Η «κάτω των 10’’ μηχανή» στο 10,00! - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go

Η «κάτω των 10’’ μηχανή» στο 10,00!

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 12:46 25/07/2021

Ανοίγεις τα κατάστιχα των πιο γρήγορων αθλητών του πλανήτη στα σπριντ και ανακαλύπτεις αυτό που πράγματι ήξερες μέσες-άκρες. Στους πρώτους 10 της κατάταξης με τους κορυφαίοπυς χρόνους φέτος, οι 8 είναι Αμερικανοί! Και οι δύο; Τζαμαϊκανοί θα νόμιζες ή άντε Ευρωπαίοι (Αγγλοι ως επί το πλείστον). Μπα, άλλη είναι η δύναμη στα σπριντ τα τελευταία χρόνια. Αλλού παράγουν σπρίντερ του <10 δεύτερα το κατοστάρι. Στη Νότιο Αφρική!

Οι δύο που συμπληρώνουν την δεκάδα, είναι αμφότεροι Νοτιοαφρικανοί. Ο 2ος στον κόσμο φέτος, ο 28χρονος Ακανί Σιμπινέ (9,84) και ο 10ος της κατάταξης, ο 23 ετών Γκιφτ Λέοτλελα (9,94).  Και υπάρχει μία τεράστια διαφορά μεταξύ του Σιμπίνε και των άλλων 9 της λίστας. Όλοι έκαναν τους χρόνους τους εντός συνόρων (στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί, στο Γιοχάνεσμπεργκ ο Λέοτλελα). Αντίθετα, το τρίτο φαβορί στις αποδόσεις για το χρυσό των 100m, ο Σιμπινέ, έκανε προ 20 ημερών τον τρομερό χρόνο του, στην Ουγγαρία!

Αναζητώντας το value στην “κούρσα της μιας ανάσας” η περίπτωση Σιμπίνε (φωτ. κέντρο) μοιάζει παραπάνω από καλή. Το να κερδίσει κανείς τον αχτύπητο 60άρι Μπρόμελ (φωτ. αριστερά), ασφαλώς, είναι μεγάλο task. Όμως οχι ακατόρθωτο. Ειδικά για έναν αθλητή ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των 10 κορυφαίων σπρίντερ στον κόσμο συνεχώς από το 2016! Και ο οποίος μολονότι έχει χαρακτηριστεί ως “Sub10 machine” (σ.σ. η κάτω των 10” μηχανή) δεν έχει την επαφή με τα μετάλια που θα περίμενε κανείς. Η τρέχουσα συγκυρία μολονότι επηρρέασε όλον τον κόσμο των σπρίντερ, δεν φαίνεται να έχιε αγγίξει τον Σιμπίνε. Και εξακολουθεί να τρέχει τα 100m σε χρόνους μόνο κάτω των 10″ καθ όλη τη διάρκεια της πανδημίας! Δεν πάει πολύ τέτοιος αθλητής να προσφέρεται στο 10,00 απόδοση της Stοiximan για να κάνει την υπέρβαση στη μάχη για τα πιο… γρήγορα πόδια του πλανήτη;