Προγνωστικά Πολωνίας - Β. Τσαπραλής: Στρωμένος με ροδοπέταλα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go
Προγνωστικά Πολωνίας, προγνωστικά στοιχήματος

Β. Τσαπραλής: Στρωμένος με ροδοπέταλα

Δημοσιεύτηκε: Βασίλης Τσαπραλής στις 12:46 13/04/2022

Προγνωστικά Πολωνίας. Άλλο ένα δραματικό φινάλε είναι προ των πυλών στην εξωτική Εκστρακλάσα, με τις Λεχ Πόσναν, Πογκόν και Ράκοφ να ισοβαθμούν στην κορυφή, ελπίζοντας να κόψουν πρώτες το νήμα μετά τις 6 τελευταίες στροφές. Ακόμα πιο εντυπωσιακό -και πρωτόγνωρο στην ιστορία του πολωνικού πρωταθλήματος- είναι πως και οι 3 ομάδες έχουν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ, μετρώντας από 16 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες. Το πρώτο βέβαια κριτήριο σε μια ενδεχόμενη τελική ισοβαθμία είναι οι μεταξύ τους αγώνες. Εκεί όπου η Λεχ Πόσναν υπερτερεί της Πογκόν, αλλά βλέπει την πλάτη της Ράκοφ. Υπάρχουν μακροχρόνια στοιχήματα που μπορούν να συζητηθούν.

Προγνωστικά Πολωνίας: Το βάρος της φανέλας

Ειδοποιός διαφορά σε αυτή τη μάχη τίτλου είναι το ειδικό βάρος που κουβαλούν οι διεκδικητές. Με τη φανέλα της Λεχ Πόσναν να ζυγίζει κάποιες εκατοντάδες κιλά παραπάνω από αυτές των Πογκόν και Ράκοφ. Σε μια κατ’ αναλογίαν αντιστοίχιση με το ελληνικό πρωτάθλημα, η Λεχ Πόσναν προσομοιάζει με τον Παναθηναϊκό. Που παλεύει για τον τίτλο κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (Πογκόν) και Λαμία (Ράκοφ).

Προγνωστικά Πολωνίας, προγνωστικά στοιχήματος, μακροχρόνια στοιχήματα
Τα 100 χρόνια συμπληρώνει η Λεχ.

Νόμος της φύσης πως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Και ειδικά σε πρωταθλήματα αυτού του βεληνεκούς οι εξαιρέσεις σπανίζουν. Πόσο μάλλον όταν η φετινή είναι μια επετειακή σεζόν για τη Λεχ Πόσναν, που συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Και θέλει φυσικά να τα γιορτάσει με την πρέπουσα συλλογή τίτλων (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ωραία όλα αυτά τα “θεωρητικά”. Θα μπορούσαν να αναφερθούν σε μια οποιαδήποτε καμπή του πρωταθλήματος και να στοιχειοθετήσουν μακροχρόνια στοιχήματα με μπόλικη εμπειρική βάση. Χρειάζεται όμως ένα στέρεο αγωνιστικό υπόβαθρο. Αλλά και μια απόδοση ικανή να κάμψει πιθανές αμφιβολίες σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για να “παρκάρει” κανείς χρήματα. Έστω και για ένα διάστημα περίπου ενός μηνός.

Μακροχρόνια στοιχήματα: Καθαρή εικόνα

Η αγωνιστική που προηγήθηκε δίνει μια αρκετά καθαρή εικόνα εν όψει της τελικής ευθείας. Από τη μια η -αδιανόητα ψύχραιμη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- διαχείριση της (θεωρητικά) γκέλας της Λεχ Πόσναν στο ντέρμπι μίσους με τη Λέγκια (1-1), που δείχνει τη στοχοπροσήλωσή της. Και από την άλλη η ανικανότητα των Πογκόν και Ράκοφ να την εκμεταλλευτούν. Η Πογκόν -πιθανόν και επηρεασμένη από την ανακοίνωση του αρχιτέκτονα τεχνικού Ρούναιτς πως αποχωρεί στο τέλος της σεζόν- γνώρισε απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Πλοκ. Την ώρα που η Ράκοφ δεν ξεπέρασε το εμπόδιο της μαχόμενης για την παραμονή Σλασκ.

Το πολωνικό πρωτάθλημα παίζει στην Βet365!

Το σημαντικότερο βέβαια είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα των 3 ομάδων μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Λεχ Πόσναν έχει εμφανώς την ευκολότερη διαδρομή, αντιμετωπίζοντας 4 ομάδες του β’ μισού (Λέκζνα, Σταλ Μιέλετς, Βάρτα, Ζαγκλέμπιε). Και ακόμα 2 (Πλοκ, Πιάστ) που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν αξεπέραστα εμπόδια. Παράλληλα, έχει να περιμένει και την κόντρα κορυφής Πογκόν – Ράκοφ (σε μια εβδομάδα). Κόντρα φυσικά που της δίνει ακόμα ένα αβαντάζ σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Όλα τα παραπάνω επιχειρήματα για το προβάδισμα τίτλου των “σιδηροδρομικών” δεν θα είχαν ιδιαίτερο νόημα σε μια φυσιολογικά μετρημένη απόδοση του 1,80-1,85. Από τη στιγμή όμως που μας κάνουν τη χάρη να προσφέρουν την επιλογή στο γενναιόδωρο 2,50 της Βet365, δεν μας αφήνουν περιθώρια για ένα Πάσχα “νηστείας”, περιμένοντας την αποταμίευση στα τέλη Μαΐου.

Προγνωστικά Πολωνίας

Μακροχρόνια στοιχήματα: Κατάκτηση Λεχ Πόσναν (2,50), Bet365