Προγνωστικά Euroleague - Θ. Σολούκος: Η ρεβάνς του Βεζένκοφ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go
Προγνωστικά Μπάσκετ, προγνωστικά Euroleague

Θ. Σολούκος: Η ρεβάνς του Βεζένκοφ

Δημοσιεύτηκε: Θάνος Σολούκος στις 02:06 01/12/2022

Σούπερ κύλησε η «διαβολοβδομάδα» στην στήλη του σάιτ, με την 9η αγωνιστική να μας χαρίζει ένα ωραίοτατο 2/3 σε αποδόσεις άνω του διπλασιασμού και την 10η αγωνιστική να ακολουθεί με το δικό της 2/3 (μάλιστα εδώ είχαμε τσεκ σε απόδοση 4, το τρίποντο του Παπαγιάννη). Μετά από ένα άσχημο στοιχηματικά ΣΚ, να λέμε και τα κακά, η αγαπημένη μας Euroleague επιστρέφει με την 11η αγωνιστική και εμείς ευελπιστούμε να επιστρέψουμε στα θετικά μονοπάτια.
Δείτε εδώ τα προγνωστικά μπάσκετ και εδώ τα προγνωστικά Euroleague του Match Money.

novi wolt

Προγνωστικά Euroleague: Ανοιχτοί λογαριασμοί στην Πόλη

Ήταν 19 Μαίου στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Εφές στο πρώτο ημιτελικό του Final Four και το παιχνίδι ακροβατεί σε μία… κλωστή. 74 όλα με μερικά δευτερόλεπτα να απομένουν για την επίθεση των Τούρκων. Ο Βασίλιε Μίτσιτς με την μπάλα στα χέρια του, μπροστά στους χιλιάδες «ερυθρόλευκους» αλλά και μπροστά σε αρκετούς συμπατριώτες του. Γουόκαπ και Βεζένκοφ αλλάζουν στο σκριν και ο Σέρβος «φονιάς» δεν χάνει την ευκαιρία. Τρίποντο, μόνο διχτάκι και ξέφρενα τουρκικά πανηγύρια. Αν δεν το είχε βάλει ο Μίτσιτς, η ιστορία μπορεί να είχε γραφτεί διαφορετικά. Μπορεί ο Ολυμπιακός σήμερα να είχε τέσσερα ευρωπαϊκά και να ταξίδευε εκείνος στην Πόλη ως πρωταθλητής Ευρώπης. Όμως η ιστορία δεν γράφεται με το «αν» και τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα.

Εφές-Ολυμπιακός στο Sinan Erdem στο «remake» του περσινού ημιτελικού. Δύο ομάδες που είναι σε καλό… φεγγάρι, παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ (η κάθε μία το στυλ της) και έχουν στην διάθεση τους δύο παίκτες που μετά από δέκα αγωνιστικές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση φαντάζουν τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του MVP της σεζόν. Ο λόγος φυσικά για τους Γουίλ Κλάιμπερν και Σάσα Βεζένκοφ.

Επειδή όμως σημείο σε τέτοια ματσάρα δεν μπορεί να βγει με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα αφήσουμε στην άκρη την ανάλυση για να βρούμε το νικητή του ντέρμπι με μία ύστατη καφενειακή αράδα: Αν το παιχνίδι γινόταν πριν από ένα δεκαπενθήμερο, που η Εφές δεν είχε αρχίσει το σερί των τριών νικών της, και ο Ολυμπιακός δινόταν στο 2,78, θα μιλούσαμε για must. Όμως το ημερολόγιο δείχνει… 1η Δεκεμβρίου και όπως είπαμε και νωρίτερα με το «αν» δεν γράφεται ποτέ η ιστορία.

Προγνωστικά μπάσκετ, προγνωστικά Euroleague
Ο Βεζένκοφ το κρατάει «μανιάτικο» στην Εφές από το Μάιο.

Προγνωστικά μπάσκετ: Δείξε μας πόσο… ψήλωσες

Πριν από τρία χρόνια, αν κάποιος έλεγε ότι ο Σάσα Βεζένκοφ θα είναι πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague κάποια στιγμή στην καριέρα του, θα τον περνούσαν για… τρελό. Την σεζόν 2019-2020 ο Ελληνοβούλγαρος φόργουορντ στα 24 του χρόνια ξεκίνησε μόλις τρία παιχνίδια ως βασικός. Την επόμενη τα έκανε… 13, ανεβάζοντας τον χρόνο συμμετοχής του αλλά δείχνοντας μόνο προς το φινάλε την σεζόν πρωταγωνιστικά χαρακτηριστικά. Πέρσι ήταν η «break out» χρονιά του, ξεκινώντας όλα τα ματς βασικός και δείχνοντας σε όλη την Ευρώπη ότι πλέον είναι σταρ. Φέτος είναι ατραξιόν της διοργάνωσης και φαντάζει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του MVP. Πλέον όχι απλά μπαίνει στην ίδια συζήτηση με παίκτες όπως ο Κλάιμπερν, ο Λάρκιν, ο Μίτσιτς, ο Μίροτιτς, ο Τζέιμς αλλά… δεν τους βλέπει. Τόσο όσον αφορά το… ταβάνι, όσο και την επιρροή που έχει στο παιχνίδι της ομάδας του.

Πέρσι το «έφαγε» από τον Μίτσιτς στο πρόσωπο. «In your face», που λένε και στην Αμερική. Ο Σέρβος του πήρε τον… αέρα μετά την αλλαγή στο σκριν με τον Γουόκαπ και έστειλε την Εφές στον τελικό. Ο «Βέζε» δεν το ξεχνά, είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του. Από μικρός, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στον Άρη, είχε μπασκετικό θράσος. Χωρίς αυτό δεν φτάνεις στην κορυφή, όσο ταλέντο και αν έχεις.

novi wolt

Προγνωστικά Euroleague: Ήρθε η ώρα

Το παιχνίδι της Εφές με τον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική της Euroleague, είναι το παιχνίδι του… Βεζένκοφ. Σύμφωνοι, ο Κλάιμπερν έκανε την καλύτερη δεκάδα αγώνων της καριέρας του με τρομερά νούμερα (20.4 πόντους, 6.6 ριμπάουντ, 40.3% τρίποντο), ο Μίτσιτς όποτε βλέπει Ολυμπιακό κάτι παθαίνει, όμως ο Βεζένκοφ το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε 24 πόντους χωρίς να ντριμπλάρει! Αδιανόητα πράγματα με τα νούμερα του να μην έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτά του Κλάιμπερν (20.1 πόντους, 8.7 ριμπάουντ, 43.4% τρίποντο).

Ήρθε η ώρα λοιπόν για το πραγματικό «τεστ» του Βεζένκοφ. Για να δείξει σε όλους πόσο έχει… ψηλώσει. Με την βοήθεια του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος αναμένω να προσπαθήσει με διάφορα τρικ να περιορίσει την δράση των «διόσκουρων» της Εφές, Κλάιμπερν και Μίτσιτς, ο Βεζένκοφ έχει τα φόντα να βγει πρώτος σκόρερ παίρνοντας την δική του άτυπη ρεβάνς. Ενδεχόμενο που παίζει στο 2,75 στην Novibet.

Προγνωστικά Euroleague

19:30 Εφές – Ολυμπιακός: Πρώτος σκόρερ Σάσα Βεζένκοφ (2,75), Novibet

novi wolt