συνήθεια, ως και λατρεία για κάποιους. Το bet builder, το οποίο θα το βρείτε στις κορυφαίες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, είναι ένα παρολί με γεγονότα από τον ίδιο αγώνα. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε από 6 ως και 15 σημεία (ανάλογα με την εταιρία) από την ίδια αναμέτρηση σε ένα δελτίο. Να χτίσετε δηλαδή ένα παρολί από ένα και μόνο ματς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ