Νίκος Αγγελής: Οι αποδόσεις και τα value τους - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go

Νίκος Αγγελής: Οι αποδόσεις και τα value τους

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Αγγελής στις 12:20 13/09/2019

Από πέρυσι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συνήθιζα σε κάτι τέτοια blogs να ξεκινάω με την παράθεση των αποδόσεων που βγάζω εγώ για τα παιχνίδια της αγωνιστικής. Και που πάνω βέβαια σε αυτές στηρίζεται όλη η μελέτη μου. Φέτος, που γενικά ο στόχος μου είναι η παρουσία μου στα blogs του Match Money να είναι πιο τακτική, θα το κάνω και συχνότερα. Γιατί όσο πολυλογάς κι αν είμαι, κι όσο κι αν μου αρέσουν οι ιστορίες, για ένα στοιχηματογραφιά τα πράγματα είναι πολύ απλά: ένας αριθμός ίσον χίλιες λέξεις.

Στην εικόνα λοιπόν βλέπετε τις αποδόσεις μου για την αγωνιστική που έχουμε μπροστά μας. Δεν θα επαναλάβω τα βασικά, τα έχουμε εξάλλου πει σε παλιότερα κείμενα. Αλλά θα κάνω μερικές διευκρινίσεις.

Οι πρώτες αποδόσεις που βλέπετε στην εικόνα είναι οι αποδόσεις της 365 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή (Παρασκευή πρωί) ενώ οι δεύτερες είναι οι δικές μου, ώστε να υπάρχει άμεση σύγκριση. Επίσης, με «λαχανί» χρώμα είναι οι αποδόσεις στις οποίες προκύπτει τουλάχιστον 10% τυφλό value, ενώ με «πράσινο» αυτές με 20%+ value. Πάντα βέβαια σε σχέση με τα δικά μου δεδομένα και αν θεωρήσουμε τις δικές μου αποδόσεις σωστές. Γιατί το value είναι μεν μια πάρα πολύ απλή έννοια, αλλά την ίδια στιγμή ο πιο περίπλοκος και πιο σκοτεινός πυρήνας του στοιχήματος.

Επιπλέον δεν υπάρχουν αποδόσεις για το ματς της Μπόλτον, το οποίο παρεμπιπτόντως, αν προσέξετε, η 365 το παίζει στο 106,88 – μη νομίζετε ότι άφησα τυχαία τις γκανιότες…

Το γιατί είναι πολύ καθαρό. Η φετινή Λιγκ 1 είναι μια πολύ ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το αγγλικό στοίχημα. Ήδη η Μπέρι μάς χαιρέτησε και η Λιγκ 1 είναι πια επίσημα πρωτάθλημα 23 και όχι 24 ομάδων. Αλλά στοιχηματικά, για μένα, δεν είναι καν 23 αλλά 22, αφού δεν λογαριάζω ούτε την Μπόλτον.

Η Μπόλτον, στα πρώτα πέντε παιχνίδια της, μην έχοντας παίκτες στο ρόστερ, παρέτασσε ουσιαστικά την ομάδα των νέων, με αποτέλεσμα αυτό το 0-1-4 και 0-17 τέρματα της βαθμολογίας. Ετσι, όλη η data της μέχρι τώρα είναι τελείως άχρηστη και παραπλανητική, δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε κάτι. Από εδώ και πέρα βέβαια η Μπόλτον θεωρείται ότι βρήκε λύση στα οικονομικά της. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών απέκτησε εννέα παίκτες, οπότε περιμένουμε να δούμε τη νέα version της. Κι όταν και αν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το ξανασυζητάμε.

Από τη Νότιγχαμ και την Κρου, στη Φόρεστ Γκριν

Πέντε, λοιπόν, είναι τα ματς στα οποία το μοντελάκι μου χτυπά καμπανάκι. Κατά κύριο λόγο στα διπλά της Νότιγχαμ και της Κέμπρτιζ, και κατά δεύτερον στο διπλό της Μίλγουολ, στο διπλό της Μπρίστολ Σίτι και στον άσο της Σαουθέντ.

Για τη Νότιγχαμ και την Μπρίστολ Σίτι συζητήσαμε στα Μαθήματα της εφημερίδας. Δεν θα πω κάτι άλλο – απλά σας τα παραθέτω σε μορφή pdf σε αυτό το λινκ. Η μόνη -προφανής- σημείωση είναι ότι τα Μαθήματα έχουν γραφεί την Τετάρτη και αναφέρονται στις αποδόσεις που είχα εκείνη τη στιγμή μπροστά μου. Για παράδειγμα, το 3,50 της Μπρίστολ Σίτι είναι πλέον 3,40 και το 3,60 της Ρέντινγκ 3,50.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, που δεν χώρεσαν στα Μαθήματα, ας ξεκινήσουμε από το Κρου – Κέμπριτζ. Όπου η Κέμπριτζ είναι οριακά πράσινη (20,90%) αλλά δεν με απασχολεί.

Η Κρου έχει ενδιαφέρον φέτος. Στο καλοκαιρινό blog-αφιέρωμα της Λιγκ 2 την είχα στις ομάδες που μπορούν να εξελιχθούν σε ευχάριστες εκπλήξεις. Κι αυτό γιατί, χωρίς φυσικά να κάνει μεταγραφές ή να αλλάξει κάτι στο στάτους της, η φουρνιά των νεαρών της έδειχνε από πέρυσι ότι μάλλον το έχει, και κυρίως ότι είναι όντως κοντά στο να ωριμάσει και να ξεπεταχτεί.

Συμβαίνει αυτό με την Κρου. Η μικρή Αλεξάντρα, είκοσι χρόνια τώρα που την παρακολουθούμε, είναι με τα φεγγάρια της, ανάλογα με το πώς σκάει η κάθε φουρνιά των νεαρών. Έτσι, δεν θεωρώ παράλογο ή προκλητικό το ξεκίνημά της. Την παρακολουθώ προφανώς για να δω πιο συνολική την εικόνα, γιατί ακόμη είμαστε στο πολύ ξεκίνημα της σεζόν και υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, αλλά δεν την κοντράρω με την ευκολία που θα την κόντραρα αυτά τα τελευταία χρόνια των αρνητικών της φεγγαριών.

Η Μίλγουολ όντως μπορεί να είναι μια σκέψη. Στα Μαθήματα δεν τη συζήτησα γιατί είναι πολύ οριακό το σετ και μετά από διακοπή το 3,60 δεν με καλύπτει. Στοιχηματικά, σαν ματς, φαίνεται και από τις αποδόσεις, είναι παρόμοιο με το Μίντλεσμπρο – Ρέντινγκ. Και για τα δύο θα ήθελα κάτι παραπάνω για να τα βάλω πραγματικά στο τραπέζι, στο 3,75-4,00+.

Όσο για τη Σαουθέντ, είναι περίπτωση αλλαγής προπονητή, φώναζε εξάλλου εδώ και καμιά δεκαριά μέρες. Αλλά παρότι, ως γνωστόν σε όσους γνωριζόμαστε, είμαι παίκτης που παίζω πολύ πάνω στους πάγκους και στην ψυχολογία, δεν με εμπνέει σε αυτή την περίπτωση. Ούτε η Φλίτγουντ είναι βολικός αντίπαλος, ούτε, το βασικό, η ίδια η Σαουθέντ, ως οργανισμός, με πείθει ότι τα προβλήματά της λύνονται τόσο εύκολα.

Και θα κλείσω με ένα σχόλιο για το Φόρεστ Γκριν – Κόλτσεστερ, με μια ερώτηση. Ποια λογική θεωρείτε πως κρύβεται πίσω από το σετ; Με ποια λογική δηλαδή η αγορά παίζει φαβορί την Κόλτσεστερ; Δεν είναι εκ πρώτης λίγο παράξενο; Όταν το καλοκαίρι, στα antepost της σεζόν, οι μπουκ είχαν τη Φόρεστ Γκριν ψηλότερα στις εκτιμήσεις τους σε σχέση με την Κόλτσεστερ; Κι όταν βέβαια η εκκίνηση των δύο ομάδων δεν δείχνει κάτι διαφορετικό, 5η με 13 βαθμούς είναι η Φόρεστ Γκριν και 13η με 9 η Κόλτσεστερ;

Δεν θα τη συζητήσουμε τώρα την απάντηση. Αλλά φαντάζομαι πως θα επανέλθω σε κάποιο από τα επόμενα blogs στην περίπτωση των «οικολόγων».

Καλή τύχη!